[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Serewka21 w 01 Sie 2013, 23:07

Z tym modem FPS zmienia się na symulator życia w Zonie
Image
Awatar użytkownika
Serewka21
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2009, 12:32
Ostatnio był: 22 Mar 2017, 11:11
Miejscowość: Płonki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 23:10

Opiszę to najlepiej jak umiem:
1. Po godzinie odpoczynku od komputera, wróciłem do domu aby zasiąść przy stalkerze. Gdy próbowałem wczytać save - kilka razy dostałem crasha. W końcu zdecydowałem się przeinstalować grę.
2. Sejwy na powrót działały jednak tekstury były brzydkie (jak w podstawce), jasne, a na dodatek celownik pokazywał wrogów i przyjaciół. Przy próbie wczytania sejwa podczas gry (np. gdy padłem) był crash.

Dwa z logów:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 545
[error]Description   : d:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\spawns\all.spawn
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

FATAL ERROR

[error]Description   : d:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\sounds\music\radio\04_radiomix.ogg

Za każdym razem inny błąd.

3. Następnie kilka razy przeinstalowywałem grę, moda etc. Zamiana X-ray, i wszelkich innych plików, nic nie dawała - efekty bez zmian.

4. Tym razem znów przeinstalowałem grę, grafika wydaje się być znów ok (ale nadal jasna) i celownik - nadal pokazuje wrogów i przyjaciół. Dodatkowo dostałem crasha stosunkowo szybko po rozpoczęciu gry.

FATAL ERROR

[error]Description   : d:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\textures\wpn\wpn_ppsh41_d1.dds

---
Za chwilę spróbuję nową grę, może to sejwy są spieprzone. :facepalm:
Najwyżej poczekam już na spolszczenie, na nowo zechce mi się grać, chociaż chętnie bym porównał obie wersje.
Mam nadzieję, że ktoś obeznany w temacie może mi jakoś pomóc.

Image

Dodatkowo screen jak to mniejwięcej wygląda.

Próbowałem już zamieniać folder Textures jbc.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Trikster w 01 Sie 2013, 23:42

Na jakich ustawieniach grasz? Najprostszym rozwiązaniem będzie je zmniejszyć.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez M3Fis70 w 01 Sie 2013, 23:49

Czy jest osoba grająca w to na "słabym sprzęcie"? I może go podać (konfigurację pc) oraz jak jej działa gra?
Plisss.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Kozaki: 76

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 23:50

Rozszerzone dynamiczne oświetlenie;
Jakość maksymalna;
reszta to wszystko włączone (i na high) oprócz Vertical sync.
Z tym, że wcześniej wszystko dobrze działało. Jak mówię: stało się to nagle, ot tak, po prostu kiedy po godzinie niegrania próbowałem wczytać grę. Jeszcze gdy ją wyłączałem wszystko było idealnie.

Zresztą, "udało mi się to naprawić" - nowa gra działa dobrze. Potem sprawdziłem inne save i z tego co widzę, to była jakby infekcja.
Te, które wczytałem podczas sprawdzania czy bug nadal występuje, już nie działają kompletnie. Na szczęście straciłem tylko godzinę gry - bo zepsułem tylko jakieś 3 sejwy + quicksave (a mam 15 "slotów" + te automatyczne + quicksave). I to taką godzinę, że dokonywałem zakupów.

Tylko, że mnie to trochę martwi - jak to się stało? Nie modyfikowałem gry ani nic, więc jak to możliwe? Będę robić backupy czy coś, bo nie mam pojęcia jak to naprawić. Chociaż może to reinstalacje.

Pytanie: jeżeli wyłączę opcję nieskończonej amunicji dla NPC to jak to wygląda w praktyce? Zmieniają broń, zaczynają uciekać czy co?

ed:
Zmniejszanie nic nie dawało, bo jak reinstaluje się grę to są automatycznie najmniejsze (przynajmniej u mnie) więc to nie jest dobre rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 02 Sie 2013, 00:04

Czym można tych głodomorów z podstacji nakarmić? Blokują mi dalsze poczynania bo mogą zginąć w strzelaninie albo w paszczy zwierza... Handlarze nie mają ani kiełbasy ani konserw tylko sardynki więc kuźwa nie wiem skąd wytrzasnąć te cuda zony o które oni, ci złowieszczy najemnicy których po podaniu jedzenia rozwalę proszą. Wielki minus za usunięcie dostępności podstawowego żarcia :/
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Rumcajs93 w 02 Sie 2013, 00:10

No ja jestem pod wielkim wrażeniem siedziałem i patrzyłem jak Degtiarowa emisja zabija. bo szkoda było tracić taki widok na niebie :D

A panowie myślicie cos o polonizacji moda?
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Voldi w 02 Sie 2013, 00:19

Kolego, zajrzyj dosłownie 3 strony wstecz i znajdź mojego posta.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez jazon w 02 Sie 2013, 00:30

Trochę dziwne jest to, ze Karabin 43 (snajpera) samopowtarzalny ma niemal identyczną (praktycznie bez różnicy) szybkostrzelność jak powtarzalny ręcznie Karabin 98K. W końcu jest samopowtarzalny więc powinien mieć wyczuwalnie większą szybkostrzelność ;/
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Handlarz w 02 Sie 2013, 00:49

Nie wiem czy ma ktoś jeszcze problemy z ściągnięciem MISERY, ale jak coś to zahostowałem na dropboxie całość bez dzielenia na party:

https://www.dropbox.com/s/nqibqnculy1cpio/MISERY_v2.rar
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez Ahmed1109 w 02 Sie 2013, 09:57

Wczoraj wieczorem sobie pograłem i ogólni mod jest zajefajny, w końcu ktoś pomyślał z tym wykorzystaniem maski p-gaz jako głównego środku na promieniowanie, Teraz tylko jeszcze czekam na spolszczenie, bo nawalili tych itemów a mój angielski nie jest jakiś perfekcyjny.

Zauważyłem że strzelba TOZ 66 ma bardzo fajny efekt przy strzale, ma się wrażenie jak by się strzelało z jakiegoś działa a nie strzelby :D
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez vandr w 02 Sie 2013, 10:50

HollowVooDoo napisał(a):Nie byłoby tak przerąbane ale moim zdaniem jest za dużo mutantów na metr kwadratowy, nie wiem czy na innych mapach jest tak samo albo nawet gorzej ale to trochę przypomina mi wojny frakcji z Czystego nieba.
Gdzie się człowiek nie ruszy to jakiś mutant, ledwo wyjdę ze skadovska i muszę się wracać, bo mnie dziki stłamszą albo zmarnuje całe ammo na pancerne niybpsy. Nie lepiej załóżmy było zrobić te psy słabsze i mniej liczne, a pijawka która załóżmy pojawiła by się żadko zmiotła by nas jednym pacnięciem? Trochę pogrupować ten cały balans, do mutantów słabych, średnich i silnych.
Bo to w tej chwili takie utrudnianie na siłę całej gry, nawalmy wszędzie pełno mutów to się osrają ;)
Mimo wszystko jak już pisałem mod mi się podoba i dalej będę się nim katował.

To chyba jakieś dziwy nad dziwy się czynią, bo ja mam u siebie iście Czarnobylskie pustki. ;)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości