Wybrakowane spolszczenie

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Wybrakowane spolszczenie

Postprzez Pangia w 08 Maj 2013, 17:28

Mam Steamowy Zew Prypeci, a że Steam nie daje do dyspozycji polskiej wersji językowej, to trzeba było się posiłkować spolszczeniami (angielskie dialogi brzmią dość sztucznie mając na względzie fakt, że miejscem akcji gry jest Ukraina). No i jest taka dość dziwna sprawa, mianowicie pobrałem takie spolszczenie, zainstalowałem i wszystko było po polsku. Z czasem grę wywaliłem, ale ostatnio znowu zainstalowałem i wrzuciłem do niej SGM 2.2. Wywaliłem SGM i na 100% nic po nim nie zostało, bo wywaliłem całą gamedatę. Mimo to teraz zainstalowałem to samo spolszczenie na tą samą grę i nagle imiona stalkerów zostały po angielsku. Co jeszcze ciekawsze, zadania na zbadanie Ogończy na starcie pokazały się po polsku, w PDA mam je po polsku, ale w rejestrze wiadomości były już po angielsku... Ktoś ma jakiś pomysł, skąd takie cuda w grze? localization.ltx niewypakowany, więc nieruszany.

Aha, i nie pitolcie coś o nielegalności spolszczeń, bo regulamin nic na ten temat nie mówi, nawet specjalnie się upewniałem przed pisaniem tego tematu.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Re: Wybrakowane spolszczenie

Postprzez Kpuc w 08 Maj 2013, 18:14

Coś spytoliłeś niema bata, jak masz normalny internet nie mo(de)bilny :P to pobierz ZEW na nowo. Raczej niema możliwość by się teksty zapisały w zapisie bo przecież nie wczytasz zapisu z SGM na czystej wersji. :E
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Pangia w 08 Maj 2013, 18:53

Niby co można spieprzyć w wrzuceniu 3 plików do folderu? Zapisy wywaliłem, ale nie razem z modem - później jeszcze przypadkowo kliknąłem na jeden w menu i wywaliło grę (no specified level).
Zewu drugi raz mi się pobierać nie chce, zresztą ostatnio to wywaliłem go przez przypadek - niechcący kursorem najechałem folderem z grą na drugi folder i zaczęło się kopiować. Anulowałem i gra wyparowała... Później pobierałem ją ze Steama i zamiast 12 czy 14 GB zajmowała coś koło 3 gigabajtów, więc nie wiem.
W ogóle to dziwne, bo imiona stalkerów i członków Wolności i Powinności są po angielsku, ale na przykład Drzazga nazywał się Drzazga, a nie... po angielsku :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Kpuc w 08 Maj 2013, 18:59

ZEW zajmuje coś koło 4300MB
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Woland w 12 Maj 2013, 09:55

Skąd 12-13GB? :E
Mi folder główny Zewu Prypeci waży według właściwości następująco:
Rozmiar: 4,60 GB (bajtów: 4 942 124 139)
Rozmiar na dysku: 4,60 GB (bajtów: 4 942 331 904)
Zawiera: 84 plików, 7 folderów

Pozostałe foldery jakie pojawiają się poza folderem głównym to kwestia natomiast jakichś no nie wiem- 5mb? 10mb góra.

Sprawdź może zgodność plików na steam?

A jak usuwałeś grę i moda? Może coś pozostało np. po modzie w czym, jakiś folder gdzieś jednak się wala gdzieś po kompie albo wpis w rejestrze i coś się nie zgadza?
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości