[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez djcycu w 16 Sie 2013, 10:04

On tak ma chyba dlatego że po zakończeniu i wejściu do freeplayu prowadzi tu market :D

1. Kombinezony a stamina to jedno z najgorszych rzeczy jakie zrobili. Egzoszkielet po ulepszeniu waży około 50 kilo. Z racji tego że ma serwomotory to powinien się wolno męczyć niezależnie od postaci :facepalm: Kombinezon stalkera i wolności to chyba dwa najlepsze rozwiązania. Są porównywalne i lekkie po ulepszeniu. Poza tym mimo słabszych ochron nadrabiają staminą. SEVA to fail roku. Niby high a się człowiek męczy jak w ekologu, o wadze nie wspominam.

2. Anabiotyki. Chyba twórcy moda nie zagrali w pełni w CoP skoro wyłączyli je. Wiąże się z nimi osiągnięcie a wyłączając jego zdobycie zepsuli grę. Mały szczegół ale jednak przesadzony. Można było utrudnić przeżycie emisji ale nie uniemożliwić bo i tak się do schronienia dobiegnie. Poza tym emisje są już nudne jak flaki z olejem. Zamiast grać to muszę czekać jak pierdoła w schronieniu aż się to buczenie skończy tracąc przy tym kilka minut.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez SkullDagger w 16 Sie 2013, 11:02

Kortyzol napisał(a):Apropo SP-99 Ecolog to któryś z devów napisał, że dla Sniper'a i Assaulter'a spada regeneracja staminy z powodu problemów z oddychaniem spowodowanych zamkniętym obiegiem powietrza. Jak gram Reconem i zakładam Ecologa to regeneracja wytrzymałości też mi spada o 2 kreski. Więc to ma tak być, czy coś jest pomieszane?

Gram Sniperem i w gumisiu mam zerowy stan przywracania staminy(tam na wykresie).
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez SkullDagger w 16 Sie 2013, 11:04

Ja nie moge isć z Traperem n polowanie na chimere bo ciągle gada że zbliża sie emisja i dwugłowa suka nie śpi.

Teraz jestem w kropce, mam ten płaszcz bandyty ale jest za słaby a w zatonie mam tylko te początkowe pancerze które są tylko troche lepsze niż mój obecny, wczoraj wbiłem 200k i bogaty klient ale różnicy nie widze w sprzęcie. Pojawi się coś czy w Janowie mają lepszy arsenał?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez trojanuch w 16 Sie 2013, 11:06

1. Kombinezony a stamina to jedno z najgorszych rzeczy jakie zrobili. Egzoszkielet po ulepszeniu waży około 50 kilo (...)

Co do kombinezonów - postacie mają specjalności i głównie decudują one o staminie. Szczególne po tyłku dostaje Assaulter próbując biegać w pomarańczowym SSP (w SEVIE trochę lepiej).

Zwróć jednak uwagę, że dragi zwiększające udźwig i kondycję (od napoju energetycznego po strzykawkę epinefryny) działają znacznie dłużej niż w vanilla - wizja jest taka, żebyś - chcąc używać kombinezonu poza specjalnością Twojej postaci - był pod wpływem prochów cały czas. Z tego co czytałem kasy CI nie brakuje - więc może spróbuj pograć w ten sposób ;)

---

2. Anabiotyki (,,,)

Antybiotyki wymagają bardziej 'aktywnego' podejścia - musisz zgrać 'utratę przytomności' z falą która nadciąga - wtedy pozwolą Ci przeżyć. Ponieważ fale są 2 - żeby przeżyć całą emisję poza kryjówką potrzebujesz 2-óch anybiotyków. Zwykle jednak jeden pakiet powinien umożliwić Ci dotarcie do kryjówki.
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez Burek w 16 Sie 2013, 11:24

Witam wszystkich bardzo serdecznie na forum. Sądzę iż mod mIsery jest świetny. Dobrze zoptymalizowany i ma świetny klimat. Gram już sobie trochę w niego i miałem raptem 1 CTD. Gram assaulterem. Czy ktoś mi może powiedzieć, gdzie mogę znaleźć Saige?
I zaczynamy od nowa...

Burek
Wygnany z Zony

Dołączenie: 16 Sie 2013, 11:21
Ostatnio był: 16 Sie 2013, 11:34
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 16 Sie 2013, 11:31

Tak owszem anabiotyk pozwoli dotrzeć do kryjówki ale nie pozwoli na uzyskanie osiągnięcia "Naznaczony przez zonę".

Co do dragów to jest to chyba nierealistyczne bo po takiej ilości prochów wątrobę wysrywamy razem z jedzeniem :P Poza tym nie muszę ich używać bo mogę "nawdziać" na siebie hełmofon i kombinezon stalkera czy wolności. Wyglądam kozacko, biegam kozacko i nic już więcej nie trzeba bo kulki jakoś ominę (chwała za nasadzone drzewa) :P Brak zastosowania egzoszkieletu który w tym modzie traci swój wizerunek jest przykre... W niektórych modach już były baterie albo zależność staminy od paska wytrzymałości egzoszkieletu. Sama SEVA martwi bo Recon ma ją na statusie HIGH więc czemu w Świcie biegam lepiej choć jest na MEDIUM tym bardziej że SEVA ma możliwość podniesienia ergonomii byśmy się mniej męczyli. Szkoda.

Medykamenty są fajne ale z początku. Później zaczynają się nudzić i stają się upierdliwe. Kasa jest, miejsce i waga jest ale śmiecą plecak.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez n1ck w 16 Sie 2013, 11:57

djcycu napisał(a):Co do dragów to jest to chyba nierealistyczne bo po takiej ilości prochów wątrobę wysrywamy razem z jedzeniem :P

Dragi takie jak kokaina wcale nie są aż tak 'niezdrowe', szczególnie jeśli używasz go jako stymulantu 'od święta' (to jak często występują u ciebie święta to już inna sprawa :E ), nawet morfina czy heroina mają niewielki wpływ na organizm, wyniszczający jest bardziej styl życia jaki wymuszają. No ale to już materiał na inny temat :)
Co do SEVY to gram reconem i wydaje mi się że jest dobrze zbalansowany, trzeba tylko załadować upgrade na zmniejszenie wagi, zwiększenie udźwigu i lepszy obieg powietrza i można spokojnie biegać. Do tego mam jeszcze te metalowe dodatki zwiększające udźwig. Na zwykłą wyprawę na anomalię biorę razem wszystkiego ~35kg na 65kg udźwigu. UMP, zapas amunicji, jedzonko i 'dopalacze' na wypadek powrotu z wyjątkowo ciężkim lootem. No cóż nie ma się co oszukiwać, taki kombinezon nigdy nie będzie wygodny i łatwy do 'manewrowania'. Co do egzoszkieletu to nie wiem bo nim nie grałem (jak dla mnie to trochę jednak game breaker), ale z tym wspomaganiem możesz nie mieć do końca racji. Nawet dzisiejsze egzoszkielety ograniczają ruchy i są potwornie niewygodne, o sprincie nie ma nawet co mówić, a co dopiero w przypadku na wpół amatorskiej konstrukcji z podziema.

Za ten post n1ck otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 41

Postprzez djcycu w 16 Sie 2013, 12:33

To pomieszaj te prochy z wódką! :E

Łażenie w egzoszkielecie nie dotyczy samego sprintu. Ledwie ruszysz normalnym biegiem (czyli bez sprintu) i zaraz postać jest zmęczona. Lepiej więc biegać z przeładowanym plecakiem w kombinezonie stalkera bo egzoszkielet nic nie daje :P Poza tym nie jest to taka chałupnicza robota gdyż egzoszkielet w grze jest prototypem profesjonalnym a nie domowym. Gamebreakerem też nie jest. Posiada dobry pancerz i to tyle bo reszta jest bardzo słaba.

SEVA nie jest moim zdaniem dobrze zbalansowana. Postać męczy się za szybko a jak wiemy ten kombinezon nie jest już zwykłym workiem naukowców tylko czymś dużo lepszym podobnym do kombinezonu powinności tylko z aparatem tlenowym. Zważając na to że zona nie jest aż tak potwornie niebezpieczna jest to drugi kombinezon który został zdyskwalifikowany bo nie jest taki niezbędny ani też wspaniały. Podniesienie udźwigu ramkami nic nie daje więc lepiej pozostać przy Świcie i Powiewie Wolności.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez n1ck w 16 Sie 2013, 12:56

Na co dzień tak, ale na szukanie artefaktów SEVA jest nieoceniona. Ma taki sam pancerz jak Świt więc powalczyć też można, to już nie to samo co w SSP. Wcześniej nosiłem Świt i SSP jako kombinezon zapasowy bo aż strach było go zarysować, teraz po prostu wskakuję w SEVĘ i lecę na poszukiwania :P Mi tam się podoba takie ograniczenie, teraz inny kombinezon jest potrzebny na anomalie, inny na zwykłe chodzenie po obszarze a inny do frontalnej walki. W vanilli brałeś SEVĘ albo egzo i resztę można było od razu sprzedać. W Mizerii tylko kurteczki trochę spartolili, nawet najlżejsza waży ponad 6 kilo a gdzie te kilogramy są to nie mam pojęcia, chyba że Diegtariow lubi sobie upychać kamyki po kieszeniach. Ani to lekkie, ani nie daje ochrony, ani ulepszyć się nie da. Szkoda, bo w 1.2 lubiłem biegać w zwykłej kurtce :)

Mam taki dziwny bug gdy próbuję z Prypeci wrócić do Janowa. A do tej pory szło gładziutko :/
Kod: Zaznacz wszystko
stack trace:

0023:730C500A MSVCR80.dll, memcpy()
0023:100050E1 xrNetServer.dll, IPureClient::OnMessage()
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez Ranger801 w 16 Sie 2013, 13:49

Mógłby ktoś wejść do gamedata\sounds\music\radio i włączyć 11_Radiomix.ogg czy jakoś tak. Najpierw są szumy potem jakiś utwór a potem krótka rozmowa po polsku. Jak nazywa się ten utwór po szumach, przed rozmową? ;)
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Kozaki: 94

Postprzez n1ck w 16 Sie 2013, 13:54

Kult - Czarne Słońca
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez Ranger801 w 16 Sie 2013, 13:57

Nie to, PRZED TYM!
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Kozaki: 94

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości