[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez machul333 w 16 Kwi 2014, 15:50

Kilkanaście stron wcześniej rozpisałem gdzie są wszystkie narzędzia dla Recona.
machul333
Kot

Dołączenie: 27 Mar 2014, 23:23
Ostatnio był: 05 Paź 2018, 23:48
Kozaki: 2

Reklamy Google

Re: List do Świętego Mikołaja czyli czego nam brakuje w Mise

Postprzez alex_dragon w 16 Kwi 2014, 16:14

nie wiem dlaczego nie mogę edytować swojego postu więc odpowiem w tym zbiorczo.

@ xKoweKx
Niedługo stuknie mi 40s-tka i uwierz mi gdybym uważał użytkowników za takich jak określiłeś to po prostu bym się w ogóle nie wypowiadał.
Będę pamiętał na przyszłość aby nie pisać post pod postem.

@karol626
Nie jesteś niemiły, po prostu ja nie mam możliwości gry w Misery 2.0, mam za słaby komputer aby 2.0 poszła mi bez problemu. Obecnie gram w Misery 1.0 i wiem ze głupotą mogłoby się wydawać wypowiadania na temat gry w która nie grałem.
Wiem ze różnica między 1.0 a 2.0 jest ogromna, wiedzę swoja na temat czerpie z gry w 1.0, oglądanych gameplay z 2 oraz informacji jakie się pojawiły w wątku odnośnie Misery (przeczytałem ponda 330 stron wątku).
Ten plecak faktycznie się znajduje - widziałem w ofercie jednego z handlarzy, nie zwróciłem wcześniej uwagi. Mój błąd.

Co do reszty pomysłów wiem że są czasochłonne, niektóre mogą być "poronione" i pewnie nie będą brane pod uwagę. Ale team który tworzy Misery stara się aby ten mod był jak najbardziej grywalny. Możliwe ze któryś z tych pomysłów przypadnie im do gustu.
Jeżeli nie, trudno takie jest życie.

pozdr Adam
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Szewczenko w 16 Kwi 2014, 16:50

Nie kupujcie SEVA totalne badziewie.

Jest tu losowy Spawn więc równie dobrze przed samym Janowem może ci się trafić 4 kontrolery z 4 chordami zombie. Ja trafiłem na 2 olbrzymy przy stacji i wiem gdzie często można spotkać Chimery w Janowie, jest jedno miejsce w którym trafiło mi się 4 razy pod rząd po 2 chimery.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez mikolaj w 16 Kwi 2014, 17:59

Czy granie na rookim jest obciachem ( w społeczności stalkerskiej) bo próbowałem grać w zwykłą Misery i szlag mnie trafiał.
@Szewczenko Ale SEVA jest chyba konieczna do przejścia kanałami pod prypecią o ile mnie pamięć nie myli
"Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła"
/Chan/ - Metro 2033
Awatar użytkownika
mikolaj
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2013, 18:45
Ostatnio był: 16 Cze 2021, 16:26
Miejscowość: Oleśnica
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez Szewczenko w 16 Kwi 2014, 18:01

Jest ale lepiej go kupować przy misji z przejściem bo tak na eksplorację zony jest beznadziejny.

Rookie nie jest obciachem ale pomęcz się na Misery, jeśli chcesz napisz na PW z czym masz problem to ci nie co pomogę.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Postprzez LoneWolf w 16 Kwi 2014, 18:24

Cześć
Mam pytanie w jakich językach jest ten mod ? Czy instalacja jest skomplikowana czy po ściągnięciu jest dostępna instalka.
Awatar użytkownika
LoneWolf
Kot

Dołączenie: 11 Gru 2013, 15:33
Ostatnio był: 22 Kwi 2015, 23:51
Kozaki: 0

Postprzez Szewczenko w 16 Kwi 2014, 18:26

Cała instalacja leci intuicyjnie. Język tekstu Polski a ścieżka Rosyjska .

Za ten post Szewczenko otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LoneWolf.
Szewczenko
Stalker

Postprzez mikolaj w 16 Kwi 2014, 18:49

Wiecie czego brakuje temu modowi by był realistyczny. Zdejmowania kombinezonów, normalnie gdybym kogoś zabił ( w obronie własnej), a miałby lepszy ode mnie kombinezon to zabrałbym mu go. Fajnie jakby taki minimodzik pozwalający na to wyszedł :)
"Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła"
/Chan/ - Metro 2033
Awatar użytkownika
mikolaj
Stalker

Postprzez Szewczenko w 16 Kwi 2014, 18:50

I nosił byś pancerz 20% stanu technicznego.
Szewczenko
Stalker

Postprzez Gizbarus w 16 Kwi 2014, 18:51

Niezbyt logiczne i opłacalne - bo nie każdy człowiek jest twoich wymiarów i wzrostu, oraz jeśli już by to w grze zignorować, to nie wypłaciłbyś się za naprawę. Za zdobyczną broń człowiek musi zapłacić jak za zboże za czasów Leppera, a co dopiero by musiał wybulić za pancerz...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Szewczenko w 16 Kwi 2014, 18:53

Można by wprowadzić, że mechanicy biorą mniej jeśli przyniesiesz dwa egzemplarze tej samej broni wtedy by tylko części powymieniali.
Szewczenko
Stalker

Postprzez mikolaj w 16 Kwi 2014, 19:40

Mógłbym używać tego kombinezonu do łatania swojego. Co do wiekości ludzi to jabym w każdym kombinezonie pływał bo wątpie że 1,64 m to przeciętny wzrost mężczyzny ;).
A te zdobyczne kombinezony mógłbym naprawiać za pomocą "skrzynek" i zestawów.
/Chan/ - Metro 2033
Awatar użytkownika
mikolaj
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości