[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez vandr w 02 Sie 2013, 17:19

Wieść gminna niesie, że za niecały tydzień pojawi się pierwszy patch, tak więc warto przygotować listę rzeczy, które chcielibyśmy aby zostały poprawione(choć tak jak napisał Trojanuch, takowa już się robi).
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 02 Sie 2013, 17:36

Przede wszystkim co bym chciał, to któregoś z chłopaków z teamu, coby mi poradzili co zrobić z moim bugtrapem parę stron wcześniej :-/
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 02 Sie 2013, 17:38

Jeden koleś na moddb miał ten sam log. Napisał, że pomogło jeśli przebiegł do Bazy znacznie okrężniejszą drogą czy coś w ten deseń.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Gizbarus w 02 Sie 2013, 17:52

Niestety, to samo jest, kiedy próbuję iść do bazy naukowców... Trudno, spróbuję zajść "od rzyci strony" i dam znać, czy coś się zmieniło.

[EDIT]

Niestety, mój obszar po którym mogę się poruszać, wygląda mniej więcej tak:

Image

Próbowałem zarówno z prawej jak i z lewej strony, zawsze wyskakuje mi ten sam błąd. Liczyłem, że sprawa może leżeć w jakimś z nowych podniesionych przedmiotów, ale nie, też nie w tym rzecz. Spanie i inne czynności też nie pomagają.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez n1ck w 02 Sie 2013, 18:37

assire napisał(a):I może mi ktoś poradzić jak strzelać z mosina? Z optyką nie mogę trafić w nic co jest 200m dalej.

Snajperki są mocno skopane... też mam ten sam problem. Przechodziłem obok stacji benzynowej w Zatonie i wdałem się w strzelaninę z bandytami na dystansie ok 200m... ni cholery nie mogłem trafić z Kar98k z lunetą, a jak już trafiłem to potrzebowałem 3 trafień z AP w bandziora w kurtce i 7-8 we wroga z pancerzem. Chwilę potem się wkur... wkurzyłem, wyjąłem RPK który dźwigałem ze sobą z Żelaznego Lasu i ściąłem wszystkich pojedynczymi strzałami. To po co mi w takim razie snajperka skoro broń zupełnie niedopasowana do mojej klasy radzi sobie sto razy lepiej? :facepalm:
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez jazon w 02 Sie 2013, 18:47

Znalazłem karabin SG 550 - S Sniper, jednak jest on zbugowany. Dla mojej klasy snajpera zamiast biegłośći high ma jedynie medium. Ponadto jest napisane, ze można do niego podłączyć granatnik (nie sprawdzałem czy działa) - Wygląda na to, ze dla gry klasowo jest jak zwykły Sg 550 :(
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez djcycu w 02 Sie 2013, 18:49

A czym grasz? Jeśli snajperem to Misery 1 miało ten sam mankament... Zero korzyści ze snajpera było bo bronią szturmową lepiej człowiekowi szło. Ja gram zwiadowcą. Dragunowem i Wintorezem ściągałem bez problemu. Podobnie M16 z optyką. Na 30 strzałów 6 pewnie nie trafiłem i był to właśnie M16.

@Gizbarus, no to w dupie jesteś. Gdyby to było na Janowie to byś poszedł na Zaton i wrócił. Weź może wleź w ten tunel i czekaj tam z kilka dni. Może coś ze spawnem nie tak i coś kaszani. W NS tak robiło i tym sobie pomagałem że czekałem i wtedy dopiero ruszyłem.
Ostatnio edytowany przez djcycu, 02 Sie 2013, 18:54, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez assire w 02 Sie 2013, 18:50

Kar43 z wbudowanym celownikiem jest dobry, bo jego celownik ma wąski krzyżyk - dwie cienkie przecinające się linie, a nie to co w innych optykach do starych zabawek - WIEEEEEEEELKA krecha, nie wiadomo gdzie celować. Poza tym pociski jakoś wyjątkowo wolno lecą więc trzeba brać poprawkę na prędkość celu.
Ale i tak jak u najemników w oczyszczalni znalazłem AK-74 z optyką, tłumikiem, ulepszeniami i w całkiem niezłym stanie, to błyskawicą ich skosiłem do końca, zamiast się bawić snajpą..

EDIT: co do pacza - fajnie by było podnieść dmg ze snajperek dla snajpera, bo to co jest teraz to trochę żenada..
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Kozaki: 8

Postprzez jazon w 02 Sie 2013, 18:52

n1ck napisał(a):
assire napisał(a):I może mi ktoś poradzić jak strzelać z mosina? Z optyką nie mogę trafić w nic co jest 200m dalej.

Snajperki są mocno skopane... też mam ten sam problem. Przechodziłem obok stacji benzynowej w Zatonie i wdałem się w strzelaninę z bandytami na dystansie ok 200m... ni cholery nie mogłem trafić z Kar98k z lunetą, a jak już trafiłem to potrzebowałem 3 trafień z AP w bandziora w kurtce i 7-8 we wroga z pancerzem. Chwilę potem się wkur... wkurzyłem, wyjąłem RPK który dźwigałem ze sobą z Żelaznego Lasu i ściąłem wszystkich pojedynczymi strzałami. To po co mi w takim razie snajperka skoro broń zupełnie niedopasowana do mojej klasy radzi sobie sto razy lepiej? :facepalm:

Niestety wrogowie są dość mocni trzeba strzelać ze snajperek w głowę. Z dalszych odległości jest to problematyczne. Po za tym wydaje mi się, ze coś z lunetą od Kar98k jest nie tak. Mi łatwiej trafić w głowę z Mosina niż z Kar98k. Analizując uzbrojenie dochodzę do wniosku, ze paradoksalnie dla snajpera chyba najlepszy będzie karabin szturmowy z lunetą. Często walczy się z kilkoma przeciwnikami gdzie szybkostrzelność broni jest bardzo ważna. A niestety nawet samopowtarzalne snajperki mają nierealistycznie niską szybkostrzelność.

*

M3Fis70 napisał(a):Czy jest osoba grająca w to na "słabym sprzęcie"? I może go podać (konfigurację pc) oraz jak jej działa gra?
Plisss.

Ja gram na laptopie, procek 2 ghz 2 rdzenie, 3GB ramu, grafika GF 9800M. Windows 7 64 bity. Gram na najniższych detalach z dynamicznym oświetleniem (tym najsłabszym). Do tego mam podmienione tekstury nieba (znalezione na oficjalnej stronie moda w FAQ). Grami mi chodzi płynnie czasem złapie laga. Jednak w porównaniu do Misery 1 to jest po prostu bajka.

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Shael w 02 Sie 2013, 19:15

jazon napisał(a):
n1ck napisał(a):Ja gram na laptopie, procek 2 ghz 2 rdzenie, 3GB ramu, grafika GF 9800M. Windows 7 64 bity. Gram na najniższych detalach z dynamicznym oświetleniem (tym najsłabszym). Do tego mam podmienione tekstury nieba (znalezione na oficjalnej stronie moda w FAQ). Grami mi chodzi płynnie czasem złapie laga. Jednak w porównaniu do Misery 1 to jest po prostu bajka.

To masz szczęście bo mam mocniejszego kompa, a chodzi jedynie na statycznym (na dynamicznym jakimkolwiek nie chce się włączyć ani nowa, ani istniejąca gra)
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez bzykacz w 02 Sie 2013, 19:23

Bug :
- AKM brak opisu u Recon'a - black road,
- gdy jest okno ulepszenia u Makarova (przynajmniej wyglada jak Makarov) nie wyswietlają się ikonki poprawnie,
- dlaczego zombiak strzelają, to jak je zabijam od razu brak amunicji, w akcie desperacji gryza amunicje jak nazizci ampulki z trucizna?
- to samo u ludzi, jak zabije je mutant od razu nie maja amunicji w samej broni, ale moga miec w ekwipunku, ale tej tez maja troche malo, czesto nie maja w ogole do jakiejs broni, ktora nosza,
- kubek, brak opisu, nazwa - crow_drink, opis crow_drink - postac Assault - black road
- opisy przedmiotow wychodzą poza ekran, zwłaszcza hełmy i kamizelki,
- Cardon (mechanik) woła za otwarcie skrzynki (tej z questu) 500, a z naszej kieszeni znika 3800 (byłem na minusie ;]) - Assault - black road
- kłopoty ze save'ami, 3 mi zjadło, te sama przypadłość co Atam. , zacząłem nową postać, jak narazie w miarę stabilnie,
- emisja jest trochę za szybka (ciężko się schować, nawet będąc stosunkowo blisko schronienia) i są trochę za często

- balans psów, mniejsze grupy, albo niech częściej uciekają, słabsze psy nie powinny się też rzucać, a wilki mieć takiego zasięgu, obrażenia im zostawić, ale zmniejszyć żywotność, dać im głośniejsze szczekanie, bo mnie już któryś ninja pies dopada, czy w ogóle planujecie to ruszyć?

Co do psów mogę jeszcze zmienić o nich zdanie, bo nie mam pancerza, ale pewnie będą tak samo śmiercionośne nawet jak będę miał pancerz. Gram Black Road, drugie podejście i hajs się nie przelewa niestety, zabijanie mutków jest zaskakująco dochodowe.

Zostawić to tu i któryś z forumowiczów-twórców mizerii przeczyta, czy podrzucić na jakiś konkretny adres?
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Gizbarus w 02 Sie 2013, 19:28

Trojan czyta te nasze wypociny, więc będzie wiedzieć.

Ja mam tylko jeszcze sugestię co do 'szerokości' ataku snorków. Ja rozumiem, że są groźne i zwinne... Ale kiedy robię unik przed jego skokiem, drań ląduje pół metra za mną, a ja po chwili dostaję od niego cios, kiedy jest jeszcze obrócony do mnie plecami, to chyba coś jest nie tak? Uderzenie w tym wypadku mogołby być wyprowadzone co najwyżej za pomocą siły psi, a tego to smarki nie mają, według mych najlepszych informacji...:P
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości