Atak bandytów na Skadowsk.

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Atak bandytów na Skadowsk.

Postprzez Auric w 23 Lis 2013, 18:11

Po przejściu głównego wątku fabularnego, zająłem się zwiedzaniem dziewiczych zakątków zony, sprawdzaniem broni i pancerzy itp. Postanowiłem zobaczyć co jest warte RP-75. Ulepszyłem je i wybiegłem znaleźć jakiś cel. Traf chciał że na drodze prowadzącej do dźwigów portowych trafiłem na trzech bandytów grabiących zwłoki jakiegoś nieszczęsnego stalkera. Wyciągnąłem Rp-75 i pomściłem śmierć samotnika(RP nie przypadło mi jednak do gustu). W tej samej chwili usłyszałem jakiś komunikat w krótkofalówce, niestety seria z karabinu go zagłuszyła. Wtedy usłyszałem zażartą strzelaninę w Skadowsku. Ruszyłem biegiem na pomoc braciom stalkerom. Kiedy byłem na miejscu większość "załogi" była na zewnątrz i ostrzeliwała się z tajemniczym wrogiem. Na minimapce widziałem jakiegoś przeciwnika, który po kilku odgłosach wystrzału "zgasł". Na górnym pokładzie zauważyłem "czerwoną kropkę" więc ją wyelimonowałem. Później od strony pogłębiarki zaczęło zbliżać się paru bandytów, stalkerzy szybko się z nimi rozprawili. Niestety kiedy chciałem wejść na pokład, pojawił się napis "drzwi zamknięte - obóz jest w stanie operacji(?)" Parę minut później po odnalezieniu i zabiciu bandytów którzy pałętali się po okolicy usłyszałem komunikat "uwaga stalkerzy obóz jest dla was ponownie otwarty".
Wewnątrz znalazłem zwłoki trojga bandytów i jednego stalkera( przypadek? nie sądzę).
Awatar użytkownika
Auric
Kot

Dołączenie: 14 Lis 2013, 02:04
Ostatnio był: 27 Kwi 2015, 19:29
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Atak bandytów na Skadowsk.

Postprzez Szagart w 23 Lis 2013, 18:51

Pierwsze słysze , drugie widzę,nie spotkałem sie z czyms takim,jedyne strzelaniny na Skadowsku u mnie to jak zombie podchodza za blisko. Masz moze jakiegoś MOD-a?
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 07 Mar 2025, 02:23
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez Auric w 23 Lis 2013, 18:58

Gram na modzie Complete. Ale z tego co wiem on nie ingeruje w zadania i tym podobne tylko w grafikę.
Awatar użytkownika
Auric
Kot

Dołączenie: 14 Lis 2013, 02:04
Ostatnio był: 27 Kwi 2015, 19:29
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Szagart w 23 Lis 2013, 20:12

Tez mam Complete i tak nie miałem :<,ale nie dziwie sie,w Complete widziałem juz wiele rzeczy
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 07 Mar 2025, 02:23
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez grawixd1D w 22 Sty 2014, 14:09

NIGDY SIE ZCZYMS TAKIM NIE SPOTAKALEM ;/;/

Uwagi moderatora:

Nie pisz postów bez sensu.

Za ten post grawixd1D otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Cromm Cruac.
grawixd1D
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2014, 14:04
Ostatnio był: 22 Sty 2014, 14:09
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: -4

Postprzez Koleś w 22 Sty 2014, 14:38

To jest normalne. Kiedy zabijemy stalkera lub bandytę (w sensie, że my zaatakujemy go pierwsi) to dzieje się tak jak napisał Auric. To samo mamy w Janowie. W Prypeci chyba nie. Ja nie mam żadnego moda i wiele razy miałem tą sytuację. Albo jak zabijemy kogoś będąc na rejonie bunkra naukowców, też go zamykają. Nie wiem kiedy dokładnie się tak dzieje, bo nieraz zabiłem bandytę/stalkera i nie było komunikatu. Może jak ktoś to zobaczy, albo tak jakby stalker mówi o tym innemu stalkerowi, żeby nas zabił. Odradzam jednak robienie tego, bo po jakimś czasie inni staną się tylko neutralni. Nie jest to więc ani bug ani nic innego.

Za ten post Koleś otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Samotnik - Kruk.
Awatar użytkownika
Koleś
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2013, 18:27
Ostatnio był: 05 Lip 2017, 14:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Samotnik - Kruk w 01 Lip 2014, 19:20

Zawsze gdy jest emisja wszyscy ludzie z okolicy zbiegają się do bezpiecznego miejsca. Gdy Bandytom bliżej jest do Skadowska to tam uciekają ale jakoś wtedy nie ma walk pomiędzy Samotnikami a Bandosami, nawet kiedy opuszczą stację Skadowsk i czy może ktoś wie na czym to polega np. czy musi jakiś czas upłynąć albo odległoś od bazy jaką muszą przejść?

Uwagi moderatora:

Widzisz datę ostatniego posta? - Wheeljack
Jeśli Kardan nie przyjmie wódy to wiedz, że coś się stało!
Jeśli Azot, już nie wygląda jak Putin to wiedz, że coś się stało!
Awatar użytkownika
Samotnik - Kruk
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2014, 14:41
Ostatnio był: 22 Lip 2019, 13:12
Miejscowość: Skadowsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Koleś w 07 Lip 2014, 20:38

Sorry, że tak późno odpisuję.
Wtedy po prostu do siebie nie strzelają bo nie. Bo są zasady, że w rejonie Skadowska się nie strzelamy. Chociaż nieraz miałem sytuację, że strzelali do mnie gdy byłem w tej bazie.
W Janowie bardzo rzadko spotyka się bandytów. zazwyczaj nie mają gdzie uciec. Kiedyś, ale to tylko raz miałem sytuację,że trzech bandytów leżało na w Janowie na ziemi, a inni nad nimi stali. Po chwili zaczęli do mnie strzelać, drzwi się zablokowały, a ja nie mogłem wyjąć broni. Zabili mnie.
Awatar użytkownika
Koleś
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2013, 18:27
Ostatnio był: 05 Lip 2017, 14:20
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Kosma w 08 Lip 2014, 16:56

Przecież od dawna jest taka zasada, że w pobliżu baz się nie strzelamy. Jedynie co z tego wyjdzie to to, że dostaniesz kur*icy bo nie będziesz miał gdzie spać, a może dopiero po dwóch godzinach (realnych) im się zechce Ci zaufać. Co to w ogóle za gówno, że cały obóz boi się jednego smarkacza w Świcie...
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Postprzez Shaco17 w 08 Lip 2014, 17:21

Wiem tylko tyle że,w rejonie baz takich jak skadowsk,janów i bunkier naukowców się nie strzela do ludzi bo kończy się to tylko zamknięciem drzwi i uniemożliwieniem nam wejścia do środka. ;)
Shaco17
Kot

Dołączenie: 08 Lip 2014, 17:00
Ostatnio był: 10 Lip 2014, 10:38
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość