[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 27 Mar 2014, 00:28

Wiewi0r napisał(a):@ Pangia - Gratki. :) Do Tartaku nie polecam, choć nie wiem jak jest w wersji dla żóltodziobów... Chyba że tam byłeś, bo zacząłeś Czarną Drogą (skoro pistoletu nie masz)? Chyba że snajper dostaje Mośka i obrzyna na start?

Zacząłem jako żółtodziób, wybrałem snajpera i dostałem na starcie właśnie obrzyna i Mosina. Na razie nie jest źle, 3 zombiaki zdjąłem i się wycofałem, bo połapałem, że przed zmrokiem już nie zdążę wrócić. Z jakiegoś bandyty z zasadzki wyłapałem M1911 w kamuflażu w nienajgorszym stanie, ale na razie dokończę amunicję 9x18 od Skorpiona (będzie ciężko, bo się zacina i nie zabija jednym headshotem) i planowałem dozbierać do lepszego zestawu naprawczego (niestety, ten Colt jest minimalnie poniżej 50%, a już znalazłem taki zestaw naprawczy) i naprawić tego Colta, bo mam prawie 50 sztuk amunicji do niego, a dodatkowe pociski nie wydają się przesadnie drogie. A, no i ciężki płaszcz sobie sprawiłem.
Wiewi0r napisał(a):Latarka czołówka wygląda, jak latarka czołówka - pojedynczy slot, takie 3 paski z lampką :P

Szkoda, mogła zostać oryginalna ikonka, przynajmniej by się człowiek nie gubił w itemkach.

Tak, snajpera wziąłem właśnie dlatego, bo jest wszystkożerny :P Tylko że zjadłem mięso psa bodajże (+283 mSv), spaliłem jednego ruskiego szluga (16 sekund * -15 mSv), spaliłem drugiego… No kurde, dalej dupsko się świeci. Po chwili samoistnie promieniowanie zeszło (specjalnie patrzyłem, czy ikonka leczenia mi zgasła), no ale jednak coś się nie zgadza, bo liczby nie kłamią :)
Na razie robię to, co wydaje mi się w moim zasięgu, po tartaku sprawdzę jak Żelazny Las wygląda. Nie wiem, czy spawn jest zredukowany w Rookie Mode, ale Zaton jest strasznie pustawy, głównie mięsacze po nim biegają. Poza tym raz czy dwa widziałem dziki, raz nibypsa, raz oddział Powinności, raz oddział stalkerów… Ale w sumie najdalej to się do tego tartaku na razie zapuściłem. No i pijawkę zabiłem: podchodząc do bagien dla pewności wszedłem na konar zwalonego drzewa, no i tuż pode mną się franca pokazała – nie wiem, czy sam w nią wlazłem, czy ona się zaczaiła… Tak czy siak 3 trafienia z obrzyna wystarczyły do szczęśliwego zakończenia sprawy. Dla mnie, oczywiście.
A, i schowek znalazłem, o którym chyba nikt nic tu nie mówił:
:

Pamiętacie tego AKS-74, który leżał ukryty w dachu tej rozwalonej sceny w Izumurudnojach? Wciąż tam jest, tylko w ok. 40% kondycji i bez amunicji, ale na start chyba się może nadać. Ja go nie testowałem, bo nie znalazłem do niego amunicji.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 27 Mar 2014, 01:04

M3Fis70 napisał(a):Tak się zastanawiam kto co ćpał ustawiając viev distance dla npc.

Bladź. Odległość odległością, ale jakiego kurna cela mają. ;/ Ja jestem przy bArce, i dostaję headshota od gościa, co stoi na drodze, na wzgórzu Leśniczówki... Ani uciec, ani dorwać gada. Do tego zaczęli przez ściany słyszeć...
Czy da się ich w jakiś prosty sposób znerfić, bo to się robi niedorzeczne?

@Pangia, nikt nic nie mówi, bo to schowek z podstawki. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez SkullDagger w 27 Mar 2014, 01:45

W opcjach moda jest opcja wyłączenia epickiej celności NPCtów.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez M3Fis70 w 27 Mar 2014, 02:05

Ja gram od początku bez tej epickiej opcji. I czasami gościu na 50m serią z Kałacha nie trafia a ostatnio jakiś Najemnik mnie z HPSA trafił z ok 120m. Winc ta opcja robi ciut winkszy bajzel. Bo gdy była włączona przynajmniej byłem pewny, tego headshoota... z 150m... Makarovem... przez bandytę żółtodzioba ;)
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Postprzez n1ck w 27 Mar 2014, 03:38

Wiewi0r napisał(a):Bladź. Odległość odległością, ale jakiego kurna cela mają. ;/ Ja jestem przy bArce, i dostaję headshota od gościa, co stoi na drodze, na wzgórzu Leśniczówki... Ani uciec, ani dorwać gada. Do tego zaczęli przez ściany słyszeć...
Czy da się ich w jakiś prosty sposób znerfić, bo to się robi niedorzeczne?

Dokładnie to samo mi się przed chwilą przytrafiło, tylko że ja byłem na Szewczence, a najemnicy zaczęli strzelać z doków - oczywiście pełne serie z kałacha prosto we mnie, wystrzeliwane przez wrogów w ruchu. Wcześniej jeszcze szedłem sprawdzić śmigłowiec na płaskowyżu. Podchodzę do helikoptera i co? Dostaję kulkę od najemnika z oczyszczalni. To już jest przesada.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez paintball_0 w 27 Mar 2014, 10:11

Wy po prostu nie rozumiecie tego moda. Musicie się wczuć jak należy. Musicie sobie wyobrazić, że po prostu bandyta-nowicjusz z Makarowem jest doskonałym strzelcem już teraz, pomimo że dopiero zaczyna swoją karierę. I potrafi trafić w jeden piksel wystający zza winkla. Przez krzaki. We mgle. Biegnąc. Z drugiego końca mapy. W nocy. A jak wam się nie podoba, to nie grajcie. :E

Nie, poważnie. Życie pokazuje, że zdarzają się takie numery jak szczęście początkującego i szczęśliwy strzał. Ale jak już pisałem: "fikcja, w przeciwieństwie do rzeczywistości, musi mieć sens". Tak więc realizm w tym przypadku przechodzi w idiotyzm.

Za ten post paintball_0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez miszacz w 27 Mar 2014, 16:40

Mógłby mi ktoś pomóc? Pijawki wytłukły załogę Szewczenki :| i za bardzo nie wiem jak to wpłynie na zadanie od Sułtana.
miszacz
Kot

Dołączenie: 08 Sty 2014, 18:17
Ostatnio był: 27 Mar 2014, 17:16
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez M3Fis70 w 27 Mar 2014, 16:48

Idąc drogą logiki gdy pójdziesz z kastetem i sam ich nie powystrzelasz. To oni z automatu zajmą barkę i zrobisz misję na stronę Sułtana.
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Postprzez Pangia w 27 Mar 2014, 17:04

Wiewi0r napisał(a):@Pangia, nikt nic nie mówi, bo to schowek z podstawki. ;)

Wiem, ale ludzie mówili, że z broni to co najwyżej obrzyna można znaleźć. A coś na nabój pośredni chyba będzie użyteczniejsze niż broń z zerowym zasięgiem i zerową penetracją podstawowego pocisku?

No i jak już piszę, to się spytam: Hawajczyk sprzedaje więcej broni i amunicji? Bo na razie to tylko AKM-y ma Sowa (zrobiłem Szewczenkę i pogłębiarkę).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez swirekster w 27 Mar 2014, 17:07

Chwila, powiedzonko ładnie brzmi, ale...
...Fikcja która miałaby zawsze sens byłaby bardzo uboga.

A fantasy?
A kupę różnych zjawisk paranormalnych w powieściach, które świetnie się czyta?
A różnego rodzaju Uniwersa, które nie mają racji bytu, które mimo to zapisały się do klasyki?

Zona to fikcja.
Anomalie nie mają sensu.
Powiedzonko jest o dupę roztrzaś, mimo, że napisał ją pan o znanym nazwisku.
Zresztą nie słyszałem, żeby zajmował się pisaniem książek o niewidzialnych mutantach i miejscach, które przenoszą cię z du%y w czasie i przestrzeni.

Pisanie książek a produkcja gier komputerowych to DWA INNE ŚWIATY.
Mogę sobie napisać: 'Wszystko ma sens i poprzeć to faktami, które sam sobie wymyślę, żeby wyglądało, ze ma to sens.' I ogranicza mnie tu tylko ilość tuszu i papieru, może wena twórcza.

Gry są zupełnie innym medium. Tutaj oprócz tekstów mamy dużo więcej ograniczeń. Jeb@ce się skrypty, bugi, ograniczenia graficzne, ograniczenia sprzętu, na którym to wszystko działa, To, że postacie to modele 3D, dźwięki to nagrania w różnej ( I OGRANICZONEJ) jakości i długości.
To nawet nie jest osobna gra komputerowa, którą robi się od podstaw z własnym, autorskim silnikiem, bandą speców, którym się płaci słono za robotę.

To jest MODYFIKACJA.

(Żeby nie było flejmłoru. Książki nie są gorszym medium od gier. Są zwyczajnie INNYM medium. Sam sobie wybierasz, na co w tej chwili masz ochotę. Nie ma tu kwestii gorsze-lepsze. Oba mają swoje plusy)

Noż cholera, jeśli macie problemy, ze postacie dziwnie się zachowują po zmienieniu im ustawień na bardziej hardcorowe, to nie piszcie w temacie o Misery, tylko w temacie o podstawowej grze, że twórcy zrobili silnik, który jest niestabilny i średnio przyjazny do modowania go.

Z g#wna bicza nie ukręcisz.

Fikcja mizery ma sens: Dostaniesz po dupsku. Często. Aż ci spuchnie.
Ai będzie oszukiwać, ze względu na ograniczenia podstawowej gry.
Bo twórcy podstawowej gry bardziej myśleli o wydaniu gry i pieniądzach, niż przyszłych problemach moderów.
Bo taka jest smutna, jak najbardziej sensowna prawda.

Jak macie pytania jak to działa i jak duże są ograniczenia jakie daje stalker, to skierujcie je bezpośrednio do Trojanucha.

Ps. Diegtiarow kotem NIE jest.
Jest komandosem.
Dodatkowo akcja Zewu dzieje się w samym centrum Zony, z dala od baru, Sidorowicza i kordonu. Tu powinno dziać się nieuczciwe piekło.

Zresztą sam gram przy użyciu pistoletów maszynowych i pistoletów, bo jest najtrudniej.
Mi też udawało się snajpić ciężko-opancerzonych najemnych z tej broni.
Ostatnio edytowany przez swirekster 27 Mar 2014, 18:22, edytowano w sumie 5 razy

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 178

Postprzez M3Fis70 w 27 Mar 2014, 17:15

Ale ja narzekam, że każdy jeb@ny bandyta ma lunetę przy Pm'ie. I będę narzekał. Jednak nie mogę powiedzieć, że za*eb@nie tego gnojka co mnie ściągał z połowy mapy nie daje satysfakcji. Gra jest satysfakcjonująca jak cholera, bo wymaga tyle, że dupa boli.
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Postprzez swirekster w 27 Mar 2014, 17:23

Ruszaj się od osłony do osłony, często zapisuj grę i korzystaj z granatów.
Los dał ci Kałacha leżącego w fatalnym stanie w bagnie, obok ciała swojego towarzysza?
Nakarm bestię amunicją i strzelaj pojedynczym. Zacina się za każdym strzałem?
Dopasuj się. Zagryź zęby i strzelaj zza osłony po jednym strzale.
Tutaj możesz zabić jednym pociskiem, tak samo od jednego pocisku umrzesz.

Walka, kiedy stoisz w misery jest bardzo niekorzystna.
Tak samo skradanie się w misery to mobilne skradanie się.
Czemu?
Ograniczenia samej gry.
Bo w podstawowej grze przeciwnicy byli bandą ślepych i głuchych idiotów, których dało się wykończyć z byle patyka.
Deal with it, or play something different.

Macie satysfakcję po ubiciu bandy najemników mimo, że skopano wam tyłek wiele razy?
To dobrze.
Tak ma właśnie być.
Masz być obitym po ryju zwycięzcą.
Ostatnio edytowany przez swirekster 27 Mar 2014, 18:19, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 178

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości