przez Pułkownik Wódka w 27 Lip 2012, 18:14
Witam wszystkich.
Z racji niedawnej steamowej letniej wyprzedaży gier, zakupiłem stalkera zew prypeci i czyste niebo. Wszystko było fajnie, dopóki nie zdałem sobie sprawy, że wczorajszy wieczór jaki poświęciłem na zew Prypeci mogę sobie wsadzić.Dotarłem do Prypeci, zwiedziłem laboratorium X8, ale ten żołnierz Kowalski nie robi nic więcej prócz gapienia się. Coś czułem, że sytuacja zaczęła wyglądać podejrzanie kiedy zaraz po tej zasadzce monolitu, powróciłem z nieznaną bronią do tego dowódcy Kowalskiego, dochodzi do scenki z komunikatem przez radio, ze ktoś jest atakowany- powinna się zacząć misja pt. "Zaginiony oddział zwiadowczy". Ale nic z tego. Koleś coś tam krzyczy przez radio, a Kowalski opiera się o to swoje biurko i nawet nie raczy nic odpowiedzieć gościowi. Nie ma zwiechy, tak jakby gra czekała, aż coś powie, potem nagle wyrzuca mnie z tej scenki, obracam się, a Kowalski nadal dumnie się opiera o ten dziadowski kawał mebla i nic, nie da rady nawet do gościa zagadać.
Czytałem, że były z tym kolesiem różne problemy, ale grę mam aktualną (steam), odinstalowywałem ją, nic nie dało, próbowałem bez spolszczenia z lektorem, też nic nie dało, cofnąłem się do miejsca przed wyjściem do Prypeci, też nic... Szlak mnie trafi, panowie co robić? Drugi raz przechodzę tą grę( za pierwszym razem jej nie
przeszedłem, teraz wreszcie mam dość cierpliwości i chęci by to w końcu zrobić, ale ten bug mi to uniemożliwia.) Nie będę zaczynać od nowa całej gry, bo twórcy nie potrafili zrobić porządku z wątkiem głównym.
Korzystam z stalker call of pripyat complete, i absolute nature 3 oraz absolute structures- jeżeli ma to jakieś znaczenie.