[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez alex_dragon w 08 Wrz 2014, 17:17

@PainChiller
Luca dobrze radzi, rozpocznij od nowa grę lub przeinstaluj.
Jezeli nie chcesz to spróbuj cofnąć do do save ZANIM wyjdziesz z ZATONU.
Powód jest prozaiczny - wychodzisz z Zatonu aktywuja sie stalkerzy przy bunkrze. Jak sie nie pospieszysz mogą zginąć tak jak u mnie.
Faktem jest ze Misery trzeba polubić lub zapomnieć.
Sprawdź jaką masz wersje gry jak 2.1.1 powinno być łatwiej.

Co do lubienia trudnych modów to trzeba znaleźć balans miedzy "lubieniem" a "sadomasochizmem".
Postaraj sie pograć na freeplay w Zatonie a potem dopiero idz z misjami. Inaczej utkniesz i będzie kiepsko.

@Necrontyr89
Jak pobierasz pliki dobrze jest zapisac sobie je na dysku tak na wszelki wypadek.
O ile sie nie myle wersja 2.1 nie zmieni języka.

pozdr Adam

Za ten post alex_dragon otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Necrontyr89.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Reklamy Google

Postprzez Necrontyr89 w 08 Wrz 2014, 23:13

Misery byłby fajnym modem gdyby nie to że jest stabilny jak kobieta w ciąży. Jak zrobić z stabilnej gry wywalający co chwile szmelc to wiedzą tylko twórcy tego moda. Grałem dziesiątki razy w tą grę i ani razu mi nie wywaliło a przez tego moda nie dość że tnie co chwile to wywala z byle powodu albo bez powodu bo w logu często cisza. Nawet tak niestabilny mod jak Soljanka nie był tak bezczelny i nie robił mi wypadu do windy jak chciałem zrobić zapis xD Wiem że mody robią amatorzy a nie fachowcy ale zaprawdę twórcy Solianki mogliby uczyć twórców Misery. Już chyba wiem dlaczego przedrzeźniają tego moda mówiąc na niego Mizeria. Przez 30 minut próbuje dotrzeć do Skadowska ale co rusz coś mnie wywala. na szczęście tym razem w logu coś było.
[error]Expression : data
[error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 545
[error]Description : c:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - Çîâ Ďđčď˙ňč\gamedata\meshes\dynamics\weapons\wpn_aps\wpn_aps_hud.ogf
[error]Arguments : Not enough storage is available to process this command.
Tak oprócz tego Mizeria to fajny i klimatyczny mod ale przez te częste wypady jest niegrywalny
Necrontyr89
Kot

Dołączenie: 10 Sie 2014, 20:02
Ostatnio był: 05 Sty 2016, 23:01
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -4

Postprzez KieŁ90 w 09 Wrz 2014, 00:26

Co Ty za bzdury wypisujesz, poczytaj temat chociaż z trochu i regulamin koniecznie :facepalm:
Misery to jedna z najstabilniejszych modyfikacji do Zewu.
Arguments : Not enough storage is available to process this command.

To nic innego jak brak pamięci. Zmniejsz detale i switch distance na początek. Ewentualnie daj więcej pamięci wirtualnej.
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2009, 22:54
Ostatnio był: 22 Lip 2017, 17:41
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 09 Wrz 2014, 00:31

Kup oryginała, co to k♥rwa za krzaki w ścieżce do folderu z grą?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KieŁ90.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Necrontyr89 w 09 Wrz 2014, 00:53

KiEł 99 napisał(a):Co Ty za bzdury wypisujesz, poczytaj temat chociaż z trochu i regulamin koniecznie :facepalm:
Misery to jedna z najstabilniejszych modyfikacji do Zewu.
Arguments : Not enough storage is available to process this command.

To nic innego jak brak pamięci. Zmniejsz detale i switch distance na początek. Ewentualnie daj więcej pamięci wirtualnej.

Więc 16 gb ram to za mało? No kto by pomyślał
Stabilny powiadasz? Ten log to tylko 1. Zrobiłęm test i w 3 godziny wywaliło mnie 27 razy a tylko 5 razy było coś w logu i właśnie to co wkleiłem. Zresztą ten mod ma złą renome i nie bez powodu mówią na niego mizeria. Jak napisałem CoP nigdy mi nie robił wypadów a ten mod wywala co chwile często nie mówiąc why

Pangia to jest orginał ale niestety nie polski, kupiłem wieki temu od ukraińców a nie mam cyrylicy w Windzie, musze sobie zawsze spolszczyć gre
Necrontyr89
Kot

Postprzez KieŁ90 w 09 Wrz 2014, 01:28

Widzisz ja bym pomyślał, też mam 16 Gb i mnie wywalało z powodu braku pamięci. Ale co tam...
To jak nie ma fatal error w logu to już nic nie można z niego wywnioskować? Spoko, to może wklej loga jak wywali bez "fatala"
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2009, 22:54
Ostatnio był: 22 Lip 2017, 17:41
Kozaki: 2

Postprzez Cromm Cruac w 09 Wrz 2014, 09:44

Kiedy wy się wreszcie oswoicie z myślą, że Stalker jest aplikacją 32bitową i jako taka nie obsłuży więcej niż 4GB
@Necrontyr89, a tak z ciekawości, jaki masz system na tych swoich 16GB, x86(32bit) czy x64?
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 23:09
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1078

Postprzez alex_dragon w 09 Wrz 2014, 10:31

Cromm
moze trzeba na 1 stronie napisac duzymi literami:
Aby uruchomić MIsery powinieneś:
- mieć oryginał gry,
- najnowszą wersję pobraną ze strony wydawcy
- zainstalować gre z źródła ......
- uruchomić grę poprzez opcję "uruchom jako administrator"
- ustawic opcje graficzne na jak najniższe i sukcesywnie ja zmieniać.
- uwaga: Stalker działa pod 32bitowym systemem i nie obsłuży więcej jak 4GB RAMu (choć to mi wypadło z pamięci)
A poniżej napisać że Stalker jest kaprysny i czasami nie chce działać.

i wtedy każde stwierdzenie:
"MIsery mi nie działa",
"Misery mi wywala",
"Nie moge odpalić Misery"
bedzie skutkowało odesłaniem do 1 strony gdzie każdy sobie sprawdzi czy jego gra/komputer spełnia warunki

Bo co ileś stron są uwagi ze Misery nie działa i trzeba pisać od nowa, wątek ma sporo do przejrzenia wiec sie nie dziwie ludziom ze nie chce im sie sprawdzać. Choć nie ukrywam ze sporo błedów w Misery jakie mi się pojawiło udało mi się rozwiązać poprzez wklejenie linijki z errora w starego dobrego "wujka Google".

pozdr
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez Necrontyr89 w 09 Wrz 2014, 14:22

1. Mam orginała
2.Mam najnowszą wersję z źródła
3.Odpalam jako administrator
4.Odpaliłem od najmniejszych ustawień
5. Systemy 32 bitowe nie obsługują 4 GB bo widzą tylko max 3,5GB
6. Sam CoP ani razu mi nie wywalił a grałem w niego dziesiątki razy i często na różnych modach. Tylko Mizeria jest tak denna że nawet nie da gry zapisać bo cie wywali jak klikniesz zapisz
Necrontyr89
Kot

Postprzez Trikster w 09 Wrz 2014, 15:25

A przeczytałeś porady zawarte w poradniku, zanim zacząłeś marudzić?
mdtseed.com/assets/MISERY_GameGuide_PL.pdf.zip
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez Krzyk19 w 09 Wrz 2014, 15:36

alex_dragon napisał(a):bedzie skutkowało odesłaniem do 1 strony gdzie każdy sobie sprawdzi czy jego gra/komputer spełnia warunki
A w większości to powinien być warn. Większości, bo są wśród nas internetowe nooby. I ja się od razu zgłaszam jakby ktoś chciał.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Necrontyr89 w 09 Wrz 2014, 15:49

Trikster napisał(a):A przeczytałeś porady zawarte w poradniku, zanim zacząłeś marudzić?
mdtseed.com/assets/MISERY_GameGuide_PL.pdf.zip

Tak, to nie jest mój pierwszy mod i zawsze sie zapoznaje z poradnikami do nich jak są, Nawet Soljanke przechodziłem bez większych problemów. Mimo swojego sprzętu obniżyłem wszystko na minimum jak sie da a i tak wywala co chwile dlatego w mojej OPINII mod jest źle zrobiony.
Necrontyr89
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości