[Zone Cell Mod]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje w produkcji" służy do dyskutowania o modyfikacjach, które są w trakcie procesu tworzenia. Nie piszemy, ani nie zadajemy tutaj żadnych pytań odnośnie modyfikacji ukończonych (gotowych)!
Przy tworzeniu tematu nowego, jego nazwa powinna wyglądać tak:
[Nazwa moda] krótki opis/tekst, np. [Cebul mod] by Stalker.pl

Re: [Zone Cell Mod]

Postprzez tytan900 w 09 Lis 2013, 11:42

Mam pytanie nie mógł byś wypuścić samych broni na razie. A jak dokończysz mapy resztę :?:
Intel c2d e8400 (3.0x2 6mb) - Nvidia geforce 9600gt - ASUS P5KPL-AM - 3gb ddr2
Awatar użytkownika
tytan900
Stalker

Dołączenie: 02 Wrz 2013, 11:13
Ostatnio był: 23 Lut 2014, 00:52
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -8

Reklamy Google

Postprzez Oriux w 10 Lis 2013, 16:18

Czy mod będzie kompatybilny z MSO i AF3? Tak z ciekawości, bo mod mi się spodobał, a AF3 i MSO są dla mnie modami obowiązkowymi.
Oriux
Stalker

Dołączenie: 22 Maj 2012, 21:01
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:34
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 23

Postprzez pan kozaq w 10 Lis 2013, 16:43

Niesłuchasz... Cell powiedział, że na początku chce wydać suchego moda z questami i ekwipunkiem. Dodatkowe upiększenia mają iść w dodatkowej paczce z dwóch względów:
1. Taka paczka sporo waży, a Cell nie ma czasu jej uploadować (i ma ograniczenia transferu)
2. Niektórzy nie mają mocnych kompów jak Ty a chcieliby się cieszyć modem (ja nadal płaczę po MISERY)

P.S. @Cell- gdybyś mógł zmień nazwę zwykłego AK z moda (o ile będzie) na "Kałach", bo bedom bany :TM:
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez StalkerCell w 10 Lis 2013, 22:50

@Oriux - z MSO i AF powinno działać (tak jak kiedyś pisałem, będę wydawał addony np. graficzne; czysta wersja powinna działać z AF, AN i AS).

@pan kozaq - niechaj grzmoty z Niebios Adminowych poparzą banami, a i tak nie zmienię na "Kałach" ani na inną nazwę :P

Tak mi teraz do łepetyny wpadł pomysł, by dodać... medale. Na przykład za zabicie iluśtam kolesi z broni wytłumionej otrzymuje się medal. Można go sprzedać za kasę, lub użyć dostając mniej kaski, ale otrzymując specjalny item. Co wy na to? Pomysła zerżnąłem z SGM pod Czyste Niebo.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 57

Postprzez Pangia w 10 Lis 2013, 23:02

Zona spawnująca medale w inwentarzu Terminatorowa. Nie, dziękuję. Nigdy nie widziałem sensu tego pomysłu i wciąż go nie widzę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Red Liquishert w 10 Lis 2013, 23:58

Cell - co do medali: nawet niezłe, acz nieco... dziwne? Nierealistyczne? Twoja wizja, rób jak chcesz, acz moje zdanie pangiowe jest :)
I niech zmieni on AK-47 (gheee...wrr....) na "Kałach" albo "AK", bo bedzie fpiertol.
Bydlę z pana, panie Red

Za ten post Red Liquishert otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative tytan900.
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Kozaki: 167

Postprzez StalkerCell w 11 Lis 2013, 00:36

Dupa, nie zminie :caleb:

Co do medali to "napaliłem się" na nie i będą :E Nie będą "wrzucane" do ekwipunku, tylko gdzieś spawnowane/jakaś postać będzie je dawać.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez pan kozaq w 11 Lis 2013, 12:36

Nie wrzucaj ich do ekwipunku. Mógłbyś to zrobić jako buffy np. -10% odrzutu przy AK, +10% do celności przy GP37
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 43

Postprzez StalkerCell w 11 Lis 2013, 13:28

Koncepcja na medale:
1. Diegtaryow jest z SBU. Wysłali go z misją. Za np. zabicie iluś tam mutantów dostaje medal.
2. Medal spawnuje się w jakimś miejscu. Dieg musi go odnaleźć.
3. Gdy odnalazł medal, może go użyć klikając na niego dwa razy.
a)jeżeli kliknie do ekwipunku lub w jakimś miejscu spawnują się specjalne itemki,
b)jeżeli go sprzedał, może dostać xxx Rubli (w zależności za co był medal),
c)może go zatrzymać w ekwipunku (spróbuję dodać nowe miejsce na medale, takie cuś jak pasek na artefakty), będą "ulepszały" cechy (trochę dziwne, ale wg. mnie fajne),
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez Pangia w 11 Lis 2013, 14:35

StalkerCell napisał(a):1. Diegtaryow jest z SBU. Wysłali go z misją. Za np. zabicie iluś tam mutantów dostaje medal.

A SBU ma szpiegowskiego satelitę hackującego PDA majora, dzięki czemu wiedzą, ile mutantów już on zabił?
2. Medal spawnuje się w jakimś miejscu. Dieg musi go odnaleźć.

To samo, co ze spawnowaniem w ekwipunku.
3. Gdy odnalazł medal, może go użyć klikając na niego dwa razy.

Komicznie to zabrzmiało. Jak ktoś chce otworzyć konserwę, to też na nią klika dwa razy? :E
a)jeżeli kliknie do ekwipunku lub w jakimś miejscu spawnują się specjalne itemki,

Było
b)jeżeli go sprzedał, może dostać xxx Rubli (w zależności za co był medal),

Ma sens, ale nie ma jak wpleść sensu w nagłe pojawienie się medali gdziekolwiek w grze.
c)może go zatrzymać w ekwipunku (spróbuję dodać nowe miejsce na medale, takie cuś jak pasek na artefakty), będą "ulepszały" cechy (trochę dziwne, ale wg. mnie fajne),

I cała przykrywka majora idzie się j♥bać, bo zaczyna paradować z medalami jak jakiś generalissimus emeryt.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Kudkudak.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez tytan900 w 12 Lis 2013, 18:59

Zamiast marnować czas na MEDALE wyłap bugtrapy to szybciej zagramy w ZCM. :idea:
Intel c2d e8400 (3.0x2 6mb) - Nvidia geforce 9600gt - ASUS P5KPL-AM - 3gb ddr2
Awatar użytkownika
tytan900
Stalker

Dołączenie: 02 Wrz 2013, 11:13
Ostatnio był: 23 Lut 2014, 00:52
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -8

Postprzez StalkerCell w 12 Lis 2013, 19:48

A tu Cię zdziwię - nie mam praktycznie żadnego BugTrapa. No, tylko ta mapka, ale zapewne w 1.0 jej nie będzie. Gorzej z zadaniem - ciągle, przy zabiciu Mięsacza nie uaktualnia zadania, bym poszedł po nagrodę. Co może być? Infoportion jest, skryty są (spawna, logica i otrzymania questu), "blok" zadania i te dialogi (nie wspominam o kupie funkcji). Cholera wi.

P.S. Zapomniałem dodać - będziemy mogli robić zadania dla Najemników z Zatonu :D . W sumie mam trzy zadania (jedno od Sowy i dwa od Najemników (w tym niedziałające z Mięsaczem)). Dodam mutanty: Połamńca już dodałem, teraz te z OGSM z Czystego Nieba. Będzie ich dużo :D
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości