[Call of pripyat Reloaded]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Call of pripyat Reloaded]

Postprzez Dawid0ss w 13 Sty 2012, 09:11

Bardzo ciekawy mod. Poprawiony gameplay (bardziej realistyczny), poprawiona grafika, zachowania NPC.
Najbardziej chyba daje się we znaki zmniejszony udźwig do 35kg, zmniejszona prędkość biegania (już nie uciekniecie przed mutantami) oraz drastycznie zmniejszona wytrzymałość naszej postaci. Nasz koleś ledwo biega. Parę kroków sprintu i pada z nóg :-D Przyznaję jednak, że ma to sens. Też nie byłbym w stanie biegać z 30kg na plecach :-)
Jak zaczyna się emisja, proponuję zbierać dupę w troki, bo za każdym razem ledwo zdążam do schronienia :-D
Pzdr

Edit.1
Zauważyłem dwa błędy:
- nie wczytuje się info dotyczące Psi Sztormu
- u Żwawego jest jakaś dodatkowa 7 opcja zamówienia, niestety tekst również się nie wczytuje
Oba błędy są być może związane z wersją językową, ale dlaczego info dotyczące Toksycznego czy Radioaktywnego Opadu działa poprawnie ? Mam zainstalowaną polską wersję.

Edit.2
Tutaj taka mała sugestia do twórców moda. Zmniejszenie prędkości biegania, owszem zwiększa trudność gry, lecz uniemożliwia za to dostanie się do niektórych schowków. Po prostu nie da się do nich doskoczyć.
Dodatkowo Psi Storm pojawia się tak szybko, że w niektórych miejscach na mapie nie mamy możliwości się przed nim schować. Zanim dobiegniemy do schronienia jesteśmy trupem :E
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 28 Mar 2025, 09:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez korntom w 12 Maj 2012, 22:40

Wszystko ładnie i pięknie. Ładne teksturki itd. , ale zauważyłem jeden bardzo rażący błąd otóż gdy zamówiłem sobie broń szturmową na Skadowsku (GP37) czy jakoś tak i założyłem dodatek "celownik kolimator 1,6x" i zacząłem celować (PPM) miałem po lewej stronie ekranu rozmazany kolimator a calutki środek był czysty i nie można było strzelać precyzyjnie. Może to wina moda albo wersji nie wiem jak ktoś ma taki sam błąd niech odpisze.
korntom
Kot

Dołączenie: 12 Maj 2012, 15:12
Ostatnio był: 30 Sie 2012, 12:52
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Gertgar w 01 Kwi 2013, 14:22

Witam,

jak dla mnie najlepszy chyba mod poprawiający grafikę do Zewu, jednak od długiego czasu chyba nie updateowany, czy ma ktoś kontakt z autorem, wiadomo czy praca wre i wyjdzie w końcu wersja 1.0?
'Poza tym uważam, że Kartagina powinna być zburzona, a S.T.A.L.K.E.R. 2 wydany!'
Awatar użytkownika
Gertgar
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2013, 20:36
Ostatnio był: 30 Gru 2021, 23:19
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

Postprzez Cromm Cruac w 02 Kwi 2013, 18:39

Ostatni update postępu prac na ModDB jest z grudnia 2012. Z rozmów z autorem wiem, że mod ma zawierać AtmosFear 3 i Absolute Nature 3 (zresztą widać to na ostatnich screenach). Niestety kiedy wyjdzie nowa wersja nie wiadomo.

Jeżeli podoba ci się grafika w Reloaded a nie chcesz czekać na kolejną wersję to zainstaluj sobie AtmosFear 3 i Absolute Nature 3. Oba te mody Reloaded zawiera.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 20:52
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Gertgar w 02 Kwi 2013, 22:49

Wersja 0.8 zawiera AtmosFear 3 z tego co się orientuje, po instalacji moda mam opcje do AF 3 w menu gry. Głównie chodzi mi jednak o tekstury i animacje broni które podobają mi się w Reloaded, ponieważ są takim połączeniem starego z nowym. Mod jest stabilny nawet w takiej wersji, w zasadzie pytam z czystej ciekawości, zawsze znajdzie się coś do poprawienia i chciałem wiedzieć czy mam na co czekać/liczyć. Wcześniej grałem na modzie Complete do zewu i strasznie się zawiodłem w porównaniu do tego samego modu dla SoC.
'Poza tym uważam, że Kartagina powinna być zburzona, a S.T.A.L.K.E.R. 2 wydany!'
Awatar użytkownika
Gertgar
Stalker

Postprzez Cromm Cruac w 03 Kwi 2013, 14:45

Możesz też wrzucić Absolute Nature 3 Lite na obecny Reloaded. Grafika otoczenia będzie trochę lepsza. Tyle, że wydajność spadnie no i mogą się zdarzyć wyloty jeśli system nie udźwignie AN3.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Gertgar w 03 Kwi 2013, 15:25

Wiem wiem, jestem na bieżąco z AN 3, i szczerze to właśnie się zastanawiam czy dodać wersie Lite czy normalną, gram po raz drugi, w zasadzie nie jestem daleko i spokojnie mogę zacząć jeszcze raz, a w wersji Full jest naprawdę wiele ciekawych zmian w mapach terenu, jak sam zapewne wiesz :) Co to udźwigu mda nie ma problemu, sprzęt mam całkiem mocny.
Awatar użytkownika
Gertgar
Stalker

Postprzez Cromm Cruac w 03 Kwi 2013, 16:05

Zaproponowałem AN3 Lite bo AN3 Full może nie być z Reloaded kompatybilny. Jeśli Reloaded zmienia coś w all.spawnie to może się posypać.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Gertgar w 03 Kwi 2013, 16:48

Nie wytrzymałem i zainstalowałem Full na Reloaded, na początek myślałem że się wysypie bo gra ładowała się długo, ale zdecydowanie było warto zacząć od nowa, tekstury wyglądaj pięknie, zona ma teraz jeszcze więcej klimatu :), jestem na samym początku, jeżeli będą jakieś problemy techniczne z kompatybilnością będę pisał na bieżąco.
Awatar użytkownika
Gertgar
Stalker

Postprzez Shael w 31 Lip 2013, 10:32

Mam takie pytanko, co lepiej używać, Complete czy Reloaded? oba mody polepszają grafikę oraz ingerują trochę w grę (utrudnienia etc). Który z nich daje lepszy efekt? muszę wybrać coś w obawie przed tym że Misery mi nie pójdzie :).
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Cromm Cruac w 31 Lip 2013, 15:39

Zdecydowanie Reloaded!
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Shael w 31 Lip 2013, 16:01

Dzięki !:)
Czy jest jakiś dynamic hud kompatybilny z reloaded? tzn z AtmosFear3 dokładniej.
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum