Frakcja i PDA

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Frakcja i PDA

Postprzez Mandrah w 31 Sty 2014, 18:49

W 1 lokacji doprowadziłem do tej tranzakcji i jak na prawdziwego "stalkjera" przystało zapewne wszystko przeszukałem. Problem tkwi w tym, że nie mam tych PDA i po powrocie poleciałem do schowka na Skadowsku i nie zastałem tam tego. Wydaje mi się, że mogłem to oddać temu grubasowi na Skadowsku (1 piętro, chyba Sowa się zwał), a chciałbym wykorzystać te PDA, aby rozpocząć zadania w danej frakcji.
Mogłem mu to sprzedać? Jeśli nie, to jak mogę to odzyskać? Cokolwiek, bo zależy mi na tej frakcji.
Mandrah
Kot

Dołączenie: 31 Sty 2014, 18:36
Ostatnio był: 31 Sty 2014, 21:01
Kozaki: -1

Reklamy Google

Re: Frakcja i PDA

Postprzez Gizbarus w 31 Sty 2014, 19:17

Jeśli sprzedałeś to nie, nie możesz odzyskać. Poza tym - u góry masz link do solucji.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Mandrah w 31 Sty 2014, 19:45

Oto co znalazłem:
Pijawol - niekoniecznie. Dasz trzy, będziesz miał więcej gry ( ale to zależy komu dasz ).
Ja PDA Morgana sprzedałem w Zatonie, a przychylność którejś z frakcji uzyskałem poprzez PDA założyciela.

O co chodzi z tym PDA założyciela i skąd go wytrzasnę?
Mandrah
Kot

Postprzez Gizbarus w 31 Sty 2014, 19:50

U. Góry. Masz. Solucję.

A skoro już nawet nie chce ci się szukać w gotowych materiałach, to powiem, że PDA założyciela Powinności wiąże się z jednym z zadań w Janowie. To z anomalią czasoprzestrzenną.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 854

Postprzez Krzyk19 w 31 Sty 2014, 19:58

Chodzi o PDA legendarnego założyciela Powinności. Można je dać Wolności, Powinności lub Sowie. Za danie go Powinności dostaniesz OTc14 Groze, za danie go Wolności dobry karabin szturmowy, a Sowa da ci w zamian tylko pieniądze. Jak go znaleźć? Współpracuj z naukowcami z bunkra i wykonuj wszystkie misje od Hermana. Po tym powinieneś mieć możliwość kupienia od niego prototypu detektora ,,Swaróg". Co ciekawe Swaróg to imię starosłowiańskiego boga.
Mógłbyś jednak oglądać solucje, bo nie każdy ma na to czas.

Za ten post Krzyk19 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mandrah.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Mandrah w 31 Sty 2014, 20:05

Dziękuję. Założyłem konto po to aby dowiedzieć się jak najszybciej o co chodzi, ale widzę że niektóre osoby piszą tutaj szyframi zamiast podać konkretną odpowiedź. W solucji nie mam zamiaru spędzić 2godzin i przeglądać wszystkich tematów, bo jest tego ok. 200 stron.
Dodatkowo, chodzi o detektorów dla naukowców. Potrzebują 3 tej samej "firmy" Wales, czy każdy powinien inaczej się nazywać, bo czytałem tematy i w końcu mi się namieszało.

Za ten post Mandrah otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gizbarus.
Mandrah
Kot

Postprzez Szagart w 31 Sty 2014, 20:09

No,musisz zdobyć trzy Wales'y jeden jest w koparce w Kopaczi (Jupiter),jeden dostaniesz za legowisko,a trzeci to,weź misje na artefakt od Brody,najlepiej na Śnieżynke,idz do anomalii Szrama i zawsze bedzie tam grupa podstawionych Stalkerow,szybko ich rozwal i jeden bedzie miał ten detektor :)
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 07 Mar 2025, 02:23
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 76

Postprzez Krzyk19 w 31 Sty 2014, 20:21

Naukowcy potrzebują trzy detektory Weles. Zlecenie zaniesienia im tych detektorów może ci dać nie kto inny jak nasz ukochany Sowa. Po daniu naukowcom tych detektorów bedziesz musiał poczekać trochę na Zatonie, ale nie przesypiaj całych dni tylko wyjdź ze Skadowska i zrób coś. Sowa da ci znak o tym, że ma detektory ,,Swaróg" i jakiś problem. Potem możesz przynieść bardzo cenny artefakt Brodaczowi i zdobyć szacunek stalkerów lub Sultanowi i tym samym doprowadzić do bankructwa Brodacza. Potem już tylko regularnie zbieraj haracz od handlarza. Ale ja nie polecam tego drugiego rozwiązania, bo haracze są małe i dostajesz je raz dziennie, a artefaktów możesz na zbierać tyle, że może uda ci się mieć więcej niż 100000RU.
Chyba więcej informacji już nie potrzebujesz. Nie wymiękaj ja w szkole miałem mniej niż tydzień na przeczytanie książki, która miała ponad 300 stron.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Mandrah w 31 Sty 2014, 20:34

Książka to co innego :>
Co do tych detektorów to zdobyłem właśnie jeden z tej koparki już wcześniej, potem według zaleceń poleciałem do tego stalkera i kupiłem potem ostatni od Sowy za 2000. A ten za bagienne pijawki zostawiłem dla siebie. Pozostało jedynie iść i wykonać questa. - co do dalszej części to zawsze byłem za stalkerami, więc innej opcji niż pomóc Brodaczowi nie widzę.
Ostatnie pytanie, jeśli bym zespawnił ten PDA za pomocą modu i oddał go Powinności (w każdym bądź razie tym co chcą zniszczyć Zonę) to nie natarłbym jakiś questów? Chodzi mi, czy jeśli Sowie sprzedałem ten PDA wcześniej to czy to miało jakieś wielkie znaczenie, czy nie? - bo jak nie bardzo, to raczej spokojnie mogę go zespawnić i oddać. Trochę błąd ze strony twórców, że tak naprawdę grając 1 raz mogłem aż tak zniszczyć sobie questy.
Mandrah
Kot

Postprzez Krzyk19 w 31 Sty 2014, 21:22

Jak oddałeś go Sowie to dobrze, jeśli masz dobre stosunki z jedną z frakcji w Janowie (Powinność lub Wolność), ponieważ później trzeba będzie pomóc oddziałowi Monolitu. Chodzi o pomoc w dołączeniu do jednej z frakcji, aby dezerterzy z tego oddziału byli bezpieczni. To nie błąd ze strony twórców. Piszesz jakbyś miał jakąś wersje demonstracyjną S.T.A.L.K.E.R.a w którą można zagrać tylko raz i kosztowała 10000zł.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Generał Golonka w 02 Lut 2014, 21:56

Raczej nie natarłbyś sobie żadnych questów, także możesz śmiało spawnować, a jakby się coś zepsuło, to możesz mi wypić Kozaka. ;)
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości