[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Provski w 19 Mar 2014, 18:45

Też miałem rozkminę z tym ;D Rozumiem że artefakt masz nadal w ekwipunku? Daj go do tej skrzynki na skadowsku albo daj go brodaczowi bo to właśnie on cię cały czas grzeje :E
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 19 Mar 2014, 18:46

No, tak jak w vanilli, pod tym względem się nic nie zmieniło, a zatem wódka, dragi, medyk. Odpadają tylko artefakty, bowiem obecnie wszystkie są promieniotwórcze.

I pamiętaj - co słusznie zauważył Provski - o wkładaniu artów do specjalnych pojemników, które zmniejszają lub niwelują promieniowanie.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Żuczek94 w 19 Mar 2014, 18:48

dałam go brodaczowi, czyli co mam teraz zrobić żeby wyzdrowieć? :D wczytać poprzedni zapis, kupić coś do noszenia artefaktów i dopiero wtedy po niego iść? czy jest jakiś cudny lek ? :D
"Dotykając nieba nie zapomnij że stoisz na ziemi"
Awatar użytkownika
Żuczek94
Stalker

Dołączenie: 02 Paź 2012, 15:55
Ostatnio była: 19 Lut 2017, 21:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 7

Postprzez n1ck w 19 Mar 2014, 19:06

zależy jak wysoki jest poziom napromieniowania. najlepiej idź do medyka na terapie, wyjdzie najtaniej. jak nie to akvatabs albo zwykłe przeciwpromienne będą najlepsze. a pojemnik jest dość drogi, taniej ci wyjdzie po prostu się wyleczyć (choć potem pojemnik oczywiście się przyda, ale na początku można sobie go darować)

Za ten post n1ck otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Żuczek94.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Żuczek94 w 19 Mar 2014, 19:09

leczyłam się u medyka i już tyle leków próbowałam ... xD czyli będę się leczyła dalej, może w końcu mi przejdzie :D
"Dotykając nieba nie zapomnij że stoisz na ziemi"
Awatar użytkownika
Żuczek94
Stalker

Dołączenie: 02 Paź 2012, 15:55
Ostatnio była: 19 Lut 2017, 21:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 7

Postprzez Wiewi0r w 19 Mar 2014, 20:31

Na promieniowanie - wódka, papierosy, czyste jedzenie (woda), leki, medyk... Do tej pory miejscowy bimber + papierosy sprawdzał się w 90% przypadków, ale teraz wódka kosztuje 2 razy tyle co w becie. :/
Co do barki - po co mam świecić, skoro ten uczynny stalker zaniesie mi arta pod sam Skadowsk... :piesek:
P.S. Gdzieś w kwestiach Brodacza widziałem brak literki, albo literówkę... Kurczę, nie pamiętam. Widzę też, że moje opisy się częściowo zaadaptowały. :D
p.s.2: czy tylko u mnie słychać trzask płomieni przy zgaszonych ogniskach?
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Tomaszewo w 19 Mar 2014, 21:11

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:18: attempt to call field 'main_menu_on_init' (a nil value)

Witajcie! Jestem tutaj nowy, choć od dłuższego czasu przeglądałem Wasze forum. Zapewne, pomimo przeczytania pomarańczowej instrukcji na górze popełniłem jakiś błąd ;d

Przejdę od razu do sedna = wylot przy włączaniu gry, konfiguracja przy instalacji:

Język Polski>Ustawienia A-Life i FOV domyślne>Trudność MISERY>Bez Dark Mode.

Jeśli to pomoże, to gra pochodzi z październikowego CD-Action.

Z góry dziękuję za pomoc!
Tomaszewo
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2014, 21:04
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 14:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez n1ck w 19 Mar 2014, 21:31

Wiewi0r napisał(a):p.s.2: czy tylko u mnie słychać trzask płomieni przy zgaszonych ogniskach?

tak było od zawsze, chyba nie da się tego poprawić
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez Wiewi0r w 19 Mar 2014, 23:18

No właśnie nie wiem; w vanilli nie pamiętam już jak było, a w becie zawsze się paliły, więc no problemo. W Full 2.1 ogniska palą się tylko kiedy stalkerzy przy nich siedzą, chociaż jak byłem świadkiem odejścia, to ogień gaśnie i cichnie. (robiłem sobie już nadzieję na zdobycie szpeju, a tu zonk).
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez n1ck w 19 Mar 2014, 23:21

w vanilli się paliły cały czas ale w Misery to od samego 2.0 gasły :) coś niedokładnie obserwowałeś :P
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez Pangia w 19 Mar 2014, 23:25

Eee, w wanilii też się zapalały, jak stalkerzy podchodzili. Przynajmniej w teorii, w praktyce często było tak, że paliły się cały czas albo nie gasły, jak wyrżnąłeś obsadę ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Wiewi0r w 19 Mar 2014, 23:29

U mnie się paliły. :caleb: Z innych ciekawostek z bety, w Żelaznym Lesie się nie respiły mutanty, skasowało mi możliwość samodzielnej podróży między mapami... :) A tu mam wrażenie, że jakoś się Major wydelikatnił, to raz, Mutanty jakby bardziej gryzą, a jedzenie jest większym problemem. A, i nikt, ale to KURNA NIKT nie chodzi z obrzynem... ale złachaną Protectę to się znajdzie.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości