Witam. Wiem, temat o Zone Cell Modzie zakładałem i poległ fatalnie. Podszedłem do sprawy całkowicie poważnie (uwierzcie - rzadko mi się to zdarza) i modding ruszył pełną parą. Mogę zarobić drugiego warna lub od razu bana, ale cóż, robię to świadomie, w przeciwieństwie do moich innych przypadków zagarnięcia "nagrody". Dobra, to do rzeczy - wielu mówiło, że polegnę, że nie podołam trudowi moderatora, że mój projekt upadnie. Przez te dwa - trzy tygodnie zrobiłem coś, co bym uważał (gdybym oczywiście nie spróbował modować) za niewykonalne jak dla mnie. Dla innych to bułka z masłem, a dla mnie - szczyt Mount Everestu. W screenach przedstawię zmiany, które są ważniejsze.
Kombinezony/maskiBroniePonadto - zmieniłem pozycję startową, dodałem nowe bronie do handlarzy, zmieniłem skrypt zadania wejścia do Tunelu Prypeć-1 - możemy iść w dodanych kombinezonach naukowych. Następnym "krokiem" rozwoju ZCM będzie spawnowanie NPC, schowków i innych rzeczy, zmienienie paru NPC na handlarzy. Jedynym problemem w produkcji ZCM jest to, że nie mogę zainstalować SDK 0.7 pobranego z tutejszego hostingu - kilka broni nie ma własnych animacji (np. Steyr AUG). Miałem wyostrzać tekstury, ale ze 100 - 200MB zrobiło się 1,07GB

. Może lepsze tekstury wyjdą w formie addonu. Co jeszcze - a, robię artykuł o Zone Cell Modzie, w którym będą ważne informacje.