Mod jest swietny

...polecam teleport do lokacje w podziemnym tunelu do Prypieci, w miejscu gdzie jest wyrwa w sklepieniu i atakowali nas monolici. Ustawiamy pore dnia na dzien i wlaczamy godraysy. Jesli slonce jest w odpowiednim miejscu powinien byc fajny efekt wpadajacych snopow swiatla rozswietlajacy moroczne podziemia
Co do bagow mam zastrzezenia jedynie o respawn dzika ...niestety wywala mnie do windy.
Odnosnie inny to sa raczej z winy gry niz z winy spawnera (chyba ze sie myle to mnie poprawcie), jest to swego rodzaja nienaturalna ingerencja w zone wiec gra sie wysypuje. Przykladowo jesli ustawie symulacje swojej postaci na zombie i pozniej podejde do innego zombiaka wciskaja F w celu przeprowadzenia dialogu to logiczne jest ze gra sie zwiesi. To samo dotyczy monolitow.
Jesli chodzi o stalkerow przechodzacych bez uszczerbku na zdrowiu przez anomalie moze to wynikac z "trybu" w jakim jest dany NPC. Podobna sytucja mamy podczas porannego wymarszy z statku na bagnach gdy bandyci oraz stalkerzy maszeruja obok siebie nie strzelajac sie nawzajem. Dopiero jak odejda na jakas odleglosc to wtedy zmienia im sie "tryb" w AI i zaczynaja wymiane ognia. Mysle ze tu moze byc podobnie, stalker jest poprostu niewidoczny dla anomali w tym jego "trybie".
BTW. Wiedzieliscie ze Monolici healtuja apteczkami zombie?