Po pierwsze, chciałem serdecznie przywitać wszystkich forumowiczów - stalkerowiczów, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum.

Po drugie (już trochę mniej przyjemnie) - mam problem ze S.T.A.L.K.E.R.-em Zew Prypeci. Przedstawia się on następująco: od kilku dni mam nowy komputer. Po instalacji gry ściągnąłem Patcha 1.6.02 i poprawione spolszczenie z forumowego działu Download. Później, po włączeniu gry, ustawiłem wszystkie parametry w opcjach na najwyższe - i tu się zaczęło. Najpierw czcionka, która była normalna, zmieniła się na niższą jakościowo (gram na monitorze 1920x1080), to znaczy z wyraźniej stała się bardziej rozmyta, mniej wyraźna. Ponadto, po włączeniu gry często uruchamia się ona albo w małym oknie (przez co nie da się jej zmaksymalizować), albo uruchamia się zminimalizowana na pasku zadań (używam Windowsa 7). Co do samej rozgrywki - podczas normalnej gry nie ma zbyt wielu zacięć czy zwolnień, ale gdy naciskam Escape, aby wyjść do menu lub F5, by zapisać lub gdy gra robi Autosave - wtedy gra zacina się na długą chwilę, ponadto dźwięk zapętla się i również zacina - jest to mój największy problem, nie pomogła nawet zmiana ustawień na niższe. Także z folderem dokumentów gry jest problem: nazywa się on "stalke~1.-ze" zamiast "S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci". Bardzo mnie to martwi, ponieważ jest to nowy komputer i nie spodziewałem się, że będą tu aż takie problemy. Za jak najszybszą udzieloną pomoc z góry serdecznie dziękuję.
P.S. Parametry mojego komputera (tak na wszelki wypadek):
Karta graficzna: ATI Radeon HD 6790
Procesor: Intel Core i5-2320
Płyta główna: Asus P8H61-M LX S1155 H61 2DDR3 GLAN/8CH/USB2 uATX
System: Windows 7 Home Premium 64-bit
RAM: 4 GB
Pojemność dysku: 150 GB ( być może jest to za mało, mam jeszcze około 80 GB wolnego miejsca, ale za parę miesięcy będę miał nowy, o wiele większy dysk)