Czy można dołączyć do frakcji?

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Czy można dołączyć do frakcji?

Postprzez Vice w 01 Lip 2011, 13:59

Pomogłem obronić się Wolności. Nie wiem w czym dalej tkwi problem.
Nienawidzę Pijawek, są silne, szybkie, zwinne, niewidzialne, upierdliwe, a co najgorsze żywe. Dlatego za wszelką cenę staram się zmienić ich ostatnią cechę.
Vice
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2011, 21:35
Ostatnio był: 17 Wrz 2016, 02:58
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Gavdylenko w 01 Lip 2011, 18:19

Dokumenty z jupitera dałeś?
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 53

Postprzez Vice w 01 Lip 2011, 20:09

Tak. Teraz kompletuje drużynę aby przejsć do Prypeci. I nie mogę zwerbować Włóczęgi. Dlatego jest mi to szczególnie potrzebne.
Nienawidzę Pijawek, są silne, szybkie, zwinne, niewidzialne, upierdliwe, a co najgorsze żywe. Dlatego za wszelką cenę staram się zmienić ich ostatnią cechę.
Vice
Kot

Postprzez Gavdylenko w 01 Lip 2011, 21:45

Musiałeś dać coś szuldze albo tak jak w przypadku CS zabiłeś kogoś z wolności może przez przypadek albo specjalnie ja nie wnikam.Masz jakieś patche ? Mody zainstalowane? Jeśli nie to pobierz patcha i zacznij od nowa nie sprzedawaj nic Sowie tylko chodź do Lokiego/Szulgi i sprawdzaj czy chce coś z tego co masz.
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 53

Postprzez Pijawol w 02 Lip 2011, 06:50

Gavdylenko napisał(a):Dokumenty z jupitera dałeś?

Człowieku, zrozum, że dokumenty z fabryki Jupiter nie są potrzebne.

Może misja z Wujkiem Jarem?
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 09:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Vice w 02 Lip 2011, 08:38

Zrobiona. Sroka też zdemaskowany i sprzedany.
Vice
Kot

Postprzez OC14Groza w 11 Lip 2011, 22:21

A ja mam taki problem że gdy przyłącze zaginiony Oddział Monolitu do Powinności to Wolność staje sie dla mnie wroga i czasami niezdaze wejsc do budynku a juz jeden wartownik z Wolności do mnie strzela i Janow mi sie zamyka lub czasami po wczytaniu save'a wewnatrz budynku ogłaszany jest alarm i wtedy mam juz wszystkich wrogich w środku,chcem byc przyjacielem Powinności a tu takie żarty.Wniosek?Najpeir zrobic wszystkie zadania w Jupiterze a dopiero przed wyruszeniem do Prypeci przyłączyc oddział Włóczęgi.
Awatar użytkownika
OC14Groza
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2011, 14:31
Ostatnio był: 06 Sty 2012, 00:33
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Universal w 11 Lip 2011, 22:48

@OC14Groza

Dziwne, ja za pierwszym razem dałem ich do Powinności, za drugim do Wolności i przeciwna frakcja ani razu do mnie nie strzelała. Nie trafił żadnego z nich "zaginiony w akcji" nabój?
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez OC14Groza w 11 Lip 2011, 23:51

Nie.Wszystko poszło jak należy.
Awatar użytkownika
OC14Groza
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2011, 14:31
Ostatnio był: 06 Sty 2012, 00:33
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez agathos87 w 09 Sty 2014, 14:35

Takie pytanie ogólne: lepiej mieć jak najwięcej frakcji na żółto czy starać się dołączyć do każdej?
Ktoś pisał, że jeśli wstąpi sie do Wolności, nie oznacza to, że Powinność zacznie do mnie strzelać i na odwrót.
Także w jakiej grupie warto być na zielono?
Obecnie mam stalkerów na zielono właśnie.
agathos87
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2013, 19:01
Ostatnio była: 22 Mar 2014, 15:10
Kozaki: 7

Postprzez Gorianov w 09 Sty 2014, 15:34

W Zewie Prypeci można stać się przyjacielem danej frakcji.

Czyli wykonując zadania dla załóżmy Powinności, dając im PDA Morgana, informacje odnośnie ich zaginionego oddziału oraz zwerbowanie dla nich członków Monolitu możesz być ich przyjacielem.
Oznacza to że będziesz miał dobre stosunki z ową frakcją, zniżki u neutralnego mechanika, samą powinność będziesz miał na zielono ale nie będziesz ich pełnoprawnym członkiem. Wolność w tym przypadku będzie wrogo do ciebie nastawiona gdy opuścisz główną bazę w Janowie.

Nie jest to bardzo kłopotliwe ponieważ zarówno Powinność jak i Wolność nie mają dużo ludzi, rzadko patrolują okolice Janowa, ale gdy cię już spotkają to otworzą do ciebie ogień.

Musisz po prostu wybrać pomiędzy obiema frakcjami, zdecydować kogo wolisz. Albo i nie..wtedy obie frakcje będą neutralne.

A co do stalkerów, to dobrze że masz ich na zielono, nie ważne kogo będziesz przyjacielem oni będą neutralni lub przyjacielscy w stosunku do ciebie.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Postprzez Szagart w 09 Sty 2014, 15:41

To zależy w CoP jest 7 frakcji ale przyjacielem można (nie można dolaczyc) być tylko 3 np. ty jesteś kumplem Stalkerow ale nie bandytów(fabularnie jesteś kumplem wojska), gdyż w CoP zrezygnowano z wrogości, wyjątek jest w Wolności i Powinności, bo jeżeli oddasz PDA i inne to będziesz miał na czerwono i będą strzelać, z tej sytuacji mozna wybrnąć mianowicie tak, ze trzeba zdobyć "dyplomate" przed oddaniem PDA Taczenki przez co frakcje będą cię szanować i nie wystąpi zjawisko, że będą Cię miały na czerwono (Wolność/Powinność).
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 07 Mar 2025, 02:23
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 76

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości