Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Pomyślałem sobie: Co mi tam 70%. Jestem wstanie zabić wszystkich Najemników w oczyszczalni, z początkowym szpejem, za pomocą noża, który też mamy na stanie od początku gry.
Włączyłem grę, Frapsa i zrobiłem
Nie było super trudno, moim głównym przeciwnikiem był FRAPS, który spowalniał płynność gry. Jak ktoś chce wypróbować jak skuteczny potrafi być w tym modzie sam nóż, i przez to przygotować się do 'Czarnej Drogi'
Mistrzu! Oświeć mnie! Też chcę znać tą tajemną wiedzę jak być Reconem Nożem można zdziałać bardzo wiele i sam chcę zacząć częściej go używać jednak mam dla ciebie chellenge'a: Zabij nożem każdego mutanta występującego w grze. Jednak nie wiem czy jest to możliwe w przypadku Poltergeista oraz innych mutantów psionicznych. Nawet kilogram wypalonego majeranku nie uchroni twego mózgu przed spotkaniem twarzą w twarz z kontrolerem.
OMG. Permanentne promieniowanie tła - OK. Fallouty - byłyby OK. Ale co ma słońce do wiatraka? To nocą też powinno być promieniowanie, ale minimalne - tylko po to, by było upierdliwe Ale jakby naprawić bugi pogodowe, to... why not?
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better. - K.V. Za Wilkiem nawet w ogień skoczę. Попутного ветра!
No w sumie to się zgadzam, że to trochę bez sensu. @trojanuch, przemyśleliście to? Skoro promieniowanie miało być zależne od pogody to nie lepiej było zrobić każdy deszcz radioaktywny (w zależności od natężenia - jak w AF3 Fallout) + mgła jest lekko radioaktywna (w zależności od gęstości)?
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Nie jestem trojanuch, ale pozwolę sobie odpowiedzieć.
Po pierwsze, tryb jest całkowicie opcjonalny, więc nie będzie trzeba się w niego bawić. Tylko dla masochistów.
Po drugie, idea była taka, żeby dać graczowi bodziec do tego, żeby chodzić po zmroku. Większość ludzi chodziła bowiem za dnia, gdyż noc to okres wzmożonej aktywności mutantów, przy czym dzień oferował względne bezpieczeństwo. Dark Mode ma więc postawić gracza przed dylematem: albo ciągły atak radiacji, albo walką z mutantami.
Po trzecie, wyjaśnienie może być całkiem proste: obszar nad Zoną nie posiada ozonosfery, przez co człowiek atakowany jest przez zróżnicowanie ilości promieniowania w zależności do tego, z jakim natężeniem promienie słoneczne docierają na powierzchnię. Stąd też mgła i zachmurzenie zmniejsza ilość promieniowania, która oddziałuje na gracza.
Jak dla mnie to świetny sposób na podniesienie poziomu trudności bez dopisywania kolejnego zera przy cenach u vendora lub robienia z bandytów z obrzynami komandosów GROMu... Nie mogę się doczekać v2.1 jeszcze bardziej niz wcześniej;]
Za ten post Spell406 otrzymał następujące punkty reputacji:
Pytanie - Będzie to kolejny tryb gry jak Black Road czy to wszystko będzie można włączyć lub wyłączyć w ustawieniach? Pytanie 2 - Jeśli to będzie osobny tryb gry to jakie będzie rozpoczęcie? Zwykłe czy tak jak Black Road? Albo może jeszcze coś innego?
Już jestem tym bardzo zaciekawiony... promieniowanie atakuje cie non stop więc trzeba będzie mieć ze sobą dużo fajek. Rzeczywiście dla masochistów