[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SkullDagger w 11 Sie 2013, 17:50

Dwa pytanka:
1. Tak dla pewności zapytam: czy patch naprawił te problemy ze słabą mocą sniperek? można już grać tak jak się powinno sniperem?
2. Kupiłem lornetkę, tą tania za około 1000rubli, w opisie jest że ma 7,5x przybliżenie, ale coś mi się nie wydaje ze takie jest. Wrzucam ja w slot broni i gdy klikam PPM to włącza sie lorneta ale nie idzie przybliżać, tak ma być?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez assire w 11 Sie 2013, 18:09

@Voramel: Dzięki, może się uda :) Jak na razie reinstall w toku, może też trochę pomoże.
@SkullDagger: Kar43 z amunicją AP -> Najemnik w brązowym kombinezonie najemników dostał strzała w klatę i się złożył na miejscu. Aczkolwiek więcej używam Galila z ACOGiem. Celność podobna, na AP wszystkich ładnie kosi a i poprawić można od razu a nie czekając aż snajperka łaskawie sobie załaduje pocisk w komorę.
Z lornetą miałem tak samo, nie wiem czy przybliża czy nie, ja używam optyki na broni do obserwacji.
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 8

Postprzez jazon w 11 Sie 2013, 18:23

SkullDagger napisał(a):Dwa pytanka:
1. Tak dla pewności zapytam: czy patch naprawił te problemy ze słabą mocą sniperek? można już grać tak jak się powinno sniperem?
2. Kupiłem lornetkę, tą tania za około 1000rubli, w opisie jest że ma 7,5x przybliżenie, ale coś mi się nie wydaje ze takie jest. Wrzucam ja w slot broni i gdy klikam PPM to włącza sie lorneta ale nie idzie przybliżać, tak ma być?

Opis nie odzwierciedla rzeczywistości. Lornetkę można ulepszać tak samo jak broń. Są ulepszenia do większego przybliżenia. Jednak moim zdaniem i tak się nie opłaca tego używać. Lepiej do badania terenu używać lunety na broni, nie trzeba marnować slotu na lornetkę.

Ja gram snajperem i gra się dobrze.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Authentic96 w 11 Sie 2013, 18:26

Z tej lornetki pożytku nie ma :P Bynajmniej bez ulepszeń, dodanie żółtego kontrastu trochę ułatwia obserwowanie w nocy, jednak z przybliżeniem tak czy siak kicha, zupełnie jak by się nosiło zwykłe okulary. :facepalm: Co do snajperki, to z Kar98k najemnicy w oczyszczalni padali jak muchy ;) Nawet ci w egzo często gęsto padali po jednym strzale w głowę, więc jest cud miód malina :) Jestem zadowolony, że po patchu postanowiłem zagrać snajperem :] P.S. Zabiłem pijawkę jednym strzałem z T66, aż się zdziwiłem :D
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Postprzez 1920razor w 11 Sie 2013, 18:30

Authentic96 napisał(a): Zabiłem pijawkę jednym strzałem z T66, aż się zdziwiłem :D

Mi się udało 2 ubić jednym F1 rzuconym 5 metrów od nich w misji zatrucia ich :)
Tak w ogólę to w nocy ma być tak że nic nie widać? :D Nawet zwiększenie jasności, kontrastu i gammy nic nie daje. :E
Image

1920razor
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sty 2010, 20:58
Ostatnio był: 27 Cze 2015, 14:35
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez jazon w 11 Sie 2013, 18:36

Tak ma być, to normalne ze w nocy jest ciemno. Dlatego jest latarka i noktowizor.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Kozaki: 6

Postprzez assire w 11 Sie 2013, 18:39

No zaraz mnie coś trafi. Po reinstalu wszystko jest jakieś takie nienaturalnie jasne (tak jakby gdzieś leżał zaje*iście swiecący artefakt) i tym razem nie ugrałem nawet 20 sekund jak gra stwierdziła "Nie ma grania ziom" i się najzwyklej w świecie zawiesiła. Bez loga, bez bugtrapa, jedynie dyskiem coś mieliła.
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14

Postprzez SkullDagger w 11 Sie 2013, 18:43

Dzięki za odpowiedzi na pytania, ale mam jeszcze jedno. Tam wyżej pogłębiarki jest taka bardzo mini misja na uratowanie tego goscia z tej anomalii. Poszedłem tam w zwyjkłym kombinezonie i za nic nie mogłem go wyciagnąc stamtąd, uzbierałem wiec na coś lepszego. Ide w tamtym kierunku, patrze a tam ten drugi walczy z dzikami, pomogłem mu ich ubic, podchodze do niego a ten gada: "zejdź mi z drogi, pozwoliłeś zginąć Pietrusze, był jak dróch takich jak ty"(takie moje tłumaczonko), wiec mysle - jest sam do go kropnę. No i buum, rozwaliłem go, zbieram fanty i ide na Skadowsk. A tam co? Nie moge z nikim gadać, Sowa, Przewodnik nikt. Jedynie z Kardanem.
Domyślam się ze się "obrazili" na mnie za to, no i pytanie jak to naprawić? Zapisać save z przed zabicia tamtego? Czy jakoś inaczej mozna?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez HollowVooDoo w 11 Sie 2013, 18:51

To jest właśnie głupie, ale tak było w każdym stalkerze. Ubijesz kogoś pośród pustkowia, bez świadków, a goście z drugiego końca mapy o wszystkim wiedzą. Chyba nic już nie zrobisz, wczytaj save sprzed rozwalenia tego samotnika i już. Ewentualnie możesz się wybrać do janowa i wrócić na skadovsk, chyba kiedyś mi to pomogło jak grałem typowym bandziorem w sgm.
Ostatnio edytowany przez HollowVooDoo 11 Sie 2013, 18:56, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez 1920razor w 11 Sie 2013, 18:54

HollowVooDoo napisał(a):To jest właśnie głupie, ale tak było w każdym stalkerze. Ubijesz kogoś pośród pustkowia, bez świadków, a goście z drugiego końca mapy o wszystkim wiedzą.

Poczta pantoflowa :P A wracając do ciemności w nocy, latarka nic nie daje. No ok, te 2 metry oświetla. Musze zainwestować w noktowizor..
Image

1920razor
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sty 2010, 20:58
Ostatnio był: 27 Cze 2015, 14:35
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez Authentic96 w 11 Sie 2013, 19:13

assire napisał(a):No zaraz mnie coś trafi. Po reinstalu wszystko jest jakieś takie nienaturalnie jasne (tak jakby gdzieś leżał zaje*iście swiecący artefakt) i tym razem nie ugrałem nawet 20 sekund jak gra stwierdziła "Nie ma grania ziom" i się najzwyklej w świecie zawiesiła. Bez loga, bez bugtrapa, jedynie dyskiem coś mieliła.

Mam wrażenie, że coś Ci się zadziało z kompem. Jakiego masz windowsa i ilu-bitowy? Da się ponownie włączyć grę? Szczerze mówiąc chyba będziesz musiał poczekać na kogoś, kto się na tym zna, bo dla mnie to jest strasznie dziwne i niezrozumiałe, że wcześniej miałeś tak i siak, a teraz masz zupełnie inaczej :D Na moje wina leży po stronie sprzętu, coś się musiało pokrzaczyć. Na wszelki wielki przeskanuj dysk(i) w poszukiwaniu bad sectorów, antywirusem też i przeczyść podzespoły (najlepiej każdy element pojedynczo, pędzelkiem np. do malowania farbkami). Nawet jeśli nie ma to większego związku z problemem, to na pewno komputer będzie się cieszył, że zafundujesz mu przeczyszczenie :P Mi się na przykład lubi pierniczyć karta graficzna, to ją odpinam, przeczyszczam i na parę dni mam spokój ;)

P.S. Do skanowania dysku w celu wykrycia bad sectorów polecam HD Tune, darmowy i prosty w obsłudze. ;)

EDIT: A, no i chciałem odnotować mały handlarski myk:
:

Brodacz sprzedaje UPD za 3,2k rubli, a Sowa kupuje za 3,9k. Drobnostka, ale warto poprawić przy ewentualnym kolejnym patchu :P
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Postprzez Handlarz w 11 Sie 2013, 19:36

Czy w patchu usunęli trick z skórami u Brodacza i Sowy ?
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości