1. Fabuła i misje.Solucja by Stalker.plMożliwe spoilery.
1.1 Czy nośnik pamięci po odblokowaniu i zaznaczeniu skrytek będzie jeszcze potrzebny czy można go wyrzucić?- Urządzenie z bezzałogowego samolotu po odblokowaniu możesz wywalić lub spylić handlarzowi np. w Zatonie, nośnik odblokowuje lokalizację trzech skrytek broni, amunicji itp.
Thx CrisuSPW.1.2 A co z listem Ducha leżącym w jednej ze skrytek? Można go komuś opchnąć albo oddać jako przedmiot questa?- List jak najbardziej możesz sprzedać, zostawić sobie bądź wyrzucić, ale takie decyzje zależą już od charakteru i stopnia zaintrygowania fabułą.
Thx CrisuSPW.1.3 Co zrobić z przedmiotami, które znajdują się w cementowni?- Zanieś je do Azota - mechanika w Janowie.
Thx CrisuSPW.1.4 Jak dotrzeć do Oasis?
- Biegniemy po kolei drogami 1,2,3,4,5 i powtarzamy, aż będą cztery gwiazdko-kurtyny. Wtedy przebiegamy pod wszystkimi czterema "kurtynami" do wyjścia i jesteśmy w Oasis.
Thx MiedzianeJaja.1.5 Jak dostać się do Prypeci?- Będziesz potrzebował kombinezonu. Tylko z Sevą dostaniesz się do Prypeci.
- Do tego ekipa. Tu wybór jest większy, ale wystarczy, że zwerbujesz np. pilota, który przeżył katastrofę śmigłowca, znajduje się on w bunkrze naukowców bliziutko centralnego budynku w Janowie. Tak więc śmigasz do niego, godzi się on na podróż, ale by tak się stało musisz jeszcze załatwić dla niego kombinezon wykonując misję dla naukowców, którzy w nagrodę przekażą Ci ten właśnie kombinezon, który dalej wręczysz owemu pilotowi. Ekipa składająca się z Was trzech w zupełności wystarczy.
- Na koniec potrzebujesz tunelu, który stanie się dostępny gdy pogadasz z Zulu.
Thx CrisuSPW & mejk.1.6 Czy można wrócić z Prypeci do poprzedniej lokacji?- Tak. Można tak zrobić wystarczy podejść do przewodnika.
Thx Zajcew.1.7 Gdzie szukać informacji na temat Gaussa?- Zanieś go mechanikowi w Zatonie. Dalej - będziesz wiedział co robić..
Thx CrisuSPW.1.8 Dostałem zadanie aby odnaleźć trujący gaz na pijawki. Znalazłem skrzynię z gazem na moście w zatoce, jednak zdobyłem na razie tylko jeden klucz (był w jeepie, także na moście), a potrzebne są dwa. Gdzie znajdę drugi klucz?- Drugi jest w gruzach, w zwalonej czesci na dole we wraku jeepa.
Thx Pryszczus.1.9 Handlarz w Skadovsku polecił mi abym znalazł trzy detektory z którymi mam się udać do naukowców. Gdzie mam ich szukać?- Detektory możesz znaleźć wszędzie i nigdzie, raz to w sklepie będzie jeden, a to znowu przy jakichś zwłokach. Uzbiera się szybko.
Thx Pryszczus.1.10 Po uzyskaniu informacji od Brodacza, że Głuszec będzie czekać przy dźwigach szukam go tam, nawet o różnych porach (wracając z innych wycieczek), ale jego tam nie ma. Co robić?- Wejdż do drewnianej szopy obok dźwigu.
Thx graf_art.1.11 Szukam śluzy transportowej nr 1 w fabryce Jupiter. Mam ją na PDA ale nie wiem jak się do niej dostać.- Śluza znajduje się w ostatnim/ej pomieszczeniu/hali fabryki Jupiter - by się tam dostać należy znaleźć przejście obok wraku helikoptera (mniej więcej po prawej helikoptera) wewnątrz fabryki, po czym przejść dalej do kolejnego pomieszczenia, w którym są dokumenty, a następnie przejść dalej schodami i korytarzem do ostatniej hali, w której znajduje się drugi zestaw dokumentów oraz wyżej wymieniona śluza...
Thx caleb59.1.12 Nie mogę znaleźć Zulusa w Prypeci.- Jest on na terenie szkoły, atakowany przez snorki.
Thx Wheeljack.1.13 Herman nie chce zlecić zadania "okresowe emisje psioniczne".- Twoja ochrona psioniczna jest zbyt mała, najlepiej kup kombinezon u Żwawego.
Thx Wheeljack.1.14 Anomalie spawnują artefakty jednorazowo czy co jakiś czas?- Pojawiają się po prawie każdej emisji.
Thx Wheeljack.