przez paintball_0 w 28 Mar 2014, 19:04
@Piłat, otóż gdyby optyka nie stanowiła problemu dla SI, to by twórcy tego moda nie wyposażyli przeciwników w rentgen w oczach i lornetki w tyłkach. Przesadna percepcja przeciwników nie jest potrzebna przy walce w bliskim dystansie, a wręcz przeszkadza. Gracz nie ma czasu nacieszyć się wyrafinowaną SI. Za to jest praktycznie konieczna jeśli gracz walczy na odległość, inaczej ściągałby ich jak dzieci, bo SI "szukałoby celu" biegając w kółko i rozglądając się na wszystkie strony. Gra stałaby się niedorzeczna. Cały gameplay, cała walka została tak dopracowana, żeby gracz walczący na dystans nie miał za łatwo.
@Wiewi0r, jak najbardziej biję się w pierś. Straszny mam ból dupy o tego moda. Bo zaczął się świetnie, zobaczyłem mrowie nowych użytecznych przedmiotów i przebogate opisy. Zobaczyłem Stalkera moich marzeń! Sądziłem, że gram w symulację, że każdy świstek papieru ma znaczenie, że każdy ekstra procent w statystykach decyduje o moim życiu i śmierci. Niestety im więcej grałem, tym bardziej mój ból dupy narastał, bo zbyt wiele rzeczy które uważałem za istotne okazało się bullshitem.