Nie moge uruchomić gry..

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Nie moge uruchomić gry..

Postprzez Yaxuna w 21 Gru 2009, 18:22

Problem jest taki...dziś kupiłem sobie Stalkera..zainstalowałem podajac klucz CD..i potem wprowadziłem kod aktywacyjny przy uruchomieniu gry i kiszka...klikam ikonę dwa razy i pokazuje wstępny obrazek na pulpicie i nic...czekam i czekam ...gra nie odpala. klikam na ten obrazek i pisze mi , że xrEngine.exe nie odpowiada.
Ktoś ma jakiś pomysł?..Sprzęt mam dobry, E8600 , 8GB Ram , HD4870 , plus dobry Creativ i płyta Asusa P5Q-E.
Proszę o pomoc, jeśli koś miał podobny problem. Z góry dziękuje.
P.S. Zapomniałem dodać , że całość chodzi na Viście x64

P.S. Danych z loga nie mogę podać...bo tam świeci pustkami..czyli dokument jest pusty...jak by ktoś się pytał.
Yaxuna
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2009, 18:13
Ostatnio był: 05 Lut 2010, 01:16
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Nie moge uruchomić gry..

Postprzez The Witcher w 21 Gru 2009, 19:11

Zapewne to przez Vistę 64, ale pewności nie mam... Sprawdź czy gra chodzi u kolegi, jeśli możesz.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 25 Mar 2025, 12:08
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Dawid0ss w 21 Gru 2009, 19:25

Zawsze przed kolejną próbą odpalenia gry zamknij proces xray w Task Manager. Działający proces uniemożliwi ponowne uruchomienie aplikacji.
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 28 Mar 2025, 09:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez Yaxuna w 21 Gru 2009, 20:55

Sprawdzić nie mam jak..brak w pobliżu "grających" znajomych, ale postaram się to sprawdzić. Jeśli chodzi o Task Menager'a... to zawsze tak robię to nie był powód, pokombinuję jeszcze, zrobię format po świętach, jak nie pomoże to zainstaluję XP-ka i zobaczę czy poleci. Tak chciałem sobie pograć w tą grę..ma za*eb....klimat, no ale jak zawsze coś nie gra.. W każdym razie dzięki za sugestie..:). Jeśli rozwiążę problem to napiszę co było powodem.

P.S. hehehe...nie wiedziałem , że skrócone przekleństwa tak się fajnie na tym forum przekształcają w procenta i inne takie znaczki..nice, dobry pomysł
Yaxuna
Kot

Postprzez pejakk w 21 Gru 2009, 21:25

The Witcher napisał(a):Zapewne to przez Vistę 64, ale pewności nie mam... Sprawdź czy gra chodzi u kolegi, jeśli możesz.

Na 100% nie przez x64 wiem bo sam uruchamiałem bez problemów na Viście 64 jak i na Windows 7 64, może spróbuj uruchomić w kompatybilności z Windows XP Service Pack 3 i z prawami Administratora...
pejakk
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2009, 23:09
Ostatnio był: 15 Lut 2013, 02:14
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Yaxuna w 21 Gru 2009, 22:08

Oczywiście próbowałem i tego, efekt jest praktycznie ten sam, co bez tego, tyle, że w kompatybilności z XP SP3 gdy klikam na okienko, to nic się nie dzieje, nie wyświetla mi monitu, że xr.engine.exe nie odpowiada. Bez włączonej kompatybilności po kliknięciu na okienko, taki monit wyskakuje z opcją oczekiwania na odpowiedź programu lub jego zamknięcia. troszkę mnie pocieszyłeś tym, że Tobie udało się odpalić tą grę na Viście x64, byc może po formacie uda mi sie odpalić ją bez problemów. tymczasem próbowałem innych rzeczy, poza tymi wymienionymi, czyli wyłączyłem UAC i firewalla, dodam , że sterowniki mam aktualne..wszystkie. Kombinuję dalej. To już druga gra z Cenegi, która nie chce odpalić, poprzednio to był Warhammer MoCH ZE, tyle , że tam panowie z cenegi zasugerowali wymianę napędu optycznego z powodu jakiś bzdurnych zabepieczeń, poza wydatkiem na grę miałem wydać jeszcze setkę na napęd...porażka. Mam nadzieje , że tym razem uda mi się uruchomić tą grę.
Yaxuna
Kot

Postprzez Bambosz107 w 21 Gru 2009, 22:50

A wiesz co? Może spróbuj... [ciach]. Może to pomóc. Tylko nie wiem jak wtedy jest z grą w multi.
Ostatnio edytowany przez KoweK, 21 Gru 2009, 23:08, edytowano w sumie 1 raz
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez Yaxuna w 21 Gru 2009, 23:24

Wypowiedź jest ucięta, ale się domyślam....myślałem o tym...ale nie po to kupowałem oryginał...poza tym zapewne to będzie coś prostego i po formacie będzie oki...chyba , że znajdę sposób przed formatem..oby:) Właśnie znalazłem stery do grafy najnowsze, właśnie ściągam i zobaczymy..może coś to da. Chociaż z drugiej strony instalkę mam od prawie roku nie ruszaną, tylko ,że wszystko inne chodzi i odpala bez kłopotów. Zobaczymy.

P.S. Instalacja najnowszych sterów Catalisty 9.12, nic nie dała..wciąż to samo. Wyczerpałem już pomysły, pozostał format, ale to w drugi dzień świat najwcześniej(brak czasu), jeśli dalej na viście nie poleci to instalka Xp-ka..a jeśli dalej nic ...to poleci komp...za okno..hehe. Tymczasem proszę dalej o jakieś pomysły, może któryś wypali. Dzięki za chęci.
Ostatnio edytowany przez Yaxuna 21 Gru 2009, 23:50, edytowano w sumie 2 razy
Yaxuna
Kot

Postprzez KoweK w 21 Gru 2009, 23:35

51 strona instrukcji gry i do dzieła. :) Poza tym po radzie kolegi, nie będzie ci działał multi.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:53
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1489

Postprzez Yaxuna w 21 Gru 2009, 23:45

51 strona poszła mailem do panów cenegi, już po kilku próbach, jednak mam nadzieję , że w przypadku tej gry nie każą mi nic wymieniać..:)). Na odpowiedź liczę jutro lub po nowym roku...heheh..Pozdr.

EDIT...po formacie systemu odpaliła...uff...:) tylko wkurza mnie , że nie dowiem się co przeszkadzało wcześniej. Na razie tylko uruchomiłem grę i wszedłem w opcje. Teraz kawka i pogram sobie troszkę. Dzięki za pomoc.
Yaxuna
Kot

Postprzez Ulthar w 08 Sty 2010, 03:28

Uff znalazłem. Dotyczy Clear Sky i Call of Pry..

http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr3&thm_page=1&thm_id=847&sec_id=20

http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr3&thm_page=2&thm_id=863&sec_id=20

Problem dotyczył plików adi_oal.dll, jeśli się posiada kartę muzyczną Creative'a.
Ulthar
Kot

Dołączenie: 08 Sty 2010, 02:44
Ostatnio był: 08 Sty 2010, 03:32
Frakcja: Monolit

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość