[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Junx w 06 Lut 2015, 14:38

Ściągnij wersje 2.1.1, nie męcz się na starej wersji.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez Imienny w 06 Lut 2015, 20:01

Kolejna łatka, tym razem rozwiązująca problem zgłaszany m. in. przez @Mito - chodzi o błąd łuski, który był przyczyną wylotu podczas gry na statycznym oświetleniu.
http://www.moddb.com/mods/misery-the-armed-zone/downloads/static-light-fix-fort-and-545dds-related-ctd

ps. Ma ktoś pomysł, jak zmienić nagrodę u Trapera z powrotem na Drapieżcę (Misery 2.1.1 + The Armed Zone 1.7.4)?
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)

Za ten post Imienny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mito.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: Wczoraj, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Pangia w 06 Lut 2015, 20:51

gamedata/scripts/dialogs_jupiter.script, linia 256 (dla Misery, może TAZ zmienił porządek):

Kod: Zaznacz wszystko
function actor_relocate_trapper_reward(first_speaker, second_speaker)
   dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_wincheaster1300_trapper")
end
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Imienny.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Imienny w 06 Lut 2015, 21:37

Dzięki - coś ruszyło z próbą rozwiązania problemu. Jednak ścieżka, którą podałeś wygląda identycznie jak w TAZ 1.7.4.

Próbując samemu rozwiązać problem natrafiłem w w_wincheaster1300 z folderu weapons na coś takiego:
[wpn_wincheaster1300_trapper]:wpn_spas12_sp
$spawn  = "weapons\wpn_wincheaster1300_trapper"   ; option for Level Editor

Zainstalowałem na próbę Misery 2.1.1 i tam w pliku w_wincheaster1300 jest następująca sekcja:
[wpn_wincheaster1300_trapper]:wpn_wincheaster1300

Udało się zrobić na powrót Drapieżcę kopiując plik z notatnika.
Zobaczenie Drapieżcy/jego opisu było bezproblemowe, jednak przy próbie przeniesienia jej do slota nastąpił wylot do pulpitu z pustym logiem.Zapomniałem podmienić pliku w_wincheaster1300 z folderu class_diversity. Skopiuje tam i zobaczę co dalej.

Niemniej, dzięki @Pangia za troskę. ;)
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Pangia w 07 Lut 2015, 00:13

Ale po co grzebiesz w configu? Podałem ci w jakim pliku co za co podmienić.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Imienny w 07 Lut 2015, 00:20

Problem w tym, że fragment, który podałeś nie różni się niczym od tego, który jest w Misery 2.1.1 + TAZ 1.7.4. (dla porównania przejrzałem dodatek M95 zamiast VSSK i tam widać różnicę, nie jak tu).
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Pangia w 07 Lut 2015, 00:31

No to jak zwykle ktoś musiał nasyfić w skryptach.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Imienny w 07 Lut 2015, 00:34

O ile w przypadku M95 kwestia pozyskania/oddania snajperki to zmiana w jednej linijce skryptu, o tyle trzeba tu zmienić coś więcej.
Ostatnio edytowany przez Imienny, 07 Lut 2015, 08:03, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez alex_dragon w 07 Lut 2015, 04:13

@wlodobx
Ciesze sie ze ci sie celownik podoba, co do wystawienia na forum nie wiem czy znalazł by uznania wśród braci stalkerskiej bo jest "zbyt czysty". Żadnych kropli, zawilgoceń, czysty ładny wygląd - faktem jest ze sie rewelacyjnie nadaje do strzelania precyzyjnego.
Problem z brakiem czasu u mnie nadal jest, dodatkowo czeka mnie dokupienie niedługo ramu i moze wtedy uda mi sie wrócić do Misery bo nie ukrywam że sie stęskniłem za tym modem.
A co do twojego opisu, czytałem, gratuluje zdobycia dobrej snajperki.

@ Szrapnel
A to nie jest tak ze nie mozesz wybrac klasy bez ponownego zainstalowania Misery ?
O ile dobrze pamietam to podczas instalacji najpierw wybierasz kim chcesz walczyc a potem nie możesz juz tego zmienić.

pozdr
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Imienny w 07 Lut 2015, 08:02

@alex, o której wersji Misery ty mówisz? Bo ja bezproblemowo zmieniałem klasę postaci bez przeinstalowywania gry. (Misery 2.1.1 + The Armed Zone 1.7.4) Problem u @Szrapnela jest z tym, że ten skrypt nie chce zadziałać i zamiast dać mu normalną zmianę z koniecznością uruchomienia ponownego gry, to czyni cuda (Może, że wersja gry którą ma, jest starsza). Jedynym efektem jest niekompatybilność niektórych save'ów.

Postęp prac nad przywróceniem Maverick 88 "Drapieżca": Skrypt od Trapera działa, w ekwipunku mam wygląd Drapieżcy, po upuszczeniu na ziemię też, ale wciąż próba użycia go kończy się wylotem bez loga.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Mito w 07 Lut 2015, 10:38

Być może masz nieprzypisaną animację do broni?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Imienny.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Imienny w 07 Lut 2015, 11:13

Udało się rozwiązać problem - okazało się, że mąciłem grze i zamiast kopiować odpowiednią sekcję z pliku kopiowałem cały plik. Dodatkowo podmieniona tekstura broni i mam w końcu Drapieżcę :).

Inna zagwozdka - Jak dostałem Drapieżcę, to miał w magazynku 8 nabojów. Opróżniłem magazynek, a potem przy ładowaniu magazynka dało tylko 6 nabojów.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości