Problem z CD Key-em

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Problem z CD Key-em

Postprzez ReistPL w 19 Maj 2012, 19:27

Witam.
Otóż dzisiaj zakupiłem oryginalną grę Stalker Zew Prypeci (jeszcze w folii, w sklepie).
Podczas instalacji wszystko przebiegało pomyślnie.
Wpisałem CD key, rozpoczęła się instalacja itp.
Gdy zielony pasek dosięgnął końca, instalator się zawiesił, nie reagował na polecenia (nie było "Brak Odpowiedzi") i postanowiłem przeczekać.Po ok. 10 minutach pojawił się napis że instalacja zakończyła się powodzeniem itp.
Niestety tu się zaczyna problem.
Gdy włączyłem Stalkera, wyskoczyło mi okno z prośbą o wpisanie kody aktywującego (Po co wpisywać 2 razy FTW).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodam, że w instrukcji pisało, że na okładce (instrukcji) jest CD key (i go użyłem do instalacji, nie było żadnego innego, tylko "KLUCZ DO GRY WIELOOSOBOWEJ").
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gdy wpisałem mój klucz (Jedyny podany przypominam) pisało że jest nieprawidłowy.
Próbowałem na różne sposoby i to kilka razy z rzędu na sposób np. XXXX-XXXX-XXXX-XXXX, XXXXXXXXXXXXXXXX,XXXX XXXX XXXX XXXX.I tu proszę o pomoc gdyż wszystkie znane mi sposoby (poza pomocą techniczną).
ReistPL
Kot

Dołączenie: 19 Maj 2012, 18:59
Ostatnio był: 02 Kwi 2013, 09:45
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z CD Key-em

Postprzez Kpuc w 19 Maj 2012, 19:32

Wyrejestruj grę, odinstaluj i zainstaluj ponownie.
Jak to nie da rezultatów to: piszesz do pomocy technicznej, przedstawiasz skan rachunku i klucza.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez ReistPL w 20 Maj 2012, 10:48

Reinstalka nie nic nie pomogła, widać jestem skazany na pomoc techniczną, być może nigdy nie kupię już żadnego syfu od Cenega.
ReistPL
Kot

Postprzez SkullDagger w 20 Maj 2012, 12:17

Jeżeli nie chesz grac przez multi to tego drugiego cd-key'a nie musisz podawac.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 08 Lut 2025, 17:08
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez ReistPL w 20 Maj 2012, 12:59

Pisałem już, że jedyny jaki mi podano to do gry wieloosobowej.
ReistPL
Kot

Postprzez Darth ReX w 20 Maj 2012, 14:34

Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale spróbuj go zapisać małymi lub dużymi literami. Jeśli to nie pomoże, zadzwoń do supportu, dadzą ci nowy klucz. Możesz też spróbować wprowadzić klucz samodzielnie do rejestru. viewtopic.php?f=74&t=9337
Naturalnie, jeśli nie posiadasz podobnych linijek, trzeba je utworzyć samemu.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:28
Kozaki: 224

Postprzez kondotierfred w 20 Maj 2012, 19:57

Też mam ZP z Cenegi.
W pudełku powinna być taka mała broszurka z opisem gry.
Na ostatniej ( białej ) stronie masz trzy klucze w ramkach. Pierwszy z góry, to ten do zainstalowania gry. Jest DUŻYMI literami i tak go wpisz, razem z myślnikami bez spacji
Niżej masz klucz do gry wieloosobowej, a na samym dole klucz do zarejestrowania gry do celów marketingowych.
Jeśli w menu Start masz ścieżki dostępu ( deinstalując, nie usunąłeś ich ), na górze jest opcja deaktywacji gry. Spróbuj ją deaktywować i zainstalować ponownie.
Jest jeszcze taka zielona dokładka, czarno-zielona. Też na niej jest kod w ramce, opisany jako "TWÓJ KOD AKTYWACYJNY". a to już co innego.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez Domianos w 20 Maj 2012, 21:07

Kumpel miał podobny problem z Battlefieldem, ponieważ przy rejestracji wpisał prawdziwą datę urodzenia( mniejszą niż 16) i nie mógł grać na multi, ponieważ gra jest od 16 lat. Wysłał maila do pomocy technicznej i kazali mu przysłać dowód zakupu i stary kod, ponieważ u nas jest pegi jest sugestią, a w innych krajach rzeczą świętą kod został wymieniony. Tobie też radzę wysłać maila do pomocy technicznej.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez ReistPL w 20 Maj 2012, 21:24

Nie można zmieniać podczas wpisywania keya dużych/malych liter (a przynajmniej w tym przypadku), mam na końcu instrukcji tylko jeden napisany kod i to tylko do multi, już napisałem że TU NIE CHODZI O MULTI!
(EDIT)
Pokażę co na końcu instrukcji od cenegi jest:
I-------------------------------------------------------------------------------------------------------------I

TWÓJ KLUCZ DO GRY WIELOOSOBOWEJ
XXXX-XXXX-XXXX-XXXX

(Bzdety napisane drobnym druczkiem)
I--------------------------------------------------------------------------------------------------------------I
Nie ma nic o kluczu aktywacyjnym, tylko ten do multi.
I NIE PISZCIE O ......... MULTIPLAYERZE BO MNIE .... OBCHODZI TEN CHŁAM
ReistPL
Kot

Postprzez szczypiorofix w 20 Maj 2012, 23:21

Z jakiej edycji masz te Zew Prypeci? Ja w swoim Premium Games na ostatniej stronie instrukcji mam w górnej części strony kod aktywacyjny/instalacyjny a poniżej kod do gry w multi. Dodatkowo mam jeszcze trzeci kod do Kompanii Graczy Cenegi. Dziwne, że nie masz innego kodu niż ten do gry wieloosobowej.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Postprzez ReistPL w 21 Maj 2012, 07:08

Z Reedycji (tej za 39,99), jedyne co mam na instrukcji z tyłu to na samym dole klucz do multi, dodam że zapisany słabym druczkiem (ale tylko klucz, da się do niego doczytać) ale "KLUCZ DO GRY WIELOOSOBOWEJ nie jest w żaden sposób zamazany i nie wygląda jakby coś było nie tak.
ReistPL
Kot

Postprzez szczypiorofix w 21 Maj 2012, 07:49

Pisz do Cenegi. Nie dość, że orżnęli tę edycję z drukowanej mapy i pocztówek (można ściągnąć ze strony ich supportu) to jeszcze zdarza się, że drukują bez kodu aktywującego. No super, cała Cenega. Napisz do nich, wrzuć skan rachunku i ostatniej strony z instrukcji (tam gdzie ten klucz powinien być). Zobaczymy co ci odpiszą.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.

Za ten post szczypiorofix otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ReistPL.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości