[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Beziele w 06 Maj 2014, 08:48

https://www.youtube.com/watch?v=kkW5uLKgWvM

Logika gry Rconem:
-Biegaj w egzo.
-Walcz snajperką.

:facepalm:
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez Szewczenko w 06 Maj 2014, 09:20

Każdy chce inaczej grać i nikt nikomu tego nie zabroni, zauważyłem, że snajperki stały się bardzo popularne.

Nie zaważyłem większej liczby krytyki więc dalej będę kontynuował sposób pisania jak wcześniej przedstawiłem.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Re: S.T.A.L.K.E.R. Call of Prypiat MISERY 2.0 trailer

Postprzez tommy2804 w 06 Maj 2014, 14:06

Mam takie pytanie: Misery jest pod konkretną wersję Zewu Prypeci, czy działa na wszystkich? U mnie nie chce działać i zastanawiam się, czy nie potrzeba dodatkowego patcha.
Awatar użytkownika
tommy2804
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2014, 23:14
Ostatnio był: 05 Sie 2014, 23:51
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez atikabubu w 06 Maj 2014, 14:16

Nie ten temat, ale uj tam... Mizeria jest pod 1.6.02. :caleb:
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 21:45
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez _zapalony w 06 Maj 2014, 14:22

@Gerret nawet pod filmikiem na youtube masz link do moda :)

No i osobiście polecam, zarzuciłem podstawkę na rzecz Misery i bardzo sobie chwalę, choć przyznam że jest ciężko, zwłaszcza dla nowicjusza :)
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Dołączenie: 17 Kwi 2014, 23:07
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 22:08
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 2

Postprzez alex_dragon w 06 Maj 2014, 23:01

Witam

Jak mawiał Mark Twain: "pogłoski o mojej śmierci są przesadzone".
Na szczęście to był tylko zasilacz a nie płyta czy coś innego :-)

@ _zapalony
Odnośnie twojego wpisu z nibyolbrzymem - ja kiedyś widziałem tego nibyolbrzyma jak zasuwał po schodach i rozwalił 2 z wolności a położył go dopiero stalker, widok przedni :-)

Odnośnie pojazdów - wiem ze jest jakiś mod i widziałem na yt jak jakiś rosyjskojęzyczny gracz jechał cos w rodzaju bungie - wyglądało to śmiesznie, myk i już jest na miejscu :-) CoP jest zbyt mały na takie rajdy nie mówiąc o tym ze najemnicy to by pewnie zaczęli biegac z jakimiś wyrzutniami :-)

Odnośnie SIGa snajperskiego - ten karabin znalazłem w Zatonie, zniszczony chyba na poziomie 25-30%, naprawa kosztowałaby mnie ok 70-80 tys rubli.
Karabin zdobyty na bandytach lub najemnikach - nie pamiętam kto go mi dał ale pamiętam ze od tego momentu zacząłem używać "quick save". Poprzednio grałem lekko hardkorowo tzn zaczałem od Black Road a save robiłem jedynie na Szewczence. Sporo razy chciałem odpuścić sobie Misery ale jak się człowiek uprze to trudno.
Jak rozwaliłem wrogów i znalazłem ten karabin od razu wiedziałem ze to będzie moja ulubiona gra.
Jedynie co mnie denerwowało to ta duża czerwona kropka ale udało mi się ja zmodyfikować.
Broń jest zajebiscie celna, niezwykle cicha, z odległości powiedzmy jak jesteśmy na platformie dźwigów a wrogowie sa w połowie drogi miedzy ogniskiem pod mostem a nami to jak jesteśmy dobrze ukryci nie sa w stanie nas zlokalizować.
Jak mówiłem wcześniej - to jedyna broń jaką udało mi się w snajperskim stylu zdjąć najemników w ZU.
Zdjąłem najemników a na deser 4 bandytów którzy byli koło ogniska pod mostem i NIE SŁYSZELI strzałów.
Z AK z tłumikiem momentalnie zaczeli do mnie strzelać, z innymi karabinami z tłumikami identyczna sytuacja.
Broń jest na amunicje NATO - tą od M16 i M4, łatwo dostępna.
Naprawdę polecam :-)

@ karol626
Karnistry mi nie znikały ale te ładunki - (fugas ?) były przesuwane
przez kogo nie wiem, zaminowałem wejście do barki Noego - po tym jak Noe się przeniósł do Krainy Wiecznych Łowów i zauważyłem że jednego dnia jest ładunek a drugiego już nie :-(

pozdr Adam
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Kozaki: 30

Postprzez bartibar w 07 Maj 2014, 14:36

Wiesz, co chyba nigdy nie widziałem siga snajperskiego u handlarzy a tak to jest loteria. Wydaje mi się, że przy pierwszym gejpleju znalazłem go na jednym najemnym w zuo w kondycji mniej więcej w połowie paska. Nigdy nie wiadomo co się może trafić. W najświerzszym gameplayu moja najlepsza zdobycz to, o ironio: zużyta bereta w idealnym stanie.

BTW znalazłem dziennik aluna czy cos takiego, pamiętam, że to nic nie dawało a teraz? Coś się da z tym zrobić? Tak samo pamiętnik najemnika itd.. nawiasem kiedy misery zaczyna być monotonna znalezienie czegoś takiego daje mega radochę :D

Grzebiąc sobie randomowo po plikach gry odkryłem dropoffy dla każdej z klas. Takie trochę op zaopatrzenie. Czyli kostuim hełm karabi, ogólnie wszystko. Tak bardzo mnie to zaciekawiło, że poszedłem sprawdzić miejsce w którym miał być dropoff dla snajpera. Ale nic nie znalazlem. Czy to możliwe, że to po prostu nieużywane linie kodu, lub coś co się zrespi dopiero "w odpowiednim momencie"?
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Don Wano w 07 Maj 2014, 17:41

Mam problem z uruchomieniem gry. Ostatnio zainstalowałem CoP'a na nowym kombajnie windowsie 8. Ściągnąłem łatkę (z patchem 1.6.0.2) dzięki, której nie musiałem wpisywać kluza gdyż liczba użyć została wyczerpana. Wczoraj gra ładnie hulała. A dziś? Klops! Próbuję uruchomić, wyskakuje powiadomienie z administratora chwilkę się ładuje i na tym poprzestaje.

@EDIT: Dałbym sobie sam :wódka: :E Otworzyłem i wyczyściłem w menadżerze poprzednie prace gry i zadziałało :omatko:
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez alex_dragon w 07 Maj 2014, 18:57

@ Don Vano
Spróbuj uruchomić grę jako administrator raz po raz.
Ja mam WIN 7 ale tez tak mam czasami, nie wiem dlaczego ale jak klikam komp myśli potem "ikona myślenia" znika i nic się nie dzieje. Najwyżej pojawi cie się info ze już uruchomiono... Jak się nie uda daj znać.

@ bartibar
Nie przeglądałem tego co maja w ofercie handlarza ale Misery rozpocząłem chyba juz 3-4 raz i nigdy takiej broni nie znalazłem, sadzę ze po prostu trzeba ją zdobyć na wrogu.
Moja była na poziomie bodajże 26% wiec miałem fart.

@ _zapalony
Nie zniechęcaj się do SoC z dodatkiem AA2 + TT vandr`a, to jest za dobry mod aby nie grać.
Ustaw sobie najniższe opcje jakie masz i po kolei zmieniaj sprawdzając jak ci idzie gra czy nie masz ścinek.
SoC ma w sobie coś takiego czego niestety nie ma CoP, trudno to określić. Jesteś w wiosce kotów, w barze "100 Radów" czy w bazie Wolności i jak słyszysz jak tętnią życiem to aż chce się grać. Wychodzisz z bezpiecznej strefy i robi się średnio ciekawie. Co jakiś czas słyszysz grzmoty jak przed emisja i wtedy nerwowe zastanawianie się gdzie tu się schować a emisji przecież tam nie ma. Ikony identyczne jak w Misery, dokładnie wykonane, zachowane proporcje, głupia apteczka nie jest prawie jak AK47 i nie jest większa niż PM.
Pamiętam jak grałem w SoC po raz pierwszy i miałem na każdej mapie swoje kryjówki z amunicja, bronią, apteczkami itd. Pamiętam jak kursowałem z bronią aby ja sprzedać, polowania na bandytów, pamiętam jak brakowało mi możliwości napraw. Obecnie jest taka możliwość, może nie tak rozbudowana jak w Misery ale wystarczająca. Masz jedne narzędzia i choć to trochę za mało wg mnie to wystarczy.

Co do Misery .....
Jest coś takiego co powoduje ze ma ochotę grać prawie bez przerwy.
Misery przyciąga różnorodnością, SoC + AA2 + TT przyciąga klimatem - po prostu aż chce się grać.
W CoP historia krótka, misje poboczne oklepane, ale te smaczki w postaci broni, itemów, polowań, zasadzek jakie można robić na bandytów, własnych baz jakie można tworzyć. Naprawdę jest to wszystko ograniczone wyobraźnią gracza.
W SoC jest fajna historia i naprawdę niezłe wykonanie, jest klimat i masa przestrzeni. Jest jeszcze cos takiego czego nie ma w CoP i Misery.

