Nie moge przejść misji gdzie mam ochraniac stalkera..

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Nie moge przejść misji gdzie mam ochraniac stalkera..

Postprzez jaszczur30 w 20 Sty 2010, 01:39

No nie żartujcie że nikt sie tego nie podejmie.....

Uwagi moderatora:

A może by tak warnika wstawić za double-posta? - xKoweKx
jaszczur30
Kot

Dołączenie: 17 Sty 2010, 22:38
Ostatnio był: 20 Sty 2010, 02:30
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Dawid0ss w 20 Sty 2010, 03:09

Podeślij ten save. Zobaczę, co da się zrobić :-)
W każdym razie zanim to zrobisz, polecam sprawdzić jeszcze jedno rozwiązanie. Przed podejściem do tej misji kropnij z daleka stalkera, który został przy życiu po imprezie w tunelu z kontrolerem i sprawdź czy w wyniku tego otrzymasz od naukowców zadanie, aby zorganizować dla nich nową grupę badawczą :D
Pozdrawiam

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 01 Sty 2026, 16:48
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez Hrabia w 25 Sty 2010, 16:24

Na tym etapie gry masz Ak74.Trochę kiepskawo w sumie,ale zależy co lubisz.GP37 mogłeś zdobyć na jednym człowieku z monolitu,którzy atakują nas po znalezieniu wszystkich dokumentów w ....... na obszarze Jupitera.
Musiał Cie nieźle zgnębić ten kontroler skoro,aż tylu gości od pomiarów opanował.:D Mi też tak raz zrobił,ale Ja często save'uje więc rozprawiłem się z nim jeszcze raz,bez straty nikogo po prostu.A jeśli chodzi o te biegające prosiaki,no to proszę Cie nie przesadzaj! Miałem wszystkich pomiarowców co prawda gdy byłem na bagnach,ale ani jeden nawet nie został muśnięty przez któregokolwiek z mutantów.Wystarczy obserwować ich ruchy.Popieram Matixa Gp37 bardzo się tu przydaje szczególnie po modyfikacji!Ale przecież z shotguna też możesz je rozwalić naprawdę bardzo szybko.
Bym się uparł to nożem bym je pozabijał. :E Za GP37 :wódka:
To ja rozpalę ognisko a wy wyciągnijcie flaszeczki!
Awatar użytkownika
Hrabia
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2010, 20:48
Ostatnio był: 26 Gru 2013, 15:32
Miejscowość: Olsztyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Infiltrator w 27 Sty 2010, 17:29

Ja też miałem jednego typa od pomiarów, ale jakoś dałem rade. Trzeba się rozglądać i nasłuchiwać. Jak nie dajesz rady gwintówką to ściągaj mutki z odległości, z optyki, na ogniu seryjnym. Albo zmień kałacha na coś lepszego (tak, wiem że szkoda tej klasycznej, radzieckiej broni:) - Il-a 86 albo Trs-a 301. Dasz radę.
Pozdrawiam
:

Wiedz, że coś się dzieje...
Awatar użytkownika
Infiltrator
Kot

Dołączenie: 09 Sty 2010, 14:52
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 18:05
Miejscowość: Festung Breslau
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 2

Postprzez utak3r w 28 Sty 2010, 14:46

Akurat propozycja zmiany ak74 na Ila-86 jest lekko nie na miejscu :P Nad TRSem dopiero można zacząć się zastanawiać.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Kozaki: 376

Postprzez deathhunter w 29 Sty 2010, 14:25

Ja za pierwszym razem nie straciłem ani jednego stalkera ani przy walce z kontrolerem ani na pomiarach.Za drugim przy walce z kontrolerem tylko 2 straciłem.Ja mam taką poradę jak nie możesz tego przejść to uzbieraj 20 tyś RU, idź do czarnorynkowego handlarza w skadowsku i zamów sobie karabin szturmowy po 24h odbierz swoje GP37 :D co prawda nie zawsze ci przyniesie właśnie tą broń, ale zawsze będzie to dobra pukawka :E ew możesz zabrać eliminatora (ma go chyba ten bandyta co mu musisz kasę zapłacić (misja od Wano).12 naboi powinno starczyć na 4 mutki, a na zombie to sobie przygotuj szturmowca :wink:
deathhunter
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2010, 18:21
Ostatnio był: 06 Cze 2010, 21:31
Miejscowość: Czarnobyl (Prypeć) ;p
Frakcja: Wolność

Postprzez stpauli w 30 Sty 2010, 12:01

za pierwszym razem na bagnach świnie zabily mi wszystkich ochraniających, zostal tylko pomiarowiec. za to na wiosce mialem iny problem... zabraklo mi amunicji hahahahhahahahahahahha i musialem latac i po pare naboi zbierac od zombiakow. przy kolejnych przechodzeniach gry problemu nie bylo, na swinie bęben ulepszony max, na mutantow gp ulepszony max lub powiew ulepszony max ( nie wiem czy dobra nazwa - unikatowy vintar).
co do kontrolera to wyrznalem 'pomocnikow' razem z kontrolerem, potem przydzielilem naukowcom chyba wolnosciowcow.
NIE CHCĘ ABY MOJA GĘBA
BYŁA KOJARZONA Z LUDŹMI
KTÓRYCH POTĘPIAM !
Awatar użytkownika
stpauli
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2009, 13:11
Ostatnio był: 11 Mar 2025, 01:25
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 24

Postprzez Infiltrator w 30 Sty 2010, 13:02

utak3r napisał(a):Akurat propozycja zmiany ak74 na Ila-86 jest lekko nie na miejscu :P Nad TRSem dopiero można zacząć się zastanawiać.

A tam nie na miejscu :wódka: , jak go porównałem z AK 74 (pierwsza rozgrywka, tylko podstawowe ulepszenia bo nie wiedziałem gdzie są narzędzia) to Brytyjczyk zwyciężył... Il-86 został moim zdaniem wzmocniony i polepszony względem poprzednich części gry (tak, tak, ale TRs i tak od zawsze był lepszy;). Jako szturmówki śmiało i długo go używałem za pierwszym podejściem - zamieniłem dopiero na GP-37 (od zimnego trupa Monolitowca). Fakt, za drugim razem, jak już wiedziałem gdzie są wszystkie narzędzia, to TRs grał pierwsze skrzypce...

Pozdrawiam :wódka: :wódka: :wódka:
:

Wiedz, że coś się dzieje...
Awatar użytkownika
Infiltrator
Kot

Dołączenie: 09 Sty 2010, 14:52
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 18:05
Miejscowość: Festung Breslau
Ulubiona broń: SVUmk2

Postprzez Endriu92 w 30 Sty 2010, 23:28

ja robiłem save co kazdy atak i ew. wczytywałem poprzednią akcję i znowu próbowałem. takim sposobem oto nie zginął mi żaden typek ...
Image
Awatar użytkownika
Endriu92
Stalker

Dołączenie: 27 Gru 2009, 13:57
Ostatnio był: 21 Wrz 2025, 00:42
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Miszka w 30 Sty 2010, 23:49

Zaliczenie tego questu w ogóle konieczne jest, czy można go olać bez konsekwencji?
Awatar użytkownika
Miszka
Kot

Dołączenie: 30 Sty 2010, 19:36
Ostatnio był: 19 Maj 2016, 11:57
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez accerone w 31 Sty 2010, 12:11

Cofnij się troche w sejwach i nie daj zginąć stalkerom w misji z kontrolerem. U mnie cała ekip[a przeżywała za każdym razem - to najlepsza opcja.

Możesz też spróbować tak- jak wybiegają dziki nie rozwalaj ich tylko sprzedaj po jednym strzale KAŻDEMU, powinny się wtedy skoncentrować wszystkie na Tobie, zamiast atakować stalkera.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez Endriu92 w 31 Sty 2010, 22:47

Miszka napisał(a):Zaliczenie tego questu w ogóle konieczne jest, czy można go olać bez konsekwencji?

jeżeli się nie mylę to jak cała ekipa Ci padnie to coś nie tak bd z zakończeniem.
No ale chyba lepiej żeby Ci all przeżyli nie ? :P
Image
Awatar użytkownika
Endriu92
Stalker

Dołączenie: 27 Gru 2009, 13:57
Ostatnio był: 21 Wrz 2025, 00:42
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości