[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez jazon w 27 Mar 2014, 18:07

Dwa pytania.
Pierwsze, czy tylko mi się wydaje , że w porównaniu z Misery 2.0 jest pusto ? Na stacji benzynowej tylko raz miałem przeciwników a pamiętam, ze tam się odradzali. To samo w leśniczówce. Czasem tylko na niskopoziomowych bandytów trafię. Macie tak samo ?

Po drugie czy ktoś wie jak zrobić aby można było do ghillie suit założyć hełm ? Wiem, ze Twórcy mieli inne założenie. Jednak wydałem na to wdzianko kupę kasy (co chyba było błędem) i chciałbym sobie pochodzić w nocy z noktowizorem no a bez hełmu się nie da. A zabawa na dwa pancerze do walki to w ogóle bez sensu .

P.S Jak dla mnie wyłączenie hardcorowego celowania wrogów nic nie daje.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez swirekster w 27 Mar 2014, 18:14

U mnie respią się często różnego rodzaju grupy najemnych.
Bywały dni, że jest pusto, ale to chyba raczej kwestia szczęścia.

Co do ubranka: To jest ubranko specjalnie na wypady. To nie jest ubranko uniwersalne.
Nie masz kasy? Wracasz do skrytki, zdejmujesz swój strój, zakładasz odświętne, ładnie wyprasowane wdzianko-krzak, zabierasz wyprasowaną broń, którą masz specjalnie na wypady, zostawiasz wszystko zbędne i idziesz na wypad, nocą.

Mordujesz kogo chcesz, zabierasz łupy i WRACASZ.

Nie idziesz teraz na artefakty.
Nie idziesz robić questów.

Ich nie było w planie.
Zona karze pychę i nadgorliwość.

Wracasz z łupem do domu, sprzedajesz loot i masz pieniądze.
Strój składasz ładnie w kostkę, chowasz do skrytki, zabierasz swój regularny, sfatygowani i pachnący potem sprzęt i wtedy idziesz robić resztę spraw.

Zresztą masz tam standardowo zamontowany noktowizor.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez jazon w 27 Mar 2014, 18:31

OMG jak mogło mi umknąć, ze jest w ghillie suit jest noktowizor. W takim razie nie ma problemu.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Wiewi0r w 27 Mar 2014, 19:01

@ Pangia, jak ci odpowiada AKM z 30% stanem, to ok ;) Podobno było pytanie o broń w niezłym stanie, ale może za dużo się domyślam. Choć raz mi się zdarzyło znaleźć nietknięte Deserta i jakiś karabin u zioma z Wolności. Już dzik go dla mnie zostawił.
Co do broni:

Wychuchany Pistolet-Steczkina można znaleźć po drugiej stronie Żelaznego Lasu, po przejściu przez teleport między Lasem a Warsztatem gdzie siedzą najmilcy

@ Jazon, Raczej nie jest pusto, wczoraj, przed rage-quitem, przy leśniczówce od mostu walczyłem nierówną walką sam na 3-4 wysokiej rangi najemników, do tego 3 bandytów (2 kotów i lepszy), po czym dostałem w śrutem w dupsko od jeszcze jednego kota co lazł sobie od dołu, od Arki... ;)
Kwestia szczęścia, I odpowiedniej pory dnia.

BTW, jakoś mało kotów-mutasów widuję ostatnio (co wcale mnie nie smuci), za to odstrzeliłem już kilka tuszkanów na bagnach.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 27 Mar 2014, 19:29

No ja dopiero co trafiłem na prawie idealnego GP-100 z jakiegoś padniętego najemnika. A właśnie sobie naprawiłem M1911, ech.
Teraz się wkurzyłem i idę do leśniczówki zaj♥bać parę bandyckich łepków. Inna sprawa, że cały budynek powinien stanowić ochronę przed emisją, a nie ten śmieszny pokoik upchnięty gdzieś w głębi pomieszczeń.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez GTR w 27 Mar 2014, 21:39

Zastanawia mnie, co oznacza te pipczenie kiedy staniemy blisko ciała snorka. Ktoś może wie?
Licznik Geigera to to napewno nie jest.

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 05:21
Miejscowość: Nordschleife
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 83

Postprzez Wiewi0r w 27 Mar 2014, 22:22

Też kiedyś o to pytałem - wszystkie silniejsze mutanty tak mają - pikanie wskaźnika jak przy anomalii i zakłócenie wizji. Ot tak, gra ci uświadamia jakie cholerstwo ubiłeś, żebyś mógł urosnąć z dumy, że taki z Ciebie twardy suczysyn. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 27 Mar 2014, 22:39

Ale to pipczenie (przynajmniej to od detektora) jest strasznie dziadowskie, brzmi dokładnie jak alarm w zegarku – za pierwszym razem byłem święcie przekonany, że to jakiś monit od PDA, może od jakiegoś zadania, i rzeczywiście po wejściu w PDA przestało pikać. Dopiero później połapałem się, że koło siebie mam anomalię grawitacyjną (stałem na tym mostku czy co to przy pogłębiarce).
Poza tym to popróbowałem moda i stwierdziłem, że jednak nie jest on dla mnie (czyli tak, jak od początku sądziłem). Nie lubię specjalnie się stresować przy grze, a Misery jest dla mnie zbyt denerwujące. Szkoda, bo ma kilka fajnych bajerów (naprawa broni na własną rękę, chociaż myślałem, że będzie można użyć wszystkich dostępnych przedmiotów dodatkowych, a nie tylko jednego, różne typy tej samej broni, odpowiednie działanie amunicji), ale po prostu dobił mnie zasięg widzenia AI (bandyta nawalał do mnie przy barce Noego spod mostu…), tendencja do szturmowania na gracza niezależnie od tego, co, gdzie i jak robi (…a po chwili nagle pojawił mi się drugi od strony Szewczenki) i absolutnie bezszelestne poruszanie się mutantów – podchodzę do Żelaznego Lasu, dobra, niby nic nie widać. Obraz zrobił się niebieski od wpływu poltergeista, to się cofnąłem. Jeb, pijawka mnie na hita wzięła. Za chwilę druga, trzecia, czwarta, no normalnie całe stado nie wiadomo skąd się zbiegło. Na razie się zraziłem, ale nie wykluczam, że kiedyś wrócę; już widzę, że najsłuszniejszą wydaje się szturmówka z lunetą, a wiem przynajmniej, gdzie można sprawnego (i ulepszonego) AKM-a znaleźć.
Tryb żółtodzioba, snajper:

Na dachu stacji benzynowej znalazłem skrzynkę, w środku której był załadowany, sprawny i gotowy do akcji zmodyfikowany AKM, a z ciekawszych rzeczy to była tam jeszcze Kula ognista.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie

Postprzez Gizbarus w 27 Mar 2014, 22:48

GTR - chodzi o osobiste pole psi mutantów. Z opisów artefaktów wynika, że niektóre mogą nawet spowodować, iż będziesz otrzymywać z tego tytułu rany - gdy za blisko podejdziesz to takiego ścierwa. Ot, taka odmiana napromieniowania jakby.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez GTR w 27 Mar 2014, 23:11

Wiewi0r napisał(a):Też kiedyś o to pytałem - wszystkie silniejsze mutanty tak mają - pikanie wskaźnika jak przy anomalii i zakłócenie wizji. Ot tak, gra ci uświadamia jakie cholerstwo ubiłeś, żebyś mógł urosnąć z dumy, że taki z Ciebie twardy suczysyn. ;)

Heh. :D Co prawda to prawda, miałem dzisiaj dwa większe spotkania ze snorkami i łatwo nie było.

Ogólnie rzecz biorąc zacząłem sobie pogrywać od nowa. Zwiadowca jednak nie dla mnie, zanim człowiek kupi sobie do tego kevlar (znaleźć chyba trudno?), to kulka-dwie i już mnie nie ma. A jak mi się uda, to po powrocie do Skadowska okazuje się że muszę wywalić 30,000 rubli żeby móc jakoś tam się pałętać w miarę bezpiecznie po Zatonie. :/
A do tego operowanie pistoletami i SMG nie dla mnie, szczególnie że w każdej grze uwielbiam polować. Dlatego gram snajperem i widzę same plusy. Wierzcie lub nie, ale jak człowiek dorobi się paru rzeczy i pieca spalinowego to przychód jest ogromny, dziś zarobiłem około 10,000 rubli. Wliczając oczywiście koszty odkupienia amunicji, lekkiej naprawy kombinezonu, i tak dalej.
Co do innych polujących, jeżeli wiecie - czy celowanie w odpowiednie partie ciała mutanta coś daje? Z tego co pamiętam Gonta na Zatonie coś o tym mówił, i się zastanawiam czy to prawda. Sam sprawdzić mógłbym dopiero później, bo moim około 100-letni Mosinem oraz mało precyzyjny TOZ-em 66 będzie to ciężko przetestować.

Jeszcze jedna sprawa, narzędzia.
:

Sam się przed chwilą dowiedziałem że ich nie ma w tartaku, ale swirek parę stron wcześniej pisał:

Stalowy las pod schodami
Baza bandytów, na rurach, zaraz przy bramie głównej.

Stalowy las, jak miewam chodzi o ten budynek w rogu? Tam gdzie się schodziło po te książki z Gaussa, tak? A baza bandytów... Nie mam pojęcia. W Zatonie przecież bandyci byli tylko na Skadowsku.
No i sprawa jakie to są konkretnie narzędzia. Na początek przydadzą mi się podstawowe, żeby w hełmie zrobić ochronę psioniczną, inaczej (tabletki dużo kosztują...) wolałbym nie wchodzić w samo leże poltergeista.
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Postprzez KOSHI w 27 Mar 2014, 23:13

Baza bandytów :facepalm:
:

Leśniczówka
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 06:46
Kozaki: 649

Postprzez GTR w 27 Mar 2014, 23:13

EDIT: @Gizbarus - Faktycznie, możliwe. Rzecz biorąc zauważyłem że troszkę mi życie leciało jak podszedłem, ale napromieniowany też lekko byłem po śniadaniu i trudno było określić źródło. Za to gdy oba zabite snorki leżały blisko siebie, a ja wszedłem między ich zwłoki dźwięk jak i 'śnieżenie' na ekranie się nasiliło. Dzięki za radę! Następnym razem jak ubiję jakiegoś snorka to na pewno to sprawdzę. ;)
Ostatnio edytowany przez GTR, 27 Mar 2014, 23:15, edytowano w sumie 1 raz
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości