[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez djcycu w 02 Sie 2013, 22:23

Dlatego ja strzelam od razu w łeb a schowek walę. Trudno z resztą nie wiem czy sprzęt jaki tam znajdę nie będzie w stanie opłakanym :D

A to moja rada dotycząca zbieractwa:
:

Jeśli ktoś z was ma opory przed zbieraniem niezbyt sprawnej broni niech się nie załamuje. Można zbierać taki szmelc bez przeszkód o ile ma 45% stanu. U Hawajczyka można kupić narzędzia do napraw właśnie do 45% uszkodzeń. Mam praktycznie nowiutkie spluwy dzięki temu. Szkoda że nie wprowadzono bajeru który polegał by na rozbieraniu gratów na części zapasowe tak aby skrzynka zostawała cała bo wątpię by się komuś klucz do kół w realu zużył po wymianie jednego koła...

Drogi Ahmedzie... Wstaw taki sprzęt do slotu sprzedawcy w dolny prawy róg i wtedy najedź. Zobaczysz więcej istotnych informacji na temat potencjalnego nabytku. Spowodowane to jest przewaleniem ilości tekstu. Wiem że dokładny opis fajnie wygląda ale mogli sobie go darować bo jak widać są problemy...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez n1ck w 02 Sie 2013, 22:35

Jeszcze mam problem natury mniej technicznej. Mam maskę p-gaz z dodatkową ochroną psioniczną (+400%), mimo to Hermann nie chce mi dać zadania ze zmiennym polem psionicznym. Jest jakiś dość tani hełm który pozwoli mi to wykonać? Zestaw od Sevy kosztuje więcej niż Świt :/ chciałbym wykonać tą misję w miarę szybko bo jeszcze zanim dotarłem do Janowa to mutanty wytłukły niemal cały oddział naukowy, ostał się jeno Topol i kolega w Berylu.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez djcycu w 02 Sie 2013, 22:46

Spróbuj zakupić kombinezon naukowców ten taki workowaty... Nie wiem jak kontrolera wtedy rozcharatać żeby oni przeżyli no i oczywiście ty ale nie widzę lepszego i tańszego pomysłu. Co do tej maski co masz to ona gówno daje. Zreperowałem właśnie taką zmodyfikowaną na 400 do PSI ale nie pomogła. Kombinezon zakupiłem i we wszystkie gówna się można w nim pchać, byle nie tam gdzie strzelają i gryzą :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez LordHagen w 02 Sie 2013, 22:55

Siema!
Po długim okresie przygotowywania się do zagrania w MISERY, wreszcie stwierdziłem "no ok, ściągamy to ;) "
I złapało mnie coś, co często mnie łapie, a potem kombinuje nad tym 2 godziny. Pliki DLL. Sorki, że piszę to akurat tu, ale tak przy okazji tego się natknąłem, więc pytam, choć pewnie będą ujemne kozaki za to ;)
Chodź, opowiem Ci bajeczkę,
O dalekiej Ukrainie,
Wy**bało elektrownię,
Czarnobyl nie żyje!
LordHagen
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2013, 11:05
Ostatnio był: 28 Maj 2014, 21:47
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 5

Postprzez djcycu w 02 Sie 2013, 22:58

Ale po co ci DLL'ki? Brakuje ci albo coś?

Panowie od wyłapywania błędów, mam niewielką literówkę przy rozmowie z Włóczęgą (tym wyleczonym monolitowcem).
Image

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Handlarz w 02 Sie 2013, 23:25

Sam już nie wiem co jest nie tak - włączyłem Misery 2 i po 5 sec muzyki z menu zwis gry...
Włączyłem ponownie grę i to samo - nic nie daje się zrobić.
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez djcycu w 02 Sie 2013, 23:54

Zarzuć logiem bo tak się nic nie dowiemy.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez assire w 02 Sie 2013, 23:58

Jesli wasz dowódca stalkerow po misji z bandytami w leśniczówce też był taki malomowny, to wystarczy sie z tym przespać, rano jest bardziej gadatliwy a i wracać łatwiej.

Jak gotować i samemu robić sobie lekarstwa? znalazłem kuchenkę i zestaw do lekarstw, ale kuchenka była zepsuta a zestaw do lekarstw bezużyteczny..
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14

Postprzez frosth w 03 Sie 2013, 00:01

Jeśli kiedykolwiek trafię do nieba to chcę żeby miało tekstury od Cromma.

I jeszcze mam pytanie odnośnie innych tekstur niż niebo... czy takie kanciaste kurteczki to norma, inne ubrania stalkerów nie są tak skwantyzowane a wręcz przeciwnie bardzo ładnie się prezentują:
Image
sreenshot wyszedł słabo ale widać istotę problemu, dziwne bo w samej grze scena jest ładnie doświetlona przez ognisko(DX11)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 00:09

Nie, coś to dziwne że te krawędzie się kanciate zrobiły. Spróbuj zmniejszyć grafikę na inne oświetlenie.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez assire w 03 Sie 2013, 00:17

A z krawędziami to różnie bywa, u mnie na przykład tak samo wygląda kominiarka, która jest przy jakimś konkretnym hełmie. U mnie jest dx10.

To jak, wie ktoś jak z tym gotowaniem? :)

EDIT: Okej, już wiem. Gotować się nie da, jedyne co, to sprzedawać surowe mięsko i kupować ugotowane od handlarzy. Twórcy twierdzą, że może dodadza opcje gotowania samemu.
Ostatnio edytowany przez assire, 03 Sie 2013, 00:26, edytowano w sumie 1 raz
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14

Postprzez jazon w 03 Sie 2013, 00:19

Na oficjalnej stronie moda w dziale FAQ jest napisane, ze jedzenia gotować nie można. Więc zapewne niczego wytwarzać się nie da.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości