Jestem nowy na forum więc wypadałoby się przywitać także cześć Wam
W stalkera grałem zaraz po premierze i nie powiem gra zjadła masę godzin z mojego życia. Ostatnio naszła mnie ochota na grę w klimatach post-apo, poszły w ruch fallouty, westlandy itd. Są to gry kultowe i przetrwały próbę czasu, ale niestety nie było w nich tego czegoś.
Szukając jakiejś gry w tych klimatach wpadłem na stalkera, fabułę już znałem wiec postanowiłem poszukać czegoś nowego i znalazłem rozwiązanie w modach.
Trafiłem na Misery, przeprowadziłem rozeznanie czytając masę postów na forach i tym samym trafiłem tu
Zainstalowałem stalkera, potem moda Misery i zaczęło się. Pierwsze 2 godziny byłem podjarany jak małe dziecko które dostało wymarzony prezent na gwiazdkę
I tutaj wielkie pokłony dla Twórców odwalili kawał dobrej roboty, elementy które wprowadza mod dodają niesamowitego klimatu i realizmu, każda wyprawa czy to na szewczenko czy stacje benzynową dają niesamowite przeżycia, choć wiadomo mapy są małe, ściśnięte lecz ja tego nie odczuwam
Jeszcze raz muszę pochwalić ekipę Misery bo rzadko zdarzają się takie mody. A teraz przejdę do setna sprawy i chciałbym zapytać o kilka rzeczy.
1. Chciałbym zmniejszyć zasięg granatów NPC'ów lub usunąć całkiem bo jest to trochę uciążliwe
2. Czy można zrobić tak: usunąć mutanty z zony i zwiekszyć ilość NPC'ów?
3. Czy jest taka możliwość żeby "odebrać" pijawką niewidzialność?
Wiem że te pytania mogą się wydać trochę dziwne, ale mam wizję na kilka trybów gry jak już przejdę podstawkę mizeri
Tak wiec czekam na odpowiedź i jeszcze raz W.I.E.L.K.I.E. P.O.K.Ł.O.N.Y.
Oby więcej takich ambitnych fanatyków stalkera