Artefakty dla Brodacza i grupki stalkerów

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Artefakty dla Brodacza i grupki stalkerów

Postprzez Pangia w 01 Sty 2013, 19:30

Jak wiemy (albo i nie wiemy), misje dla Brodacza można też robić w inny sposób: czekasz, aż dostajesz info, że już stalkerzy znaleźli artefakt i idziesz do nich. Nie jestem pewien, czy można przehandlować ten artefakt za jakąś dobrą broń - w każdym bądź razie ci stalkerzy nigdy nie mają nic więcej niż AKS-74, więc ubicie ich nie jest trudne (zwłaszcza, że dostajesz - poza artefaktem - 1 lub nawet 2 detektory Weles). Niestety, trochę to wszystko jest, mówiąc kolokwialnie, spieprzone, bo właściwie te grupki pojawiają mi się losowo, a chyba jakieś warunki gra musi spełnić.
No i właśnie taka jest geneza problemu, a sam problem następujący: co wpływa na pojawianie się grupek stalkerów z artefaktem? Mi się wydaje, że ta opcja znika po otrzymaniu Swaroga od Brodacza, ponadto grupka może się nie pojawić, jak przyspieszysz czas (czyli zaśniesz w obozie, skorzystasz z przewodnika, skorzystasz ze stalkera, żeby cię gdzieś zaprowadził czy nawet zjesz antybiotyk, żeby przeskoczyć emisję). Ktoś wie, jak to dokładnie jest?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Re: Artefakty dla Brodacza i grupki stalkerów

Postprzez Pilot w 02 Sty 2013, 22:34

Jest losowa szansa że taka grupka znajdzie artefakt a ty dostaniesz info. Ta opcja nie znika po otrzymaniu swaroga
a te zbiorowisko kilku łowców artefaktów ma jakąś szanse w każdej godzinie.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 13 Mar 2025, 20:12
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez Pangia w 02 Sty 2013, 23:15

To, że w każdej godzinie to wiem (pojawili mi się kiedyś o 23:59, swoją drogą tuż po emisji), i zwykle udawało mi się za pierwszym razem, gdy brałem misję. Nie wiem tylko, czy to da się wymusić, czy to jest losowe.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Pilot w 03 Sty 2013, 20:54

A jak myślisz? W jaki sposób wymusić? Jak masz szczęście to będą się pojawiać, nie da się wymusić.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 13 Mar 2025, 20:12
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez Pangia w 03 Sty 2013, 23:08

Pfff... Nie wiem, może taki nub jak ja dałby radę jakoś przestawić prawdopodobieństwo w skryptach na 100% <lol>
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości