[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez vandr w 08 Sie 2013, 20:14

Aż ciężko mi uwierzyć w to, że można tak narzekać. To jest niesłychane.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez szczupi26 w 08 Sie 2013, 20:34

Prawda w oczy kole czy co? Jakoś nie widzę żeby ktoś płakał czy narzekał, raczej toczy się tutaj normalna rozmowa osób z początku zachwyconych następnie zniesmaczonych ilością i wielkością błędów. Przecież nikt nie będzie głaskać autorów za babole których (po raz n-ty powtarzam) MOŻNA BYŁO UNIKNĄĆ i po premierze cieszyć się cudownie wciągającą rozgrywką.
Lecz skoro twórcy po wewnętrznych testach stwierdzili że wszystko bangla i będzie git a wyszła kiszka to niech mają przynajmniej na tyle pokory żeby przyjąć krytykę a nie zwalać winę na graczy że to Oni chcieli jak najszybszej premiery (bo przypominam że premiera była ZAPOWIADANA PRZEZ MODERÓW już w 1q 2k13 o ile nie wcześniej a każda obsuwa tłumaczona chęciami poprawienia jak największej ilości znalezionych błędów więc idąc tym tokiem rozumowania mod powinien być stabilny jak skała)
i5 2500K@4,3GHz + NOCTUA NH-U12P|ASROCK P67 PRO3|2x4GB G.SKILL TRIDENT X 2400MHz CL10
SAPPHIRE HD 7950@1000/1375 |SAMSUNG 840 120GB|CORSAIR 520HXEU-520W|CM DOMINATOR 690|BENQ GW2750HM|MICROLAB SOLO 5C
szczupi26
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 15:34
Ostatnio był: 22 Sie 2013, 17:40
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 08 Sie 2013, 20:51

To prawda. Co do testów to tutaj ktoś się wypowiadał że podczas testu przeszedł grę ze standardowym ekwipunkiem, na chemii i tym co znalazł czy nawet kupił więc nie ma się co dziwić że babole zostały nie wykryte tym bardziej że taki test zwykle składa się z przejścia samej gry bez wnikliwej eksploracji którą przeprowadzaliśmy my gracze. Oczywiście nie obwiniam tu nikogo. Zauważcie że początkowe stadium gry czyli robienie questów na ślepo bez większych eksploracji i przebierania w itemach nie powoduje błędów. Dopiero późniejsze akcje sypać zaczynają rozgrywkę i nie mam tu na myśli braków modeli, tekstur czy źle złożonego configa powodującego wyloty po użyciu czegoś. Chodzi tu głównie o psujące się save. Większość ludzi na moddb jeszcze ze Zatonu nie wyszła i pie*doli za przeproszeniem że ten patch niepotrzebny, że mod stabilny itd... No niestety pierwsze skrzywienia pojawiają się dopiero na Jupiterze.

Autorzy gdyby to wyłapali miewam że by wypuszczali teraz full kompatybilny patch ze save'ami a tak to pewnie robota toczy się przy skryptach. Sam nie wiem co myśleć... Z jednej strony wkurzam się bo czasu zostało mi naprawdę niewiele a z drugiej pasuje cierpliwie czekać aż gra zostanie w sposób jako taki połatana.

Tak czy siak szkoda że twórcy nie wydali w przeciągu kilku dni patcha naprawiającego te psujące się save i inne crashe. Reszta błędów jest do obejścia. Można po prostu zrezygnować z itemów które wywalają bądź samodzielnie je naprawić.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez SkullDagger w 08 Sie 2013, 22:42

Jak tak czytam te narzekania to widze ze wielu wolałoby czekać ma Misery jak na LA...
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Cromm Cruac w 08 Sie 2013, 23:08

szczupi26 napisał(a):CC rozumiem że robicie to pro publico bono i domagacie się wyrozumiałości ze strony graczy jednak to Wy podjęliście decyzję o testowaniu moda wewnątrz, wystarczyło puścić betę na 1-2 tygodnie i wyłapalibyście znaczną część istotnych błędów (co widać po obecnej sytuacji) a gracze w dniu premiery dostali znacznie stabilniejszy i dopracowany produkt.

A czym by się różniło wypuszczenie wersji beta od premiery? Też co mniej rozgarnięci mieliby problemy z instalacją, też były by bugi, też ściągnęło by ją 20.000 ludzi. A 19.000 z nich narzekało by, że to nie tak, a to powinno być tak a siak, a w ogóle to do dupy. I czemu tak późno i czemu nie wypuściliśmy wersji alfa. A, sorry tej nie moglibyśmy wypuścić, bo ta jest 'Lost' i jej nie będzie :TM:

Potraktujcie po prostu wersję 'premierową' jako betę a jak wyjdzie patch to będziecie mieli wersję 'pełną' i git :P
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Extreme w 08 Sie 2013, 23:23

Polityka w stylu treyarch i coda wypuśćmy grę niedokończoną jak zaczyną krzyczeć, to się, wtedy pomyśli nie, żeby coś, ale tak, to wygląda bardzo dobrze ze moda zrobiliście za darmo poświęcacie swój wolny czas, ale tak właśnie, to wygląda

Extreme
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Lip 2013, 10:00
Ostatnio był: 12 Sie 2013, 13:22
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -3

Postprzez Cromm Cruac w 08 Sie 2013, 23:41

Czyli mieliśmy czekać z premierą i poprawiać błędy (o których nie mieliśmy pojęcia) przez następne X miesięcy? Niestety nie zrozumiałem wypowiedzi przez tą twoją interpunkcję.

No i nie wiem czy Treyarch bo wpuszczeniu 100 mln baksów w produkcję i promocję mógł sobie pozwolić na wydanie wersji beta zamiast 'pełnej'. Musieli wypuścić to co mają. Historia zresztą prawie jak z GSC i SoC :D
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez 1920razor w 09 Sie 2013, 01:52

To może tak zmienię trochę temat :D Jak używać latarki w tym modzie (Tak wiem, debilne pytanie :facepalm: ) Naciskam L, świeci mi przez ułamek sekundy i kaput, ciemność. Świeci mi tylko ta latarka, ale co, mam z nią tak łazić wyciągnięta i zabijać śrubkami?
Image

1920razor
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sty 2010, 20:58
Ostatnio był: 27 Cze 2015, 14:35
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez djcycu w 09 Sie 2013, 01:58

Musisz kupić sobie latarkę czołową a potem kiedy już będzie u ciebie w ekwipunku kliknij na nią dwa razy by się "zainstalowała". Pamiętaj o bateriach do niej no chyba że chcesz mieć baterie słoneczne to sobie wyłącz w opcjach moda funkcję "battery drain".
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez 1920razor w 09 Sie 2013, 02:11

Dziękować :) Zauważyłem też jedną rzecz, natomiast: Gdy wyciągnę tą latarkę ze śrubką, włączę widok zza postaci, i znowu do FPP to mam latarkę czołową, ale po jakimś czasie mija.
Image

1920razor
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sty 2010, 20:58
Ostatnio był: 27 Cze 2015, 14:35
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez Authentic96 w 09 Sie 2013, 11:47

Podstawową latarkę wyciągasz przyciskiem O (jest w slocie na detektor, który po zdobyciu latarki czołowej możesz tam umieścić). Jeśli grasz Reconem, to pierwsze co kup rewolwer, jest boski :) Osobiście mam już zrobiony prawie cały Zaton i latam właśnie z rewolwerem i Pepeszką, bo nawet dużo wytrzymuje, a i amunicja jest tania ;) Zaprzestałem grania, stwierdziłem, że pogram od nowa inną klasą, jak wyjdzie patch i przechodzę kolejny raz SoC :D Swoją drogą nie właźcie im już tak na głowę o tego patcha, chłopaki też mają swoje życie. MISERY może i upłynnia grę, ale raczej jest słabo skompatybilizowane, bo na vanilii mogłem grać na pełnym dynamicznym z detalami na maksa i wszystko hulało bez problemów, a w Mizerii detale na średniaka i oświetlenie statyczne... Po wczytywaniu zapisu gry oddelegowywało mnie do pulpitu z BugTrapem :D Strasznie dużo ramu wcina Mizeryjka :P
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez jazon w 09 Sie 2013, 12:10

Ja bym się optymalizacji Mizery 2 nie czepiał. Bo w moim odczuciu jest dużo lepsza niż w Misery 1. W Misery 2 mogę sobie całkiem komfortowo grać na minimalnych ustawieniach z dynamicznym oświetleniem obiektów na moim słabym laptopie. - 2 rdzenie 2Ghz, 3 gb ramu, geforce9600M GT. Misery 1 logowała mi bardziej.

A porównywanie do wersji podstawowej gry nie jest zasadne gdyż tutaj jest pozmieniana masa rzeczy także w grafice, lepsze tekstury i Atmosfear 3.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość