Zakończenie - Najemnicy

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Zakończenie - Najemnicy

Postprzez lkS1 w 01 Gru 2009, 00:30

Witam, wie ktoś może jak uzyskać "lepsze" zakończenie z najemnikami?

:

W misji "Jeden strzał zabiłem obydwa cele, mimo to w zakończeniu nie było napisane kto był zleceniodawcą, a w grze była o tym parę razy mowa. Strasznie mnie to ciekawi a zanim tam dojdę drugi raz trochę minie.
lkS1
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2009, 18:44
Ostatnio był: 06 Gru 2009, 02:37
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Zakończenie - Najemnicy

Postprzez KoweK w 01 Gru 2009, 00:32

Trzeba było wybrać inne rozwiązanie i nie atakować najemników na spotkaniu przy dziedzińcu, czy gdzie to tam było. :P
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 21:38
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

Postprzez lkS1 w 01 Gru 2009, 09:16

:

Czyli że jak? Mam ich zostawić w spokoju i się potem ujawnią z tym laboratorium?
lkS1
Kot

Postprzez KoweK w 01 Gru 2009, 18:20

Nie wykonałem w ten sposób misji, więc nie powiem. Niech ktoś inny odpowie lub po prostu spróbuj sam.

Btw. nie taguj swoich wypowiedzi w spoilera, bo to niepotrzebne. ;)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 21:38
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1489

Postprzez lkS1 w 01 Gru 2009, 21:23

Cóż uznałem to jako temat zdradzający fabułę, no ale skoro mówisz że nie trzeba nie będę tagował na siłę:)

A co do najemników to wydaję mi się że nie ma innego zakończenia, jest jedynie że najemnicy nadal ingerują w sprawy laboratoriów w wypadku zostawienia ich w spokoju. Na YT pojawił się filmik full polish na którym większość jest oznaczone "Bad ending" i również było "klient nie został odnaleziony" Co do samych najemników to w wersji full rosyjskiej "Full good ending" zrozumiałem jedynie to samo zdanie "Klient nie został odnaleziony" Mogę się mylić bo moja znajomość języka rosyjskiego równa się zero. Akurat to zdanie było "trochę po polsku". Chciałbym jednak dostać potwierdzenie jeżeli ktoś zna rosyjski to zaparaszam tutaj -> http://www.youtube.com/watch?v=bwWCLLXSeh0
Drugie pytanie to co z Garrikiem? Na forum też jest topic ale bez odpowiedzi da się jakoś inaczej to zakończyć? Ja miałem tak samo że nadal boją się Prypeci.

Hmm dopiero teraz zauważyłem, na końcu ów filmiku jest lista rzeczy do uzyskania Good End, z garikiem widzę że jest napisane że jest błąd w tłumaczeniu i nie ma wskazówek odnośnie dobrego ukończenia, tak więc proszę o odpowiedz kogoś kto to uzyskał.
Ostatnio edytowany przez KoweK, 01 Gru 2009, 22:37, edytowano w sumie 1 raz
lkS1
Kot

Postprzez pzengota w 01 Gru 2009, 22:29

Ja przeszedłem S.T.A.L.K.E.R'a Zew Prypeci i nagrałem zakończenie jeżeli ktoś chce to proszę http://www.youtube.com/watch?v=txAV4TKVHIM
Pozdrawiam i miłego oglądania.
:

Jeżeli w moim poście nie ma słowa "Pozdrawiam" znaczy że jest coś ze mną nie tak :D
Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 10:08
Ostatnio był: 08 Sie 2021, 14:59
Miejscowość: Gdynia
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 10

Postprzez TSC w 03 Gru 2009, 23:12

Właśnie też chciałem napisać temat o najemnikach, ale już mnie uprzedziłeś :).
A więc ponawiam poprzednie pytania, czy ktoś przechodząc grę drugi/trzeci(...) raz próbował nie zabijać obydwu celów/nie zabijać żadnego z celów. ? Czy dawało to jakieś inne zakończenie? Bo męczą mnie Ci najemnicy. Wszystko miałem praktycznie dobrze zakończone tylko najemnicy jakoś tako koślawo troszkę.

pzengota napisał(a):Ja przeszedłem S.T.A.L.K.E.R'a Zew Prypeci i nagrałem zakończenie jeżeli ktoś chce to proszę http://www.youtube.com/watch?v=txAV4TKVHIM
Pozdrawiam i miłego oglądania.

Masz strasznie mało questów wykonanych... Biegłeś na oślep?:P
Awatar użytkownika
TSC
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2008, 01:14
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 19:35

Postprzez lkS1 w 06 Gru 2009, 02:35

@

Skoro miałeś większość to wiesz może jak uzyskać dobre z garrikiem? Ja miałem że stalkerzy nadal boją się Prypeci.
lkS1
Kot

Postprzez Polski zolnierz w 06 Gru 2009, 20:31

Ja miałem takie samo zakończenie ;]. W sumie mnie troche wcieło jak zobaczyłem tu Strieloka. Jakoś...tako..przefajnowali z nim ;d. Mogli go sobie już darować, bo któraby to nie była część to i tak jest Strielok gdzieś ;d. A już motyw, że on chciał sam rozwalić Zone, to takie...hamerykańskie ;d
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Kabanow w 07 Gru 2009, 22:08

Polski zolnierz napisał(a):A już motyw, że on chciał sam rozwalić Zone, to takie...hamerykańskie ;d

Wiesz, jedno z "dobrych" zakończeń "Cienia Czarnobyla" polega na tym, że Striełok planuje zniszczyć Zonę. Wprowadzenie go w "Zewie Prypeci" było sensowne, bo pokazało, że zniszczenie jednego laboratorium Świadomości Z nie wystarczyło. Moim zdaniem to rozsądne rozwinięcie historii.
Awatar użytkownika
Kabanow
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2009, 21:45
Ostatnio był: 25 Sie 2011, 03:25
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 2

Postprzez kris1275 w 08 Gru 2009, 11:25

Piętro niżej od piętra na którym jest generator przy drzwiach od windy leży ciało najemnika w skafandrze.Przy ciele jest PDA w którym pisze że naprawił on generatorale ale ma czekać aż przyjdzie Serbin z jakimiś ludzmi. Serbin jest szefem grupy klienta (trzech ludzi w skafandrach) który rozmawia z szefem najemników na dziedzińcu.Ma przyjść z jakimiś ludzmi więc może to są właśnie ci klienci.Próbuje to rozgryść bo ten motyw mnie bardzo ciekawi.Często spotykam małe grupki najemników w pobliżu lab x8 więc może da się to zrobić.
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 13

Postprzez Kabanow w 08 Gru 2009, 15:21

Widziałem wypreparowane pliki z końcówką gry i najemnicy mają tylko jedno zakończenie. Tak więc najwyraźniej jest to jedna z zagadek, która nie zostaje do końca rozwiązana. Może i dobrze - Zona powinna mieć tajemnice. Przy okazji chciałby zaznaczyć, że w grze spotykamy wyłącznie przywódca grupy najemników (Szakal) i zleceniodawca to dwie rózne osoby.

Istnieją różne teorie dotyczące tożsamości zleceniodawcy, jedna z popularniejszych (mnie też się tak wydawało po przeczytaniu wszystkich PDA i wysłuchaniu rozmów) mówi, że jest nim
:

Sidorowicz.
Awatar użytkownika
Kabanow
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2009, 21:45
Ostatnio był: 25 Sie 2011, 03:25
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 2

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości