zebrane bronie

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

zebrane bronie

Postprzez Gandal132 w 22 Gru 2009, 16:10

A więc sprawa jest taka, zabijając wrogów zbieram ich bronie i tu jest problem, zazwyczaj są one dość zniszczone i nie mogę ich sprzedać. Jest może ktoś kto kupi wszystkie nawet bardzo zniszczone bronie?
Image
Gandal132
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2009, 19:02
Ostatnio był: 12 Sie 2011, 14:00
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: zebrane bronie

Postprzez atikabubu w 22 Gru 2009, 16:21

Nikt nie kupi od ciebie sprzętu ze stanem gorszym niż 75%
Jednak i na to jest mod, ło tu > http://stalker.filefront.com/file/Sell_Everything;104529 ;)
W11 x64 / Ryzen 5800 / Gigabyte GTX 3070 / 32 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Mar 2025, 22:04
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez pejakk w 22 Gru 2009, 16:47

Albo zamiast wgrywać moda po prostu napraw te bronie i sprzedaj... chociaż nie wiem czy będzie się opłacać :P
pejakk
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2009, 23:09
Ostatnio był: 15 Lut 2013, 02:14
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez boggan17 w 22 Gru 2009, 16:51

czasami sie oplaca :wink:
Awatar użytkownika
boggan17
Kot

Dołączenie: 16 Lis 2009, 19:53
Ostatnio był: 11 Maj 2011, 08:19
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Gru 2009, 18:15

W sumie (ale za drugim przechodzeniem gry) to sobie je znosiłem i zwalałem gdzieś na kupę. Konkretnie to pod drzwiami Skadowska w Zatonie i pod bufetem Hawajczyka w Janowie :D . W Prypeci jest mechanik który naprawia za friko więc w egzo + artefakty + herkules czyli około 150 kilo udżwigu z jedną apteczką , jednym bandażem, jedną konserwą i jednym antyradem znosiłem mu te graty do naprawy a potem sprzedawałem w Janowie czy Zatonie już jako nówka-sztuka nie śmigana. Sporo kasy wpadło.

A naprawiać za kasę się opłaca jak mają nie więcej niż trzy kreski uszkodzenia (przy dwóch jeszcze kupuje handlarz). Zawsze z kupy szmelcu mniej więcej tysiaka wyciągniesz.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez yarpen w 22 Gru 2009, 18:26

Tyle że jak zrzucisz na kupę w takim miejscu to kilka sztuk nóg dostanie, bo przechodzący stalkerzy zbierają co leży na glebie.. a z moich obserwacji wynika że biorą najpierw najlepsze.. trochę kasy się ulatnia
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Kozaki: 7

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Gru 2009, 18:46

I tak szmelc to na jedno wychodzi :wink: Na cztery przejścia mi stykło więc jeżeli coś sobie zabrali to nawet lepiej. Piaty raz by mi się już nie chciało łazić. Oczywiście mam na myśli różne kałasze, pistoleciki i tym podobne barachło bo droższe aczkolwiek popsute sztuki to do skrzyneczki oczywiście.

No i polecam rozładowywanie broni przed sprzedażą oraz odczepianie celowników, tłumików i innych. Bardziej się opyla pchnąć osobno niż w komplecie coś mi się tak zdaje.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez Lubomyr w 22 Gru 2009, 20:13

Zbieranie tego złomu i nie tylko to sposób zarobkowania na początku. Ale i teraz jak już jestem wytrawnym stalkerem (wpadłem we wszystkie możliwe anomalie) i ze Svarogiem bezpiecznie łażę pomiędzy anomaliami jak się trafi coś do zebrania to taszczę to do bazy i po naprawie sprzedaję. Co prawda czasem trzeba być wybrednym i wybierać tylko co wartościowsze rzeczy. Hm, i tu nasuwa się taka myśl. Jestem hieną żerującą też często na kolegach, którzy mieli mniej szczęścia. Następnym razem jak będę w Zonie sprawdzę jeszcze czy ciężko ranny zombi może dać się uratować za pomocą apteczki i czy zmieni się jego nastawienie do mnie. W sumie to nieszczęśni ludzie. Powtarzają przecież w kółko "jeszcze trochę i wrócę do domu", w każdym bądź razie taki jest kontekst. No ale wracając do tematu. Nie analizowałem dokładnie opłacalności napraw w zależności od stopnia uszkodzenia i zażyłości z mechanikiem ale jeśli kolor pasków broni jest zdecydowanie zielony to warto naprawiać. Mnie się to opłacało, a nawet jak się straci kilka stówek to co. Przecież to tylko pieniądze.
Każda broń dobra, z którą przeżyjesz kolejny dzień.
Lubomyr
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2009, 00:27
Ostatnio był: 18 Sty 2017, 17:40

Postprzez Dawid0ss w 22 Gru 2009, 22:49

Stary nie ma sensu, abyś znosił szmelc do handlarzy i zawracał sobie tym głowę. W tej grze kasa sama rośnie na koncie. Sprzedasz jakiś artefakt (porządnie płacą za arty), zrobisz jakieś zadanie i to w zupełności wystarczy. Nawet nie skumasz, kiedy będziesz miał 100k ru i dostaniesz achivement "Bogaty klient" :D
Pozdrawiam

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 28 Mar 2025, 09:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez Lubomyr w 23 Gru 2009, 02:14

Ha, ja to już mam. Całą skrzynię w Janowie na ile się da zmodyfikowanego sprzętu do uspokajania. Z kilkoma pancerzami do wyboru i hełmami do koloru. Orderów mi tylko na piersi brakuje. Może to po prostu taka natura "chomika", że wszystko się może przydać i nic nie powinno się marnować. Faktycznie teraz jak przeskoczyłem 130000 to nawet trudno zejść poniżej setki robiąc zakupy i modernizacje. Jednak pieniądz robi pieniądz. Gram sobie w STALKERa od początku grudnia zawalając naukę ale robię to lajtowo, bez pośpiechu. Rozsmakowując się klimatem. Co prawda już się obsłuchałem dowcipów ale jeszcze niektóre mnie śmieszą jak ten z puentą "таж я немой". Biedny kontroler :wink: ale dobrze mu tak, mógł "не шуршйть". Jeszcze kilka questów zrobię i zabieram ekipę do Prypeci. Jeszcze mnie tam nie było i pewnie już za mną tam tęsknią :wink:
Każda broń dobra, z którą przeżyjesz kolejny dzień.
Lubomyr
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2009, 00:27
Ostatnio był: 18 Sty 2017, 17:40

Postprzez kris1275 w 23 Gru 2009, 10:38

Ja zarobkowałem głównie na artefaktach.Bronie sprzedawałem tylko te które znalazłem w skrytkach (dobry stan techniczny ).Modernizacja zużytej się prawie że nie opłaca.Broń waży średnio 3-4 kg. Artefakt 0,5 kg więc można władować do plecaka średnio 7 artów.Wtedy zysk jest solidny.Za zużytą broń wpadnie może 1000 rub. a za 7 artów ok. 40.000 rub.Za najdroższe to i po 12-16.000 rub.Po co targać szmelc to tego nie rozumie ?
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 13

Postprzez djcycu w 23 Gru 2009, 16:00

Targanie szmelcu? Opłaca się :) pod warunkiem że to smakowite kąski (TRs301, Grom 14, IL85, SA Lawina, Wintar BC, RPG7u) na tym porządniue idzie zarobić kupę kasy :) jak dorobi się jeszcze człowiek Egzoszkieletu i poszuka parę dobrych artefaktów to wszystko staje się piękne w tej grze :)

PS: Polecam modyfikację pliku outfit.ltx i włączenie biegania w egzoszkielecie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości