[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Ahmed1109 w 03 Sie 2013, 18:44

W sklepie nie ma, jest tylko taki co ma poniżej 45%, to w takim razie po co są te skrzynki do czyszczenia broni bo, chciałem taką użyć ( była do czyszczenia broni na amunicje 12 czyli strzelby ) no i nic.
Po za tym jak z taką bronią się idzie do technika to pisze że jeśli chcesz ulepszyć broń to podwyższ ją do stanu Modern albo wyżej
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 18:58

Te skrzynki mają różne progi uszkodzenia. Najlepsze mają chyba do 45%. Pamiętaj tylko by używać do takiej naprawy zawsze najlepszy materiał który podniesie jak najwięcej stanu bo skrzynka jest jednorazowego użytku (chore i nierealistyczne). Płacisz u mechanika załóżmy 90 000 za naprawę a skrzyneczkę pod odpowiedni kaliber kupisz za niecałe 10 000. Przebitka jest kiedy mamy do naprawienia naprawdę drogi sprzęt.

A sklep działa na zasadzie giełdy... Idziesz i kupujesz według stanu. Nie ma że podejdziesz i masz nowiutkiego kałasza, musisz go znaleźć w dobrym stanie u tego handlarza w końcu.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Ahmed1109 w 03 Sie 2013, 19:03

no ja np. na początku gry dorwałem wintozera, i go już naprawiłem tak na 60% skrzyneczką, tylko teraz wkurza mnie bo nie mam strzelby, a nie wiem co zrobić z tą skorodowaną choć jej stan to 100% :/

Bo niby można ją doprowadzić do normy ( wiadomość u kardana ), tylko czym ?
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 19:15

Ale co ci przeszkadza skorodowana? Strzelaj z tego a jak ci potem w padnie w ręce lepsza to wystrzelasz tamtą i będziesz korzystał z nowej. Co do strzelb to używam tylko obrzyna. Rzadko kiedy ktoś wleci do pomieszczenia więc w razie jak jedna salwa nie podziała to rzucam drugą. Zwykle one shot one kill. Wagą nie grzeszy więc traktować go można jak pistolet.

Twórcy przeszli samych siebie... Zaprowadziłem Wolnościowców do Włóczęgi a tamci ich rozje*ali kilkoma seriami :facepalm:

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jazon w 03 Sie 2013, 19:30

Ahmed1109 napisał(a):no ja np. na początku gry dorwałem wintozera, i go już naprawiłem tak na 60% skrzyneczką, tylko teraz wkurza mnie bo nie mam strzelby, a nie wiem co zrobić z tą skorodowaną choć jej stan to 100% :/

Bo niby można ją doprowadzić do normy ( wiadomość u kardana ), tylko czym ?

Nie da jej się doprowadzić do normy. Broń skorodowana to po prostu wersja broni tak jak wersje alternativ, custom, czy modern. To najsłabsza i najtańsza wersja której nie można ulepszać i tyle.

Mam jeszcze pytanie jaki poziom ochrony daje stalowa płyta? Przy klarowniej jest napisane ze daje ochronę klasy IIA, przy stalowej podobnego oznaczenia nie ma
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Ahmed1109 w 03 Sie 2013, 20:21

Ok, to w takim razie mam tylko już jeden problem, czy jak pójdę spać to już 2 kontrolerów w Żelaznym Lesie nie będzie ? bo w grze cały dzień się szwendałem po Zatonie i za każdym razem ci 2 kontrolerzy, a nie dam rady się ich pozbyć bo gram Reconem i żadnym AK-74SU ani strzelbą nie dam rady dziadów załatwić, a granatem też nie dorzucę bo mnie to pole psi załatwi
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Postprzez Gizbarus w 03 Sie 2013, 20:24

Kup porządny hełm z ochroną przeciw psi - możesz też przenieść się tam z grupką stalkerów, wtedy częściowo zajmą wroga. Ja poradziłem sobie z nimi naprawdę po długim czasie - nie było wprawdzie z nimi zombie, ale za to przylazł nibyolbrzym...

Co do mojego loga kilka stron wcześniej - zdaje się, że rozgryzłem przyczynę. Rzecz leży najwidoczniej w module pamięciowym z samolotu bezzałogowego. Ktoś próbował go już znaleźć i oddać do Azota? Tylko u mnie występuje ten problem, czy inni też to mają?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 20:28

Właśnie mam zamiar po niego iść więc dam znać potem co i jak. Czy mnie się wydaje czy prócz drzew zmieniło się także ukształtowanie terenu na mapkach? Coś nie poznaję niektórych miejscówek.

Kurde, zbawcze te anomalie. Jak mnie pijawa uraczyła swoją obecnością przy pogłębiarce to zanim wyjąłem pukawkę zginęła w anomalii :D Bomba! W końcu jakieś równe szanse...
Ostatnio edytowany przez djcycu, 03 Sie 2013, 20:37, edytowano w sumie 1 raz

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Gizbarus w 03 Sie 2013, 20:33

Nie, z tego co widzę, to wszystko jest po staremu - nadal da się przejść skrótem do miejsca rozbicia się samolotu bezzałogowego, więc nic nie jest zmienione...:E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez n1ck w 03 Sie 2013, 20:35

Ahmed1109 napisał(a):Ok, to w takim razie mam tylko już jeden problem, czy jak pójdę spać to już 2 kontrolerów w Żelaznym Lesie nie będzie ? bo w grze cały dzień się szwendałem po Zatonie i za każdym razem ci 2 kontrolerzy, a nie dam rady się ich pozbyć bo gram Reconem i żadnym AK-74SU ani strzelbą nie dam rady dziadów załatwić, a granatem też nie dorzucę bo mnie to pole psi załatwi

Kup leki antypsioniczne. Niecałe 3000 rubli a daje ci całkowitą ochronę przed falami psionicznymi i to na parę godzin.

U mnie w Jupiterze wylot co 10-15 minut z takim logiem
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : ... - call of pripyat\gamedata\scripts\state_mgr.script:160: C stack overflow

stack trace:

Bez żadnego konkretnego wydarzenia, wylatuje sobie kiedy chce.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 20:38

Mi tak robiło w modzie SGM. Musiałem wrócić do wcześniejszego save kiedy nie było problemu i już potem nie było ani wylotów ani nic.

A co do żelaznego lasu i innych to polecam kupić kombinezon naukowców. Przyda się wielokrotnie więc warto go posiadać gdyż ma pełną ochronę przed wszystkimi czynnikami. Przy walce z poltergeistami (nie kontrolerami!) trzeba nieco myśleć... Najpierw rozwalić zombie i psy no i ognistego poltergeista (najlepiej wskoczyć na tego Ziła i tam się kryć i strzelać) a potem powoli podchodzić blisko helikoptera. Pamiętajcie że jak już was namierzy to obraz się rozjaśni i będzie piszczeć. Skrzynie też będą w powietrzu ale jak natychmiast staniecie w miejscu to one spadną na ziemię a wy możecie iść dalej (jak pójdziecie nim obraz wróci do normy to was wykryje i zabije przedmiotami). Powtarzać czynność i wleźć na złamany słup koło helikoptera (kontakt z poltergeistem mnie zabił). Stańcie tam i strzelajcie do gada aż padnie. Kręcić się można i przeładowywać ważne by nie dreptać z miejsca na miejsce bo zacznie rzucać przedmiotami. Poltergeisty są ślepe, wykrywają nas po ruchu więc jest bezbronny kiedy stoimy :) Akcja z żelaznym lasem jest dziecinnie prosta jeśli się to zastosuje.

Jeśli chodzi o Janów i misję z dziwnym artefaktem psionicznym to kontrolera też łatwo ukatrupić. Przed zebraniem artefaktu strzelamy zapis i ustawiamy sobie granatnik. Zabierając idziemy i widząc w oddali kontrolera puszczamy mu z granatnika. Wtedy na czas przeładowania chowamy się za filarami po prawej stronie i idziemy tak by być za nimi. Wywalamy szybko drugą salwę i gad leży! Nasi towarzysze nie zdążą się uzombifikować jak się pospieszymy więc oni i my będziemy ocaleni bez przeszkód. Grunt by trafić i mieć te dwa granaty.
Ostatnio edytowany przez djcycu 03 Sie 2013, 20:51, edytowano w sumie 3 razy

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez n1ck w 03 Sie 2013, 20:44

Wróciłem do wcześniejszego zapisu i to sprzed dwóch dni (według czasu gry ofc). Nic się nie zmienia.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości