Wiem że forum technicznie jest martwe(od tygodnia jeden temat, LostAplha, jest ""aktywny""...), ale chciałbym użyć niesamowitych forumowych botów i spiderów by trochę odświeżyć wyszukiwanie moda
___________________________________________________________________________________Wróciłem do robienia moda, głównie przez grypę która nieźle mnie sponiewierała przez tydzień z hakiem.
Byle nie stracić zapału, napchałem się tabletkami i usiadłem do pracy...
W tej chwili zmieniłem trochę podejście do robienia tego moda, nie mam zamiaru jak w oryginalnym planie zrobić nowe wersje wszystkich tekstur. Przerobione będą jedynie tylko te najbardziej widoczne i najczęściej spotykane. Pojazdy w tym momencie też idą na odstawkę, tak samo jak cały folder "decals" mimo że technicznie mam zrobione te tekstury(Stalker po prostu kijowo używa tych tekstur i nawet przy dużej rozdzielczości wychodzi wszystko rozmazane i pełne bugów).
Tak więc na ten moment mam gotowe 20 nowych tekstur. Prawie 30 nowych bumpmap, które były kiepskiej jakości i nikt mi o tym nie powiedział. Kilka podmienionych tekstur które już były przerobione ale były słabej jakości, trochę zmian w plikach thm, głównie poprawki detail_textures i podmiany bumpmap by nie ładować dwóch identycznych plików.
No i najważniejsze, nowa kompilacja "Tiny Little", która ma mniej zmian w plikach thm i jest teraz jedynie zmniejszoną wersją normalnej wersji. Powinno to dać większą kompatybilność z innymi modami niż CoC/CoP.
Zdecydowałem też zostawić kilka większych tektur, możliwe że odbije się to na szybkości, ale niektóre nowe tekstury po prostu wyglądają źle gdy mają rozdzielczość 1024/512px
Druga sprawa to że z dużą pomocą EGZOdaw z Moddb robię dodatek podmieniający ekran ładowania. Styl ten sam co oryginał, jedynie ładniejsze screeny do oglądania w czasie czekania aż gra się załaduje :]
Następna sprawa to bugi.
Wielka prośba by zgłaszać bugi jakie się zobaczy, jak np. Zła bumpmapa na teksturze czy dziwne artefakty(np czarne kropki na całej teksturze).Nie zgłaszać bugów związanych z ""wycięciem"" tekstury jak tutaj:
przykład bo to nie wina tekstury tylko samej gry(a dokładniej kolesia który nakładał tekstury na obiekty...) prawie 90% tekstur jakie zrobiłem starałem się utrzymać w tym samym stylu co oryginały. Te same linie, te same łączenia.
Ostatnia sprawa. Jeśli używasz moda innego niż CoC/CoP i widzisz że jakaś bardzo widoczna/często spotykana tekstura nie ma nowej wersji, będę wdzięczny jeśli dasz mi o tym znać.
___________________________________________________________________________________
Trochę screenów, od tak by nie było nudno:
Bez spoilera bo to nie 2000 rok, i tak strona musi obrazki załadować :]