A ja znowu mam prośbę. Z góry przepraszam, bo jednak jest tutaj 250 stron do przejrzenia a ja najzwyczajniej w świecie nie mam kiedy tego wszystkiego przejrzeć, choć próbowałem.
Pytanie dotyczy jak troszkę odciążyć komputer od Misery. Przyznam, że troszkę mnie zagina ten mod, bo ciągle praktycznie wywala z takimi logami
- Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR
[error]Expression : data
[error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 545
[error]Description : d:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\spawns\all.spawn
[error]Arguments : Not enough storage is available to process this command.
Logi są praktycznie takie same, tylko zmienia się Description. Albo coś z ogg albo ui_weapons.dds (bodajże) no i czasami ten all.spawn. Gram na ustawieniach chyba najniższych możliwych do ustawienia w samej grze. Oświetlenie statyczne, cienie na zero, detale obiektów i textur na połowe. Widoczność praktycznie minimalna. Bajery powyłączane. Podczas instalki wybierałem wszystkie chyba ustawienia standardowe albo poniżej. Tak się domyślam, że chodzi o wymagania sprzętowe, bo po zwiększeniu na np. oświetlenie dynamiczne (nie pełne) to gra praktycznie nie próbuje się wczytać. Chyba, że coś spieprzyłem z instalacją.
Już nie mam siły co do tego moda, uważam że to chyba trochę przesada. Komputer żaden mocarz, ale większość produkcji zeszłorocznych chodzi przynajmniej na średnich w płynnie. Wstawiam specyfikacje kompa na zaś.
- Kod: Zaznacz wszystko
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q9550 2.83 GHZ
Ram: 4GB
Karta graf.: ATI RADEON HD 5800 Series
System: (o zgrozo) Vista 32 bit SP 2
PS: Tak widziałem wymagania moda. Tak wiem, że to mod i ma spieprzoną optymalizację, ale na litość! Jak czytam, że co poniektórzy nie mają w ogóle problemów, albo że pierwsza część chodziła płynnie bez zarzutów...Misery mnie nie lubi