W Misery czujesz się outsiderem, niby Major kiedyś był stalkerem, niby Brodacz i Hawajczyk są przyjaźni, Pietruch się cieszy jak jamnik że mu pomogłeś ale nie czuje się tego ze jesteś lubiany. Owszem opis z info przyjaciel stalkerów jest miły, ceny niższe ale to nie SoC.
W SoC jest inaczej, pamiętam gdy pierwszy raz wszedłem na Wysypisko i dostałem info od Stalkera Bies ze potrzebuje pomocy. Pamiętam ze ile razy przechodziłem przez tą mapę to zawsze do niego wpadałem. Koty ginęły a on sie trzymał aż któregoś razu zobaczyłem jak paru bandytów go napadło. Nie zdążyłem, zabili go wiec wczytałem poprzedni save i udało się go uratować. Potem zginał jeszcze raz i trzeba było sobie uświadomić.
To jest Zona, tutaj każdy może zginać. Raz go uratujesz apteczką a za drugim razem tylko zobaczysz jak psy ciagną jego trupa. Pamiętam żal jak czasami ściągałem trupa zaprzyjaźnionego stalkera do ogniska (podświetlał sie napis na zielono), pamietam żal ze już sobie nie pogadamy... To jest klimat.
Albo akcja jak Stalkerzy zostali zaatakowani przez wojsko i trzeba im pomóc. Jak trzeba pędzić co sił w nogach żeby zdążyć z pomocą. Albo obrona wysypiska gdy bandyci atakują ... Sporo jest takich akcji gdzie czujesz ze jesteś jednym z nich.
Każdy z tych modów można za coś lubić, SoC za to a CoP za co innego. Mod który by łączył te wspólne zalety, sądzę
ze nie tylko dla mnie byłby NR 1.

Ostatnia uwaga co do klimatu i moze na zasadzie kontrastu wspomnę o LA. Pograłem trochę w LA i jestem zawiedziony, naprawdę. Rozumiem ze team siedział trochę czasu nad tą grą, widziałem temat i wpisy typu: "będzie, nie będzie" rozumiem ciężką pracę ludzi ale jak patrze na Misery czy AA2 + TT do SoC a LA to po prostu nie ma porównania.
Jestem na początku gry i po prostu mi się nie chce grać. Co z tego ze jest wielka przestrzeń, co z tego ze LA jest naprawdę ładne. Pal licho ze są rzeczy niedopracowane, zdarza się.
Problemem są "szczegóły" takie jak np PM jest jak 1/3 apteczki, kałach jest niewiele wiekszy od apteczki, kolor żółty, pomarańczowy i niebieski apteczek. Użycie apteczki jest natychmiastowe. Wymieniać można długo....
Misery podniosło wysoko poprzeczkę tego nie da się ukryć. Czytałem sporo o LA i pomyślałem ze warto byłoby pograć ale zostanę przy obecnym hobby.

Tak że nie zrażaj sie tym ze coś ci nie działa jak powinno. SoC ma super historie, świetny klimat a dzięki AA2 I TT naprawdę niezłe wykończenie.
Jak dochodziłem do Mózgozwęglacza to robiłem sobie "bazy" z nową bronią i kombinezonami a amunicji zabierałem tyle aby mi starczało. Obecnie wystarcza wziąć odpowiednia ilość narzędzi naprawczych :-)

Sorry za offtopic

Za ten post alex_dragon otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive _zapalony.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Kozaki: 30

Postprzez Beziele w 07 Maj 2014, 19:54

Na lewo od mostu(Idąc z strony leśniczówki) Jest taki spory pusty teren z kamieniami. W podstawce był tam nibyolbrzym? Dla testu sobie dziś tam polazłem, bo nigdy nie byłem. Same kamienie, nic ciekawego, a pod stamym końcem mi te bydle wylazło. SKS'em mogłem go tylko po jajkach posmyrać. Tak czy siak, ciekawe czy dałoby radę nasłać go na najemców z ZUO ^.^
Image

Za ten post Beziele otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive bartibar.
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez connfi w 07 Maj 2014, 20:08

Witam. Słuchajcie.. mam problem.. Mam MISERY v2.1 FULL 1.99gb, jego aktualizacja z 19.3.2014.
Zainstalowałem grę, potem mod. I pokazuje mi się aktywacja, czyli nie ma cracka. Skąd go wziąć do MISERY :?:
Powinien być oryginalnie w modzie a wygląda jak by nie było...
Pomocy :( :( :( :(
Image
Awatar użytkownika
connfi
Kot

Dołączenie: 24 Paź 2012, 20:24
Ostatnio był: 19 Sty 2020, 12:28
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez Wiewi0r w 07 Maj 2014, 21:01

@ Beziele Nie było, ale mnie goniły kiedyś namiętnie koło tartaku :D W każdej grze miejsca respienia są losowane. Następnym razem będzie kajś indziej.
Pomysł warty spróbowania, ale jak ich znam to najpierw zastrzelą ciebie, a potem,ewentualnie, raczą zwrócić swą uwagę na giganta :P

@ up - gra oryginał?
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości