przez Pangia w 06 Lis 2013, 22:05
Jak tak bardzo chcecie tą Grozę (swoją drogą mocno znerfiona w Zewie), to tak:
- 5% szans, że Sowa będzie ją miał na sprzedaż już od początku gry (szansa znacznie wzrasta po dojściu do etapu z Prypecią)
- kompleks przeciwlotniczy Wołkow - leży z amunicją w vanie stojącym po prawej stronie od bramy stanowiącej główne wejście na teren kompleksu
- wioska Kopaczi - na piętrze rozwalonej chałupki wysuniętej najbardziej na południe (najdalsza od punktu snajperskiego Wujka Jara w misji z najemnikami), w bonusie amunicja i 2 granaty WOG
- kompleks wentylacyjny - w jednym z rozwalonych murków przy północnej bramie, w bonusie amunicja do Grozy i amunicja .45 ACP
- za darmo od Szulgi za PDA Taczenki w bonusie z 9x39 SP-6 (czyli przeciwpancerna, z czarną taśmą) i dwoma granatami WOG
- Gawrylenko ma Grozę, a bez pomocy gracza zwykle Wolność daje sobie radę z oddziałem Powinności próbującym odbić magazyn
- w tym samym magazynie leży kolejna Groza (tylko LR-300 jest równie łatwy do znalezienia w schowkach, dwa leżą w Zatonie i 5 lub 6 w Jupiterze, a w dodatku najemnicy z nim biegają)
- Hawajczyk ją sprzedaje po zdobyciu Przyjaciela Powinności
I tak jeszcze jakąś pominąłem, bo jedna chyba też gdzieś w Prypeci leży, a i Kowalski biega z Grozą (choć po pierwsze, zmienia ją na swojego żałosnego Forta-12, a po drugie i tak raczej udaje mu się przeżyć).
I po raz ostatni: Żwawy sprzedaje Grozę 5.45 vel Burzę, nie „zwykłą” Grozę. Takie to trudne do zapamiętania, Szagart?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!