[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Kenzelek w 28 Wrz 2013, 01:03

Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez MetalowyStalker w 28 Wrz 2013, 08:03

Ashenmoor666 napisał(a):Na stronie Moddb jest fiz dotyczący psujących się zapisów, był wrzucany też tutaj ale link na mediafire wygasł a u nich na forum jest podany również inny link, poszukaj tam mi pomogło z tym przejściem między mapami i ogółem z psującymi się zapisami.

tam też link wygasł, :/ mógłbyś wysłać mi ten pliczek? jestem przyzwyczajony do quicksave to predzej czy pozniej i tak spieprze gre a to podobno naprawia wszystko

edit, robienie hard save też nie pomaga :)
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez Trikster w 28 Wrz 2013, 13:20

mayer99:
Jeśli masz aż tyle błędów, że gra jest dla Ciebie niemal niemożliwa, polecam Ci poczekać na patcha nr 3, który wyeliminowuje niemal wszystkie crashe (oprócz tych stricte enginowych, które zdarzały się też w vanilli).
Zaś ten bug z Kowalskim, który masz, był już w vanilli i za bardzo nic na niego nie da się poradzić. Ale trzymaj kciuki, może uda nam się rozwiązać problem. Na ten moment możesz sprawdzić poniższe rozwiązanie:
:

"One Shot" Mission Dialog Crash Fix 25/9/2013
If you are experiencing a Crash while talking to Kovalski after the 1 shot mission this is a fix to get past the dialog

-Okay firstly I'd try going back to saves prior and doing the mission again. From the looks of it something didn't go right there or didn't trigger properly

-If that fails you can go open gamedata\configs\gameplay\dialogs_pripyat.xml (preferrably using Notepad++), finding "pri_b35_task_end" (should be line 1568) and changing "hasinfo" on the front and back to "giveinfo" (BACKUP THE FILE FIRST). That will get the dialog to continue without crashing

NOTE: While this will allow the game to continue i'm not 100% certain if this causes problems with alife not spawning down the track (zombies i believe spawn there when the task is finished)

SkullDagger:
Fakt, dzięki za zwrócenie uwagi.
CS-3a jest jednym z najlepszych kombinezonów przeznaczenia ogólnego (tzn. sprawdza się we wszystkich sytuacjach). Ale wiadomo: egzo jest bardziej skuteczne, jeśli chodzi o ochronę balistyczną, SEVA lepiej będzie chronić przed anomaliami, a inne kombinezony też mają swoje zalety (mniejsza waga, więcej kieszeni na dodatki, itd.). W sumie odpowiedź jest taka: zależy, co Ci najbardziej podpasowuje.

MetalowyStalker:
Wersja LITE jest już od dawna, tylko nieoficjalna. Zajrzyj tutaj:
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... -downloads
A tutaj masz porównanie różnych wersji:
http://www.reddit.com/r/stalker/comment ... s_texture/

Co do reszty:
- mięsa na ten moment nie można smażyć,
- pijawka ma być trudna, przyzwyczaj się. :)

Ashenmoor666:
A zainstalowałeś "save corruption fix"? Może to Ci pomoże.
http://www.mediafire.com/download/lbcdl ... +Fix+6.rar

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MetalowyStalker.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez MetalowyStalker w 28 Wrz 2013, 13:58

Problem rozwiązał się sam z tym crashem przy przejściu na Janów jednak robienie tylko hard save poskutkowało, tylko po crash-ie musiałem wczytać autosave z stacji Janów który się o dziwo utworzył ale jestem prawie pewien że wkrótce będę miał kolejny błąd jak wrócę po zamówiony mały pistolet do Zatonu :) tymczasem spróbuje swoich sił w walce z pijawkami, jak narazie nie zabiłem ani jednej ale 70 naboi w pepeszy zrobi swoje ;)

Czy ma ktoś taki irytujący błąd jak ja? sytuacja powiedzmy, zabijam 5 bandytów robie save, 6 mnie zabija, wczytuje gre.. i szok, trupów nie ma zmartwychwstali sobie i nawet podnieśli swoją broń.. :) I tu różne warianty, czasem stoją za mną czasem gdzieś sie panoszą, a czasem po prostu wyparowali razem z sprzętem ;P Pozatym mod jest dobry choć genialnym go nie nazwe na tą chwile, podoba mi sie błaganie o litość lubie to w grach :E

Pozdrawiam.
Image

Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Postprzez Ashenmoor666 w 29 Wrz 2013, 11:35

Yep Trikster zainstalowałem i właśnie to pomogło. Co prawda jakaś inna wersja tego fixa bo ważąca 4kb, wiec teraz pytanie czym się różni ta którą wrzuciłeś teraz?
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Trikster w 29 Wrz 2013, 14:29

Różni się tym, że najpewniej ta wersja, którą Ty wgrałeś, jest starsza, a przez to mniej bezpieczna (może zawierać błędy). Zalecałbym instalację najnowszej. Tylko zrób wcześniej kopię sejwów na wszelki wypadek.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez mayer99 w 29 Wrz 2013, 18:54

Thx Trikster za pomoc....misję 1 shot i dialog z Kowalskim po jej wykonaniu po x do potęgi n-tej próbach udało mi sie w końcu przejść, nawet tak jak chciałem likwidując oba cele z mojego wychuchanego "Green Dragona"; co do Kowalskiego to nagle nie wiedzieć czemu dialog przebiegł normalnie....Ufffffff ;)
Jednak zeby nie było za różowo to podczas szwędania się po Prypeci raz na jakiś czas mam wylot z następującym bugiem:
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 502
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't open section 'duty_hunter_night_simulation_squad_pripyat_hostile'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report

Mam na pieńku z Powinnością, w Yanovie jako fun hippisów i innych używek pomogłem Wolności :)
I pytanie co do buga: Skąd się on wziął? I czy jest jakaś mozliwość, żeby go wyeliminować....?
Jestem na etapie końcówki gry - zostało mi jeszcze X8 i ewakuacja z Prypeci i nigdzie nie natknąłem się na bronie:Far15, Famas G2, FN Fal Azzasin's, VSK 94; czy ktoś wie gdzie owe giwery można spotkać...?

Za ten post mayer99 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative MetalowyStalker.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Pangia w 29 Wrz 2013, 19:10

Co do tego Kowalskiego to mam na dysku fixa (nie pamiętam już, skąd go pobierałem), który rzekomo naprawia ten błąd w misji „Jeden strzał”, tyle że on jest na waniliową wersję gry, więc nie wiem, czy w ogóle mógłby zadziałać w Misery. No i nie przypominam sobie, żeby był tak całkiem skuteczny (chyba wciąż zdarzały się zawiechy, ale o wiele rzadziej niż normalnie). Dodać go tutaj? Żeby później nie było, że przeze mnie ktoś sobie grę rozwalił.
EDIT: No to daję w załączniku.
kovalski_one_shot_fix.7z
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez Pangia, 29 Wrz 2013, 20:14, edytowano w sumie 1 raz
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Trikster w 29 Wrz 2013, 20:04

mayer99:
Z tego, co mi się kojarzy, nad tym bugiem też trwają prace.

Pangia:
Gdzieś tam wyżej podawałem odnośnik do tematu, w którym znajduje się fix, ale drugi nie zaszkodzi. :)
Do wszystkich, którzy korzystają z nieoficjalnych fixów, polecam zrobić back-up plików przed instalacją.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez kfiat_man w 30 Wrz 2013, 09:51

@mayer99 ja znalazłem vsk94 grając reconem, znajduje się on
:

w budynku przedszkola na piętrze, jest tam małe pomieszczenie bez okien ze schowkiem/plecakiem
kfiat_man
Kot

Dołączenie: 03 Lip 2012, 21:20
Ostatnio był: 19 Paź 2016, 09:01
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez MetalowyStalker w 30 Wrz 2013, 12:04

A ja mam kolejne pytanie, wie ktoś jak przywrócić tekstury z vaniliowego zewu? te mulą kompa i są brzydkie
Image

Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Postprzez Trikster w 30 Wrz 2013, 12:13

Po pierwsze, parę razy podawałem na forum wersję LITE, w której tekstury ważą ponad 1GB mniej, więc mniej też będą mulić kompa.

Po drugie, jeśli po prostu nie podoba Ci się szaro-brązowa kolorystyka, poczekaj na łatkę do moda dodającą bardziej letnią kolorystykę. Masz tutaj, jak to będzie wyglądać:
http://www.moddb.com/mods/photo-realist ... n#imagebox
Ale uprzedzam, że sobie poczekasz.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość