[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Wiewi0r w 04 Lip 2014, 00:22

Mefisto, jak jakiś kot spamujesz.
Weź zainstaluj z plikiem intra 2.1 vel plikiem Pangii :suchar: O innych problemach nie krzyczą.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 04 Lip 2014, 03:13

@ KOSHI
Dzięki za info, będę się rozglądał.

@ Wiewi0r
W Misery jest dosyć łatwo zahaczyć o kontrolera, wystarczy iść w linii prostej zaczynając na poddaszu grę (w Dark Road) i delikatnie zboczyć w prawo jak zaczynamy normalnie, oczywiście grając snajperem. :-)

@ Dovak
Stopniowanie trudności jest całkiem fajne w Misery.
Pamiętam swój początek, najpierw grałem w Misery 1, potem w odruchu rozpaczy sprawdziłem czy mi się uda odpalić Misery 2. Udało sie i zacząłem grać. Zacząłem normalnie, wszedłem na Skadowsk i przez około godzinę czytałem opisy itemów u Brodacza a potem Sowy.
Pograłem jakieś 2-3 godziny a potem odpaliłem Dark Road i wtedy się zaczęło. Mało itemów, mało amunicji, rozwalające sie karabiny ... dopiero za 4 razem nauczyłem sie efektywnie działać.

"Normalnej" wersji Misery nie odpalam, po prostu jakoś mi nie podchodzi, za łatwo :-)
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Dovak w 04 Lip 2014, 07:32

Wiewi0r napisał(a):@ Dovak
Do jaskini? Ale jak? :P

Jak zaczynasz snajperem to pojawiasz się daleko na północnej części mapy. Dużo pustej przestrzeni i w ogóle. Bardzo blisko spalonego gospodarstwa jest właśnie ta jaskinia kontrolera do której jednak nie wpadłem ale przez grunt mnie "zdjął" swym polem psionicznym. Peszek :|
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez bartibar w 04 Lip 2014, 09:29

U mnie ten kontroler był lekko upośledzony, wyjrzałem zza rogu, popatrzał się na mnie i nic, no to mu kulturalnie piłeczkę pod nogi rzuciłem, tylko niebieska faza była.
A co do M24 to ostatnio wszyscy handlarze co chwila go/ją mają. Dosłownie. Co dzień-dwa jest i u Sowy jak byłem na Skadowsku i u doktorka w Janowie.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Wiewi0r w 04 Lip 2014, 10:07

No, panowie, żartem pytam a dostaję wskazówki i mapkę z trasą niemalże...
Poza tym, gdybyś DO środka wlazł przypadkiem, to bym się naprawdę zdziwił.
...Strach będzie jakiegoś suchara wrzucić. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez bartibar w 04 Lip 2014, 13:03

Ze mna tak było. Paczę- jaskinia. O kurwości i ten głos "odejdź człowieku... odejdź puki możesz"
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez alex_dragon w 04 Lip 2014, 13:16

@ Wiewi0r
Emotikon mnie zmylił :-) a co do spojlerowania to czasami sobie myśle ze jak ktoś chce samodzielnie odkrywać Misery to po prostu nie zagląda na forum. W tym wątku wiele rzeczy było tak wałkowanych ze po Zatonie, Janowie niektórzy pomykają z zamkniętymi oczami :-)
No ale jak kogos denerwują moje wypowiedzi bo odbieraja mu radość gry poprosze o info.

@ bartibar
Mnie kontroler pierwszy raz zdjął jak szedłem koło spalonego gospodarstwa gdy zaczynałem Dark Road.
Najpierw załatwiały mnie zombiaki, nastepnym razem ominąłem zombiaki a załatwiły mnie psy, kolejne rozpoczęcie gry - minąłem zombie, psy, załatwił mnie kontroler na szczycie góry, a ponieważ chciałem byc taki pro i nie robić save aż do Skadowska zaczałem kolejny raz. Poszedłem po rozum do głowy i starą zasadę ze dłuższa droga jest bezpieczniejsza i to wszystko :-)

No i u mnie nie było gadki tylko od razu padłem, ekran niebieski zaczał sie robic a mnie zeszło życie zanim sie kapnąłem.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Wiewi0r w 04 Lip 2014, 14:40

Dark Road mi nie podchodzi. Za leniwy jestem, i czasu brak. :P

@ alex - nie ma problemu, przecież nie będziemy się burzyć o pierdółki. ;)
Poza jedną. Bartibar - "puki"? :facepalm:

Z pamiętnych "konfrontacji" z kontrolerem - ściągnął mnie kiedyś kontrol zamieszkały w północnych tunelach pod Jupiterem (tam gdzie quest od Trapera), kiedy łaziłem po powierzchni nad tym hangarem kolejowym... Drań ma szeroką aurę. :(
A do jaskini się nie wybieram bez półautomatycznej śrutówki, najlepiej niezaładowanej do końca. ;)
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez mayer99 w 04 Lip 2014, 16:00

Małe pytanko nt Green Dragon... Czy w wersji 2.1.1 została zmieniona/poprawiona siatka celownicza? Z tego co pamiętam to była mocno nieprzejrzysta, a w nocy nawet z noktowizorem i z dodatkowym dymkiem po oddaniu strzału, celowanie na większym dystansie było bardzo utrudnione. Pytam bo bardzo podobała mi się ta snajperka, ale granie z nią już mniej....;)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Kozaki: 41

Postprzez alex_dragon w 04 Lip 2014, 19:20

@ Wiewi0r

Tez tak mówiłem ale DR mi podszedł :-), nie wiem dlaczego ale spodobało mi sie zaczynanie walki od nowa z nożem.
A kontrolerzy to faktycznie czasami problematyczne łajzy.

Btw, czytałem info ale chciałbym sie upewnić. Czy łatka od Misery nadal potrzebuje ingerencji czy mozna ją śmiało instalować i grać ?

@ mayer99
Z tą siatka to najlepiej jak każdy sam sobie zmienia wg uznania.
Możesz użyć fajnego programy paint.net i przerobic jak chcesz. Ja swój przerabiałem ok 1 godz ale nie narzekam.
Zachecam :-)
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Don Wano w 04 Lip 2014, 19:45

@Alex, o ile się nie mylę to smok jest w:
:

Janowie niedaleko cementowni pod mostem

Natomiast z kontrolerem mam wyrobioną praktykę. Maryśka (by mnie pole nie zabijało) i 3 granaty( sam się zdziwiłem, że aż po 3 pada). Albo za zasłony w głowę.

Co do instalowania, ściągnąłem normalnie z linka Trikstera i działa.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez KOSHI w 04 Lip 2014, 20:07

Smoka tam niestety nie ma. Bynajmniej ja go tam nie zastałem. Może we wcześniejszej wersji był bo widziałem filmiki na YT, jak go znaleźć i nawet Traper o nim wspominał. Tyle, że śladu po nim nie ma, albo musiałem mieć zaćmę.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum