Jedyne czego bym się przyczepił to niekiedy zbyt dużej liczby respawnujących się danych osobników
oraz sytuacji w której to będąc atakowanym przez bandytów, przechodzący obok mnie patrol stalkerów na nich nie reagował.
KOSHI napisał(a):Witam. Mam pytanie. W opisie podano, że płaskowyż gdzie zaczynamy jest bazą wolności a pogłębiarka po zdobyciu artefaktu dla Sowy bazą samotników. Jakoś byłem tam parę razy, ale nikogo tam nie ma. Zaznaczam, że grałem b. krótko, może to za mało albo od czegoś zależy.
Drugie pytanie. To do autora moda. Dało by radę wprowadzić możliwość znajdywania części ciał i ich sprzedawania? Można by wtedy chodzić tam gdzie się spawnują i polować. Zawsze jakaś alternatywa od zbierania artów przy freeplay`u.
I 3 pytanie. Wam też przy próbie przeciągania ciał wchodzi gra do inwentarza?
trojanuch napisał(a):Jedyne czego bym się przyczepił to niekiedy zbyt dużej liczby respawnujących się danych osobników
Mogę wiedzieć co masz na myśli? Za dużo NPC-ów wogóle czy za dużo takich samych (czyli za mała różnorodność)? Jeśli takich samych to zapewne chodzi o gości w kombinezonach ochronnych?
Tu od razu wyjaśnienie - muszę ich tylu spawnować (ich liczba na każdej mapie jest dość precyzyjnie określona), żeby zagwarantować, że również dalekie od baz pola anomalii będą przez nich użytkowane. Jeśli wyspawnowałbym powiedzmy - 1-2 składy na mapę, to codziennie chodziliby oni w te same miejsca - tj. do dwóch najbliższych bazie pól (tak to już działa w x-ray). Dzięki temu, że składów jest więcej, można ich spotkać na mapach praktycznie wszędzie.
Pozatym na logikę - właśnie takich grup powinno być w 'prawdziwej' Zonie najwięcej - gdyż cały sens przebywania tam leży w robieniu kasy na artefaktach (w istocie w MSO wcale nie jest ich najwięcej - po prostu najbardziej rzucają się w oczy).
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości