[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Voramel w 16 Sie 2013, 16:27

Ekstra, dobra wiadomość :). Dzięki za info, a że przy piątku jesteśmy to trzeba za to wypić :D :wódka:
Voramel
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 16:13
Ostatnio był: 30 Sie 2013, 02:31
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Gwizdek w 16 Sie 2013, 18:57

@Ranger801

Przesłuchałem już chyba cały katalog od głosów żab poprzez metaliczne dźwięki rur kończąc na syrenie obwieszczającej emisje. Ani słychu ani widu :/ ale i tak wielkie dzięki za chęć pomocy ;)
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Postprzez djcycu w 16 Sie 2013, 21:59

Kortyzol napisał(a):Mam nadzieję że w Prypeci nie będzie jeszcze gorzej.

Będzie... Prypeć troszkę zarosła i będzie nieco przycinać czasem ale rzadko w te miejsca będziesz się pchał.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Oriux w 16 Sie 2013, 22:37

Szukam jakiegoś dobrego kompromisu między dobrym pancerzem a ochroną kondomu naukowców. Czy kupno świtu + tego hełmu od SEVY mi się opłaci?

/edit i jeszcze - czy te sturublówki coś dają, czy mogę bez problemu sprzedać wszystkie?
Oriux
Stalker

Dołączenie: 22 Maj 2012, 21:01
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:34
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 23

Postprzez djcycu w 16 Sie 2013, 23:13

Nic poza kasą nie dają :) To taka alternatywa zbieranej kasy z trupów. Sprzedawaj bez oporów. Jeśli chodzi ochronę to w Świcie nie wejdziesz jedynie w anomalie termiczne, przed resztą ochroni cię odpowiednio ulepszony hełm. Co prawda da się przebiec ale po co się męczyć. Ja polecam kupić kondoma i mieć z głowy nie tylko anomalie ale także i tunel Prypeć 1 bo SEVA nie dość że dużo waży to jeszcze wolniej pozwala na odzyskiwanie sił. Dochodzi jeszcze fakt że w SEVie nie zdejmiesz hełmu więc zdecyduj czy czekać na SEVę wymagającą ulepszeń dającą mniejszą ochronę niż kondom czy odżałować te 86000 i kupić ten żółty wór.

Dla mnie Świt okazał się niezbędnym nabytkiem i wraz z hełmem SEVy albo Sferą tworzy zgrany duet. Później można sobie jeszcze kupić Powiew Wolności by wyglądać bardziej świeżo i profesjonalnie (Świt i PW mają podobne właściwości). Szkoda jeszcze że nie można powiedzieć tego o kombinezonie Powinności który w tym modzie niestety ssie pod względem ulepszeń. Też była by to fajna alternatywa.

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Oriux.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Oriux w 16 Sie 2013, 23:30

Dzięki za pomoc. Najpierw kupię sobie świt + hełm, a potem nazbieram na kondom. Tak na marginesie - jak ktoś wyłapał np popsutego AK z celownikiem Kobra (jak ja) na 3-4 kreski stanu to nie opłaca się naprawiać, ba - nawet nie opłaca się kupować nowego, bo ten jeszcze trochę posłuży, a jak ktoś strzela seriami to zacięcia nie są problemem. Do tego dwururka i ma się uniwersalny zestaw do niszczenia wszystkiego co się rusza (pijawę zdejmuję magazynkiem z obrzyna).
Oriux
Stalker

Dołączenie: 22 Maj 2012, 21:01
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:34
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 23

Postprzez massio68 w 16 Sie 2013, 23:38

Voldi napisał(a):A co jest napisane w FAQ i manualu instalacji?

"Run ONLY as Administrator"

:

Kod: Zaznacz wszystko

Bo kur*ica strzela.

Dawaj, Soviet, warna, ale co poradzę.

dziękuję ale mnie też kur*ica strzela kiedy ktoś daje taką odpowiedz na pytanie zadałem pomogłeś jakoś w nim ni chu*a a więc daruj sobie takie głupią odpowiedz ok .
i ponawiam pytanie wiecie dlaczego mi wywala do pulpitu kiedy wczytuję zapis po śmierci ?
massio68
Kot

Dołączenie: 10 Sie 2012, 22:17
Ostatnio był: 28 Gru 2013, 11:19
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -1

Postprzez Gizbarus w 16 Sie 2013, 23:45

A podać loga błędu to nie łaska...? U góry jest taka oczobitna ramka, tak ciężko ją zobaczyć? :facepalm:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive massio68.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez frosth w 17 Sie 2013, 00:00

@massio68 ale po co się ciskasz? Gramatyka a zarazem czytelność Twojej wypowiedzi tylko na tym traci. Zrobiłeś to co mogłeś zrobić sam? Rzetelnie przeinstalowałeś całość usuwając stare pliki, nie korzystałeś ze starych zapisów. Z Twoich żali nic nie wynika. Raz piszesz, że błąd przy 2.0.1 bo się nie uruchamia potem, że 2.0 uruchamia się z prawami admina ale też błąd ale chyba inny. Ch*j wie o co Ci chodzi. Jeśli piszesz cytuję:
tak v.2.0 działa jaku uruchomię przez administratora
a jednak mam crash'a gdy ginę i chcę wczytać grę

to ja też uważam że nie odpaliłeś v2.0.1 z prawem admina, nie mówiąc że nie wiem o jaki błąd w jakiej wersji chodzi.

@Gizbarusie, podał loga jakieś pięć/sześć stron nazad.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez massio68 w 17 Sie 2013, 00:01

sorki zobaczyłem loga muszę dodać więcej pamięci za próbę pomocy łap :wódka:
massio68
Kot

Postprzez djcycu w 17 Sie 2013, 00:02

Wywala ci najprawdopodobniej przez zbyt mało pamięci więc pasowało by nieco detale zmniejszyć a jeśli nie to po prostu zyebało ci save. Wczytuje ci się po uruchomieniu gry save z którego wcześniej cię wywaliło?

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez massio68 w 17 Sie 2013, 00:09

mam pytanie jeżeli mam system 32-bit i do kompa mam dane 7GB ram to mogę dać te 4GB ? (pytam bo pamięć dodawałem tylko raz i to dawno temu ) a co do save to tak wczytuje.
massio68
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt66 oraz 2 gości