[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Decado w 02 Wrz 2014, 14:13

Na zatonie są zwykle pustki bo stalkerzy gdzieś łażą albo ich jeszcze po prostu nie ma. W Janowie na początku jak grałem np. nie widziałem takiego stalkera który trochę przypominał Burbona z Metro 2033, chodzi mi o maskę i plecak. A potem siedział tam ale też czasami go spotykałem w terenie. Jak ja szukałem stalkerów to zwyczajnie nasłuchiwałem strzałów i szedłem w ich stronę. Ale z tym Misery to i tak jest losow bo raz jak zacząłem grę snajperem to po 15 sekundach mnie chimera zaatakowała... A potem już żadnej nie widziałem po ponownym rozpoczęciu gry.
Decado
Kot

Dołączenie: 26 Sie 2014, 23:27
Ostatnio był: 26 Gru 2014, 01:52
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Argawen w 02 Wrz 2014, 14:17

Napisałem przecież, że także we freeplayu. Czyli po zakończeniu gry. Pustki totalne. Nieważne, dzień czy noc.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 7

Postprzez alex_dragon w 02 Wrz 2014, 21:36

Stalker tak ma Panowie :-)

Czasami jest pustka taka ze sie człowiek zastanawia gdzie ta impreza ze wszystkich wywiało, a czasami zwiewamy w podskokach bo impreza leci w naszym kierunku z uściskami.
Nie ukrywam zę kiedyś miałem znacznie wiecej czasu na Misery niż obecnie ale z tego co pamiętam były akcje ze jednego dnia był ścisk a innego luz.
Koledzy dobrze radzą, czas isć spać, potem na polowanie, potem wrócić do schroniska jak emisja i znowu na polowanie.
Wybrac sie na poszukiwanie artefaktów, znowu na polowanie i bedzie ok.
Jak sie okaze ze w ciagu 3-4 dni nie ma żadnego stalker znaczy że się jakiś błąd pojawił.
Daj znać jakby co.

pozdr
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez atikabubu w 04 Wrz 2014, 11:50

Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 21:45
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez M3Fis70 w 04 Wrz 2014, 12:35

Decado napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=7kS0Dchh9TA

Hymn Misery jak by ktoś szukał :D

JA SOŁDAT

Dla mnie Hymnem Misery jest:
https://www.youtube.com/watch?v=fRq4VAQL1QY
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Postprzez Imienny w 04 Wrz 2014, 17:16

Decado, M3FiS70 - utwory, do których daliście linki, są godne uwagi - w tym miejscu warto wspomnieć o jeszcze jednej piosence - Firelake - Dirge for the Planet https://www.youtube.com/watch?v=llzTwjz-jZo

Poniżej link do fragmentów piosenek, które można posłuchać u Brodacza i Hawajczyka.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez M3Fis70 w 04 Wrz 2014, 18:49

eeee.... to zna każdy, a przynajmniej powinien znać. Bo (cholera zapomniałem jak on miał) właściciel marki stalker'a grał w tym zespole (o ile nic nie popieprzyłem).
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Postprzez PainChiller w 07 Wrz 2014, 10:34

MAm pewien irytujący problem/ spawn mutantów jest przegięty. wszędzie chimery koty burery itp
nad zaton nie mogę wejść bo przy skadowsku lata chimera.
dla naukowców pracować nie mogę bo stalkerów przed bunkrem zabiły chimery.
a teraz utknąłem przy fabryce jupiter bo... (a i nie piszcię żę zmienićpliki gry aby stać się niesmiertelny bo próbowałem... nic nie fdaje za dużo burerów i kontrolerów... (sory za błedy ale przez te pieprzone reklamy mam 10kbps. a ADblock nie chce się zainstalować :( =
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez Luca w 07 Wrz 2014, 13:51

Zagraj na rookie mod - jest łatwiej, ustaw switch distance na minimum - mutanty i NPC będą cię widzieć dopiero z bliższych odległośći. Jeżeli stalkerów pod bunkrem naukowców wybiła chimera lub cokolwiek to uciekła ci cała ścieżka zadań... Załóż grę od nowa a najlepiej zainstaluj od nowa i zaznacz sobie w opcjach te rzeczy które Ci podpowiedziałem. Mod jest przegięty, spawm, celność NPC-ów, rzut granatem... - ze 150m trafiają w cel z tolerancją 10 cm. Widzą cię z daleka pomimo ciemnośći i nie posiadania noktowizora. Zaakceptuj to lub odpuść sobie Misery, nie każdemu pasuje ginąć od strzelających krzaków.
Luca
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:24
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 14:12
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Postprzez PainChiller w 07 Wrz 2014, 16:24

wszystko co napisałes mam ( w t5ym rokiie mode) stalkerzy pod bunkrem giną za każdym razem kiedy podejde do niego (próboalem kilka razy w tym raz od nowa bo zmnienialem klase) a to że trudny to fajne. lubie trudne mody ale wedlug mnie trudny nie oznacza niemozliwie zajebiscie nedozrobienia. dzieki za pomoc , ale prosiłbym o inne pomysły. dzieki i jeszcze raz przepraszam za błedy ortograficzne czy inne takie ale pisałem... REKLAMY fu8k m,am hyb jakiegoś wirusa :9
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez KieŁ90 w 08 Wrz 2014, 00:10

W pierwszym poście na samym dole jest "Post Vandra o starej wersji moda" i tam jest szereg usprawnień dzięki którym granie w Nędzę staje się nieco łatwiejsze...
Ale wpierw przeinstaluj moda, i dopiero edytuj.
U mnie jak zobaczę chimerę to cud Zony normalnie :D A w Prypeci cisza jak makiem zasiał, dobrze że Wolność nie darzy mnie sympatią i ostatnio podpadłem bandytom, chociaż tyle.
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2009, 22:54
Ostatnio był: 22 Lip 2017, 17:41
Kozaki: 2

Postprzez Necrontyr89 w 08 Wrz 2014, 17:01

Tak na marginesie czy ten misery 2.1 nie zmieni mi języka i nadal będę miał gre po polsku? Bo nie chce stracić czasu na pobieranie żeby potem mieć gre nie po polsku
Necrontyr89
Kot

Dołączenie: 10 Sie 2014, 20:02
Ostatnio był: 05 Sty 2016, 23:01
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości