[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 21:30

Nakupujcie granatów F1 i rzucajcie burerom pod nogi. Ja tak pokonałem trzech i to na otwartym terenie. Jeden padł od razu od wybuchu, drugi zginął od odłamków kolejnego granatu, trzeciego dobiłem serią z StG44. Jeśli będziesz trzymał dystans to oni cię nie zabiją atakiem grawitacyjnym tylko będą cię chcieli unieruchomić (na to możesz spróbować wziąć kreskę kokainy żeby szybciej odzyskiwać energię). Snorki też są wredne ale jak się ma strzelbę to padają szybko. Możecie też spróbować podejść od strony podstacji przed polem anomalii elektrycznych, wtedy mutanty które popędzą wam na powitanie szybko się usmażą ;)

Ja mam gorzej bo cały czas mi savy psuje. Czasem normalnie gram a potem nie mogę wczytać, innym razem próbuję zapisać (nie quicksave) i mnie wywala bez loga, a im dalej w grze tym częściej. Nie mam już siły do tej Mizerii :/

Za ten post n1ck otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Authentic96.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Reklamy Google

Postprzez Ahmed1109 w 13 Sie 2013, 21:33

Udało mi się, paka ziła pomogła, na burgery to tylko amunicja z penetracją IV albo więcej bo za chiny nie da ich inną ubić.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 21:41

n1ck napisał(a):Ja mam gorzej bo cały czas mi savy psuje. Czasem normalnie gram a potem nie mogę wczytać, innym razem próbuję zapisać (nie quicksave) i mnie wywala bez loga, a im dalej w grze tym częściej. Nie mam już siły do tej Mizerii :/

A jakiego patcha zainstalowałeś? Kompatybilnego z save czy nie? Ja zainstalowałem niekompatybilnego, zacząłem od nowa i jedynie na co teraz narzekam to na balans moda. Save się już nie psują :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 21:49

Zainstalowałem niekompatybilnego i zacząłem grę od nowa już w momencie wyjścia patcha. Zrobiłem już wszystkie questy w Zatonie i Janowie więc trochę mi szkoda znowu wszystko resetować... a z drugiej strony to nie mam wyjścia bo gdzie nie pójdę to crash, z Zatonu też nie wyjdę bo ledwo się zapisuje autosave w Janowie to znowu wywala. Chyba zostawię sobie te sejwy, zacznę nową grę nową klasą i najwyżej wrócę jak wyjdzie jakiś kolejny patch. Djcycu, ty grasz reconem?
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 21:51

Tak gram Reconem od samego początku. W misery 1 mi się szturmowiec nie podobał bo połykał jak kombajn to jedzenie więc wybrałem zwiadowcę. Najlepsza postać moim zdaniem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 21:54

No to i ja go wezmę. Może tym razem zadziała :)
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez assire w 13 Sie 2013, 23:32

Eee, to mi ładnie wyspawnowało Żelazny Las. Dwa kontrolery i oba padły rozwalone przez stalkerów z którymi tam przyszedłem. Jakiś polter się tam gdzieś też pałętał, ale dostał serię z Saigi i padł. I w którymś z martwych żołnierzy SWD miałem :D

A tak z innej beczki, ktoś wie która strona w Jupiterze to zachód? Traper mi powiedział, że Green Dragon jest na zachód od Janowa. Ale kurna, kompasu nie ma i nie wiem, a słońce podobno wcale tego nie wskazuje.
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Kozaki: 8

Postprzez Authentic96 w 13 Sie 2013, 23:49

No jak która strona to zachód... Zachód to lewo, spójrz na mapę i wiesz gdzie jest zachód - na lewo... Mam prośbę, jak znajdziesz, to zrób screena :D Chociaż zanim ja dojdę na Jupiter...
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2

Postprzez assire w 14 Sie 2013, 00:05

A cholera wie, czy mapa jest zrobiona tak że północ jest w górę :P Oj, będę szukał, będę.
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Kozaki: 8

Postprzez Authentic96 w 14 Sie 2013, 00:45

n1ck napisał(a):Możecie też spróbować podejść od strony podstacji przed polem anomalii elektrycznych, wtedy mutanty które popędzą wam na powitanie szybko się usmażą ;)

Człowieku, chwała Tobie! Mianuję Cię specjalistą ds. Rozprawiania Się Z Przeklętymi Mutantami Wszelkiej Maści :wódka: xD Że też człowiek zapomina o anomaliach...

ss_piotr_08-14-13_00-39-50_(zaton).jpg

No cóż... Nawet udało mi się to zrobić tak, żeby jeszcze z nich wszystko pozbierać. ;)

Ale dobra, dosyć gadania, bo jeszcze poltergeist został, jak nie 2 :D Świdruje mi w bani skubaniec, trzeba go dopaść ze śrutówką i śmignąć po narzędzia :D

EDIT: Poltergeist vs. ja = 0:1 :D Znowu moje zdziwienie, kiedy dostał jeden strzał z SVD i się rozleciał... Zawsze jak się tego nie spodziewam i nastawiam się na dużo strzelania, to nagle się okazuje, że jeden strzał wystarcza... Ech.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Postprzez n1ck w 14 Sie 2013, 01:31

Gram sobie teraz reconem, jak na razie zero crashów czy ścin no ale w sumie ze snajperem z początku było tak samo. Kupiłem AKS-74U, doczepiłem tłumik i koszę bandziorów że nawet nie wiedzą skąd :D
Dodatkowo patrzcie co znalazłem przy jednym sołdacie w Żelaznym Lesie :E
http://i.imgur.com/p9hdkb3.jpg
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Postprzez Authentic96 w 14 Sie 2013, 01:49

Sqbany, no... Ktoś wspominał, że znalazł to cacuszko na stacji benzynowej ;) Tak w ogóle Ty dzisiaj od nowa zacząłeś grać i już byłeś w Żelaznym Lesie, a ja od wyjścia patcha gram tym snajpiochem i dopiero co niedawno to draństwo zrobiłem, echhh... Świat się kończy. :P
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości