[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Trikster w 31 Lip 2013, 21:07

A może ktoś by się jeszcze skusił na tłumaczonko? Dla chętnego plik z broniami. :)
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Reklamy Google

Postprzez HollowVooDoo w 31 Lip 2013, 21:08

Macie jakieś porady dla początkującego, ogólnie to prawie wszystko mnie tam zabija, niby psy są jakieś pancerne po 5 strzałów ze snajperki a on dalej hasa. Zabiłem kilka mięsaczy i mam surowe mięcho, da się je jakoś usmażyć czy coś?
No i jak szybko zarobić trochę rubli? Przewodnicy nieźle sobie liczą, no i leczenie już nie jest darmowe, a na domiar złego zniknęła minimapa.
Ale muszę pochwalić grę za klimat, siedziałem na dźwigu i wypatrywałem jakiejś łatwej zdobyczy, na niebo błyskawicznie się ściemniło po czym rozbłysk i przeszywający huk, emisja. Załatwiła mnie tuż przed drzwiami na Skadovsku...

Co do pytania o wymagania to na
Phenom II x4 810 2,6GHz
Radeon 6870 1GB
6GB RAM DDR3
Chodzi tak sobie, jestem zwolennikiem płynnej rozgrywki więc zjechałem z ustawieniami na medium suwaki gdzieś pośrodku i na Rozszerzonym dynamicznym oświetleniu. Próbowałem na maksymalnych i dało by spokojnie radę, ale jednak przy sprincie i niespodziewanych uderzeniach piorunów gra potrafiła bezczelnie przyciąć na sekunde, co było dosyć frustrujące.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez pan kozaq w 31 Lip 2013, 21:09

Nie ma linka do pobrania na 107( pierwszy post o 2.0). Coś jest w pierwszym poście? Czy brak serwa?
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Azot w 31 Lip 2013, 21:15

@Trikster

Jaki język źródłowy eng?
Awatar użytkownika
Azot
Stalker

Dołączenie: 25 Lip 2011, 18:34
Ostatnio był: 27 Mar 2017, 06:17
Frakcja: Powinność
Kozaki: 67

Postprzez Voldi w 31 Lip 2013, 21:21

@ Azot

Zgadza się.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 21:24

HollowVooDoo napisał(a):Macie jakieś porady dla początkującego, ogólnie to prawie wszystko mnie tam zabija, niby psy są jakieś pancerne po 5 strzałów ze snajperki a on dalej hasa. Zabiłem kilka mięsaczy i mam surowe mięcho, da się je jakoś usmażyć czy coś?
No i jak szybko zarobić trochę rubli? Przewodnicy nieźle sobie liczą, no i leczenie już nie jest darmowe, a na domiar złego zniknęła minimapa.

Jedyna rada, jaką mogę Ci dać, to unikać walki. Ja też ginę jak ścierwo - z dwoma stalkerami męczyłem się chyba z 10 razy.
Jeszcze nie walczyłem z mutantami i chyba nie mam zamiaru, dopóki nie dostanę jakiejś porządnej strzelby.
Co do kasy: zadania. 14000 rubli dostaniesz za questa z tajemniczym artefaktem od Brodacza. Nie wiem jeszcze jak z danymi od najemników oraz transakcją w leśniczówce, ale zamierzam zaraz się zabrać za te misyjki bo i ja muszę zarobić - brakuje mi jeszcze 16000 rubli na naprawę ukochanego rewolweru.

Och, i kup sobie latarkę na czerep. Strasznie ułatwia, bo w nocy jest naprawdę ciemno. Nie, nie ciemno. Czarno.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Piłat w 31 Lip 2013, 22:27

No i spełniły się moje najgorsze koszmary... Instaluje "Zew Prypeci" a tu nagle komunikat, że produkt wykorzystał limit aktywacji, prosimy o kontakt z producentem. Dziękuję Ci CENEGA za zabezpieczenie mojej gry nawet przede mną - właścicielem który wydał na nią prawie 100zł w dniu premiery. I pomyśleć, że narzekałem na Steam...

Wygląda na to, że moja podróż w głąb Zony nieco zostanie odroczona...
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez vandr w 31 Lip 2013, 22:30

Głowa do góry- PW sprawdzić marsz. ;)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Piłat.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez meJKu w 31 Lip 2013, 22:32

Pierwsze wrażenia? Mam w zasadzie jedno dosyć negatywne wrażenie. Uczucie "too much content"... ; ) Gracz jest zalewany różnymi pierdółkami, w zasadzie nie zdziwiłbym się gdyby pewnego dnia mój Stalker nagle zginął z informacją na ekranie: "Nie srałeś przez X dni".

Nie no serio, kto wpadł na tak ultra "genialne" pomysły jak śpiwór, który najpierw musisz położyć na ziemi? Już nie mówiąc o tym, że nie mam bladego pojęcia jak go z powrotem podnieść, bo "automatycznie" to mu się to udaje za którymś quick load.

Za ten post meJKu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Soviet.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 04 Sty 2025, 22:55
Frakcja: Wolność
Kozaki: 111

Postprzez Trikster w 31 Lip 2013, 22:37

meJKu napisał(a):Pierwsze wrażenia? Mam w zasadzie jedno dosyć negatywne wrażenie. Uczucie "too much content"... ; ) Gracz jest zalewany różnymi pierdółkami, w zasadzie nie zdziwiłbym się gdyby pewnego dnia mój Stalker nagle zginął z informacją na ekranie: "Nie srałeś przez X dni".

Nawet był taki filmik prima aprilosowy.
A tak poważnie, fakt, contentu jest sporo, ale to tylko pierwsze wrażenie. Daj sobie trochę czasu, tym bardziej, że przewodnika/poradnika nie pisaliśmy specjalnie i zmienione zostały rady na ekranie ładowania na mniej "pomocne". Ludzie sami muszą obczaić pewne rzeczy, żeby wypracować sobie najbardziej efektywny sposób postępowania. Jeśli takowego nie wypracujesz, gra nie sprawi takiej frajdy jak powinna.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 22:39

Proszę, jaki stworek to mnie odwiedził pewnego dnia.
http://i.imgur.com/dAq5R3U.jpg
http://i.imgur.com/wDxmNuc.jpg

Niezbyt mi się to podoba. Jak wygląda spawn "supermutantów" w Misery?
Nie lubię gdy 1 dnia w grze od razu są wojny z chimerą, nibyolbrzymem, kontrolerem itd.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez MetalowyStalker w 31 Lip 2013, 22:43

meJKu napisał(a):Pierwsze wrażenia? Mam w zasadzie jedno dosyć negatywne wrażenie. Uczucie "too much content"... ; ) Gracz jest zalewany różnymi pierdółkami, w zasadzie nie zdziwiłbym się gdyby pewnego dnia mój Stalker nagle zginął z informacją na ekranie: "Nie srałeś przez X dni".

Nie widzę problemu w dodaniu moda srania i najlepiej rzucania kałem w mutanty :E critical hit i dobranoc.

A tak poważnie, to mogę pomóc w spolszczeniu moda a raczej spróbować jeśli ktoś prześle ten plik z broniami w/w spróbować zawsze można, Angielski ogarniam więc z tym problemu nie będzie.
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości