Brak zadania Transakcja

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Brak zadania Transakcja

Postprzez sipap w 24 Sie 2012, 01:05

Mam problem, gdyż Brodacz nie zleca mi zadania Transakcja. Wykonałem zadanie Zdecyduj co robic, (zabiłem bandytów,pomogłem stalkerom), jednak nie otrzymuję od Brodacza zlecenia na to zadanie. Daje mi tylko zlecenia na kolejne artefakty. Czy coś mogłem zrobić źle ? W wyniku tego zadania zdobywa się jeśli dobrze kojarzę PDA Morgana.które jest istotne w rozwoju dalszej akcji. Może ktoś ma jakiś pomysł,jak to rozwiązać.
Będę wdzięczny za pomoc.
sipap
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2012, 13:32
Ostatnio był: 26 Sie 2012, 12:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Brak zadania Transakcja

Postprzez Ilja w 24 Sie 2012, 01:53

Odebrałeś nagrodę od Brodacza i Spartakusa?
Zaliczyło Ci zadanie w pda?
Najnowszy patch do zewu? - (1.6.02 - do sprawdzenia w menu głównym, dolny lewy róg zdaje się)
Oryginał, czy pirat?
Masz jakieś mody wgrane?
IT'S OVER
Awatar użytkownika
Ilja
Survarium.pl

Dołączenie: 02 Kwi 2011, 00:52
Ostatnio był: 16 Lis 2014, 21:25
Miejscowość: Deska zabita dziurami
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 25

Postprzez sipap w 24 Sie 2012, 12:39

Oczywiście oryginał, wersja 1.6.01 najnowsza. Gram bez modów.
Zadanie Zdecyduj co robić raczej mi zaliczyło, bo mi zniknęło z PDA. Jak sprawdzam w dialogach to mam,ze odebrałem nagrodę od Spartakusa(to nawet pamietam). Jednak nie mam sladu czy odebrałem od Brodacza. Ale myslę że tak, bo przecież przychodziłem do niego często. Mam tez w dialogach ,że wspomina o zadaniu Transakcja. Jednak nie ma tam mojej odpowiedzi. Ten dialog jakoś tak dziwnie się kończy.
Czy jakbym nie zrobił tego zadania w odpowiednim czasie to ono znika?
sipap
Kot

Postprzez Wheeljack w 24 Sie 2012, 13:12

Wczytaj save sprzed misji i wykonaj ją jeszcze raz.
No i patch 1.6.02 obowiązkowo zainstaluj.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 16:23
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez sipap w 24 Sie 2012, 14:18

Wheeljack napisał(a):Wczytaj save sprzed misji i wykonaj ją jeszcze raz.
No i patch 1.6.02 obowiązkowo zainstaluj.

Ba, gdybym go miał to bym tak zrobił. Niestety usuwałem stare save'y. Mam tylko z poczatku gry i potem juz jak znalazłem skrzynkę dla Sęka.
No i jak mam zainstalowac tego patcha. Bo jak wybieram opcję aktualizacja,to mi pisze ,ze nie ma nic nowszego niz 1.6.01.
sipap
Kot

Postprzez Ilja w 24 Sie 2012, 14:47

http://stalker.pl/download/?did=17- Możesz ściągnąć stąd. W stalkerze bugi to chleb powszedni, więc tak czasami bywa.

:arrowd: Trochę nie w czas przychodzisz z radą :caleb:
Ostatnio edytowany przez Ilja, 24 Sie 2012, 14:54, edytowano w sumie 1 raz
IT'S OVER
Awatar użytkownika
Ilja
Survarium.pl

Dołączenie: 02 Kwi 2011, 00:52
Ostatnio był: 16 Lis 2014, 21:25
Miejscowość: Deska zabita dziurami
Ulubiona broń: Bulldog 6

Postprzez djcycu w 24 Sie 2012, 14:50

Może złą wersję patcha posiadasz? ;) Z reszta ja tam nie wiem bo dawno to instalowałem. Co do braku zadania to ani patch ani oryginalna czy piracka wersja nie ma nic do rzeczy. Raczej coś niewłaściwie zrobiłeś. Skocz do solucji i sobie poczytaj czy dobrze zadanie rozegrałeś, może rozmawiasz nie z tymi osobami co trzeba.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez kondotierfred w 24 Sie 2012, 18:16

Wziąłem to zadanie od Sowy. Ale chyba nie bawiłem się wtedy w atak na Szewczenkę, lub poszedłem, lecz nie pomagałem bandytom. To najlepsze rozwiązanie, bo dodatkowo można otrzymać rozgrywkę, opisaną w temacie "PDA najemnika". Są tam moje skreeny do sytuacji. Warunek: Morgan musi przeżyć.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48

Postprzez sipap w 24 Sie 2012, 19:42

Ilja napisał(a):http://stalker.pl/download/?did=17- Możesz ściągnąć stąd. W stalkerze bugi to chleb powszedni, więc tak czasami bywa.

:arrowd: Trochę nie w czas przychodzisz z radą :caleb:

Dzięki! pacz już zainstalowany. Szkoda jeśli musiałbym zaczynać od nowa z powodu jednego głupiego PDA. W zasadzie zrobiłem wszystkie zadania w Zatonie i Janowie. Teraz muszę znaleźć drogę do podziemi Jupitera. Tylko,że tu też może być problem. Bo nim jwszcze trafiłem na to szanowne Forum i zacząłem czytać solucje to sobie wędrowałem po terenie,zbierałem różne fanty i sprzedawałem aby zarobic na lepszy ekwipunek. Trafiłem też między innymi do fabryki Jupiter i znalazłem kilka dokumentów. Jednak część sprzedałem. Zostały mi tylko dwa. Między innymi plan chodników. Czy wszystkie dokumenty z Jupitera są potrzebne by pchnąć fabułę do przodu? No i czy ten nieszczęsny PDA Morgana jest konieczny dla dalszej akcji,czy też po prostu nie będę miał wykonanego jednego zadania/
Bo w tej chwili mam tylko aktywne zadanie z Ogończą,które jest dostępne w Prypeci i mam polecenie znaleźć drogę aby tam dotrzeć.
sipap
Kot

Postprzez djcycu w 24 Sie 2012, 20:03

Fabułę tak czy inaczej pchniesz. Jedynie czego nie zrobisz to nie zarobisz kilku odznaczeń no i nie zrobisz kilku questów bo się już powiedzmy, wyłączyły z obiegu :) Grę natomiast ukończysz. To nie mod, przede wszystkim nie Soljanka że się spieprzy :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez kondotierfred w 25 Sie 2012, 20:58

A do Sowy poszedłeś, aby uzyskać zlecenie na robotę?
A tak na prawdę, jak zrobisz grę na nowo, już bez tych wyprzedzeń, będziesz ją miał ciekawszą. Pójdzie Ci to szybko o tyle, że w nowej grze możesz załapać się na coś więcej niż do tej pory, skacząc po lokacjach.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48

Postprzez wargathrond w 25 Sie 2012, 22:12

Nie jestem pewny do końca, ale chyba będziesz musiał jeszcze raz zaczynać. Ponieważ jak zrobiłeś zadanie "zdecyduj co dalej zrobić" powinieneś je oddać jeszcze tego samego wieczora gdy wykonywałeś i wtedy automatycznie otrzymywałeś zadanie "Transakcja". Jeśli gdzieś poszedłeś dalej i robiłeś coś innego to po nastaniu poranka zadanie się traciło i musiałeś wczytywać na nowo.
Awatar użytkownika
wargathrond
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2012, 15:15
Ostatnio był: 24 Sie 2024, 09:57
Miejscowość: Mrągowo
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości