Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs
Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].
Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.
Z tego co pamietam to niby ma dzialac na zasadzie zblizonej do lornetki tzn. okreslania celow z daleka (wrog, przyjaciel, neutralny) i brania ich w charakterystyczne ramki...
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
też własnie myslalem ze tak ma działać ale poprostu helm jest załozony i nic sie nie dzieje, moze trzeba to jakos wlaczyc np tak jak noktowizje wlacza sie np klawiszem "N" standardowo.
Fakt,nic się nie dzieje.Latałem po zonie,patrzyłem się na mutanty,stalkerów i nic.W opcjach w menu gry jest przypisany klawisz do latarki,do noktowizora ale do podczerwieni nie ma.Nie mam pojęcia o co z tą podczerwienią chodzi.Kombinowałem na różne sposoby i lipa.
Z tego co wiem to podczerwień jest wykorzystywana w noktowizorach do zwiększenia ich zasięgu i jakości obrazu a w niektórych modelach tylko z nią działają (np niemiecki wampir z 2 wojny św)
Chce OICW w wersji ASG AEG!
Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Kosztem tego,że ktoś może nas łatwiej znaleźć posiadając noktowizor Taka mała dygresja. A co do hełmu to nie mam pojęcia, u mnie też nic się nie działo,ale ja używałem egzoszkieletu głównie więc może ktoś wie jak to działa w Stalkerze.
Ostatnio edytowany przez caleb59 19 Gru 2009, 18:25, edytowano w sumie 2 razy
Wystarczy tylko przeszkoda aby światło pokazało swoją drugą naturę - cień
No właśnie z tymi noktowizorami jest dziwna sprawa. Przypadkiem udało mi się znaleźć różnicę między noktowizorem 1 i 2 generacji. Ten drugi działa również przez celowniki optyczne. Niestety nie mam pojęcia o co biega z tym 3 generacji. Pzdr
ok dzieki wielkie za odpowiedzi. jak widać poprostu nie dopracowali tej funcji w helmie. ja jeszcze probowalem kliknąc prawym klawiszem myszy na helmie by otworzyc menu kontekstowe helmu i tak sobie myslalem ze tam bedzie jakas funcja np przelacz noktowizor na termowizje ale nic z tego.były dostepne tylko opcje zdejmij helm i wloz helm.
tak ze sprawa chyba jasna, czekamy na patcha. ale co dziwne na necie bardzo ciezko znalesc informacje co do informacji na temat tego helmu i termowizji. a szkoda bo jest jeden kombinezon ktory jest slabszy niz egzo ale w polaczeniu z tym helmem jest PRAWIE TAKI SAM ale wlasnie dodatkowo zyskalibysmy termowizje i nie trzeba by bylo wlaczac ciagle lornetki.na najwyzszym poziome trudnosci bez lornetki (w ktorej ta termowizja dziala super) bylo by ciezko.