[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Krzyk19 w 22 Mar 2014, 04:06

A skąd pobrałeś najnowszą wersję?
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 22 Mar 2014, 04:16

Śliczna ściana tekstu,panie Szewczenko; bardzo niewygodnie się czytało.

W Dark Mode jest permanentnie podwyższone promieniowanie w dzień, a właściwie w czasie słonecznej pogody. Co chyba masz włączone. Pojemników się nie sprzedaje, bo się przydają. Ja w becie osobiście kupiłem tylko dwa, a resztę zdobyłem. :)

W piecyku na drewno, jak sama nazwa wskazuje, pali się węglem. :suchar: Co chyba jest zresztą w opisie przedmiotu.
Nie gram snajperem, ale nie jest to Sniper Elite - grawitacja działa, ale na balistykę nie mają wpływu wiatr i efekt Coriolisa.
Po Ghillie suit proszę zgłaszać się do Żwawego.
Zaczep, znany jako QRS był sobie w becie i działał.

Natomiast nie podoba mi się, że po otwarciu okienka mutanta, jedyną opcją jest rżnięcie - połączone z animacją. Nie da się anulować pobierania organów, co wydaje się grozić śmiercią.
Fajnie że scyzoryk i łom są NARZĘDZIAMI, a nie surowcem :D

A i Powinność wreszczie robi, zamiast tylko gadać i dość często ich można spotkać koło Tartaku, gdzie pod kulami dzielnych obrońców ludzkości padają wredne izłomy, zombie i anarchisty. :P
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Szewczenko w 22 Mar 2014, 06:43

Wiem wiem, tekst nie za ładny ale i tak go obrobiłem; 2 godziny siedziałem. Przepraszam za błędy ale nie mam na to wpływu.To co mi podkreśli to poprawię tam gdzie znajdę miejsce to poprawię ale z interpunkcją to ciężej już.

Niektóre pojemniki można sprzedać, bo nie opłaca się latać z 5 albo z 4 pojemnikami które ważą od 4 kg wzwyż. Wolę już nie które sprzedać bo i tak prawie u każdej zabitej osoby posiadające artefakt jest też pojemnik. A że mój udźwig wynosi około 45 kg(jak już mam na sobie kombinezon), toteż nie mogę pozwalać sobie na takie obciążenie.

Ogólnie nie grałem w betę, dlatego nie wiem co konkretnie było w becie.

Dobra co do piecyków już wszystko znalazłem(Worki z węglem drzewnym pomyliłem z zestawem MRE).

Zauważyłem również ,że można się dobrze wzbogacić na polowaniu.Jeden nocny wypad na polowanie i 10 k w kieszeni, jeżeli trafi się emisja to nawet 20 k w kieszeni, tylko trzeba kupować u Brodacza paliwo w Kanistrach po 6 czy 8 użyć (jest po prostu najtańsze). Chwila na polowanie od 23 do 5, a później smażenie i to wszystko na samych mięsaczach.

Dziękuję za nazwę tego pancerza maskującego. (dlaczego on jest taki drogi przecież to tylko gałęzie??)

Z powinnością się jeszcze nie spotkałem, ponieważ nie zbliżałem się jeszcze za bardzo do tartaku. (Nie ma sensu się zbliżać do tartaku ani nie zbiorę amunicji ani ekwipunku)

Wiewi0r jak grałem we wcześniejszą wersję, to gdy jadłem konserwę nie miałem animacji, tylko odrazu po kliknięciu mogłem strzelać, a pasek głodu mi się uzupełniał, ale nic nie szperałem w ustawieniach. To może i tu da radę jakoś się pozbyć tej animacji, może noszenie ze sobą zestawu łowieckiego(jakoś tak to się nazywa)skróci czas albo całkowicie wyłączy animację.
Nie wiem jak ty, ale ja musiałem zdobyć chwytak do wyciągania artefaktów z pojemników. Tylko że ja zaczynałem od zera.

Jak byłem u Żwawego myślałem, że ten Ghillie suit to jest Egzoszkielet. Dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Don Wano w 22 Mar 2014, 11:55

Provski napisał(a):Witam na forum :E

Z fusów ci nic nikt tutaj nie wywróży :caleb: Najpierw przeczytaj to co jest w żółtym polu na górze strony i wklej loga. Wtedy można coś pomyśleć.

P.S. Wysyłać to se możesz ile tylko dusza zapragnie, ale kto ci odpowie to nie wiem(pozdrodlakumatych). :suchar:

Dziękuje za podpowiedź...

Log:

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:18: attempt to call field 'main_menu_on_init' (a nil value)
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Kozaki: 4

Postprzez Trikster w 22 Mar 2014, 12:16

Jesteś pewien, że pobrałeś dobrą wersję? Jedna to upgrade, druga to standalone. Jeśli nie miałeś wcześniej zainstalowanych innych wersji Misery (np. 2.0), musisz pobrać standalone.

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Don Wano.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Don Wano w 22 Mar 2014, 13:15

Hmm, no nie miałem. A skąd można tą wersję pobrać?

EDIT
Czy pobranie wcześniejszej wersji niż 2.1 pomogłoby?
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Kozaki: 4

Postprzez 69Gregori w 22 Mar 2014, 14:38

Co jest? :/
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:18: attempt to call field 'main_menu_on_init' (a nil value)

stack trace:

Awatar użytkownika
69Gregori
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2013, 18:49
Ostatnio był: 14 Paź 2022, 00:53
Kozaki: 2

Postprzez Wiewi0r w 22 Mar 2014, 14:46

@Szewczenko, w becie po prostu pewne rzeczy były, pewne nie, a inne działały troszkę inaczej. :) Plus więcej zwiech.
- Pojemniki te ołowiane, miałem ich z 5-6, rozdzielone między Janów i Zaton. Lepiej wziąć kilka na polowanie na arty, niż potem nerwowo łykać i palić wszystko co mamy, by zdążyć wrócić do bazy.
- Powinnością się nie przejmuj za bardzo na razie, ale raczej nie atakuj - na początku nie stać cię jeszcze na wrogość całej frakcji.
- Ja (nie licząc dosłownie godziny w 2.02), nie grałem w inne niż beta 2.1 i 2.1 Full, ale animacja była w becie i jest teraz. Zdaje się, że różne produkty mają różny czas spożywania, ale musiałbyś posprawdzać. Realizm. :)
- Nie szedłem Mroczną Ścieżką, ale na początku też nie miałem tych szczypiec, znalazłem je przy którymś z pierwszych bandytów.
Co do Ghillie suit, był taki dowcip:
:

Sąd, rozprawa. Zostaje wezwany świadek.
- Zawód świadka?
- Artysta.
- O, a co pan tworzy?
- Parasole.
- No co pan, jaki z pana artysta?
- To niech Wysoki Sąd zrobi parasol.
:suchar:

@Don Wano - w pierwszym poście są wszystkie linki, również torrent. Pełna wersja to ta co ma 1,99 GB. Co do pobierania wcześniejszych wersji, chłopaki z MDT wspierają tylko 2.1. Ewentualnie możesz spróbować przeinstalowania i gry, i modu. A co do gry, sprawdziłeś czy masz wersję 1.602, jeżeli nie to przed instalacją moda musisz spatchować grę.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez jazon w 22 Mar 2014, 14:58

Ktoś ustawiał zasięg widzenia (to chyba nie do końca widzenie) przy instalacji większy nić standardowy 300? Co dokładnie to daje ?
I czy mi się wydaje czy synchronizacja pionowa nie działa ? (dx11)
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez quanticox w 22 Mar 2014, 16:48

Dziś wieczorem przetestuję. Wie ktoś może jak zachowuje się ten mod na Windows 8.1? Pamiętam że były problemy z dynamicznym oświetleniem i dx 11. Zmieniło się coś w tej kwestii?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Awatar użytkownika
quanticox
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2014, 00:46
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 23:23
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 30

Postprzez jazon w 22 Mar 2014, 18:14

Jak używa się piecyka? Mam piecyk na naftę, naftę i mięso. Używam piecyka wyskakuje mi panel i próbuje dodać to mięso do usmażenia i nie mogę ;/ Trzeba mieć jeszcze jakiś przedmiot ? (próbowałem i na piecyku na węgiel i na naftę)

EDIT: Już działa. Nie kliknąłem tam gdzie trzeba.
Ostatnio edytowany przez jazon 22 Mar 2014, 18:40, edytowano w sumie 2 razy
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez swirekster w 22 Mar 2014, 18:36

Jeszcze zależy od rodzaju mięsa. Do wysokotierowego mięsa potrzeba lepsiejszego palnika ;)
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości