Wolna kamera

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Wolna kamera

Postprzez Provski w 19 Mar 2015, 18:23

:

Image

Chodzi o budynek 1, 2 czy 3?

Jak biegnę po rurze do 3 to przy samym końcu jest niewidzialna ściana a na 1 lub 2 to ciężko wejść bo taboreta w pobliżu nie ma :( Ciężarówka z konserwami to ta w czerwonym kółku mam rozumieć? Gram na Misery i znalazłem tam batona i tuńczyka chyba.

EDIT: Wlazłem na dach w koło Janowa i zamiast (mając Janów za plecami) iść na lewo od anteny na dachu trzeba iść na prawo. Najwidoczniej są tam dwa teleporty. Jeden do Zatonu a drugi do Prypeci. Dzięki wielkie za pomoc bo inaczej bym się nigdy nie domyślił, że taborety w stalkerze też zmutowały :E
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 19 Mar 2015, 19:30

Chodziło o 2. Można się podbić na każdym modelu z fizyką, pamiętam, że w poprzednim speedrunie, gdzie nie był wykorzystany trik z przejściem przez drzwi w Żelaznym Lesie za pomocą kombinezonu, właśnie na nim się wybijał na ten budynek. Nie wiem tylko, jak oni robią ten trik z przesuwaniem drzwi – gdy ja go próbowałem robić, to mi nie wychodził, a jak już się udał, to te drzwi mnie zmiażdżyły.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Plaargath w 20 Mar 2015, 13:22

@adin
Spokojnie, bratan, krzyczeć nie trzeba. "external cam in singpleplayer" = zmienianie widoku postaci (TPP) w czasie rozgrywki. A kolega pytał o demo_record.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 22:57
Kozaki: 237

Postprzez n1ck w 29 Mar 2015, 00:35

Mam pewien problem z demo_record, gdy nakieruję kamerę na broń w rękach i wcisnę F12 to zarówno ręce jak i broń na czas zrzutu ekranu znikają i robi się tylko zdjęcie pustego widoku, muszę to robić za pomocą frapsa ale nie chce mi się tego ciągle włączać, można to jakoś naprawić?
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Pangia w 29 Mar 2015, 17:43

Nie korzystałem z tego, a z opisu to brzmi tak, jakby winę ponosił klawisz F12. Próbowałeś przebindować klawisz od screenów na inny klawisz?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez n1ck w 30 Mar 2015, 17:03

Przełączyłem na F8 i teraz nie działa, tzn. w pierwszej osobie robi screena ale jak wpiszę demo_record 1 to wtedy screena nie robi wcale. Co ciekawe, wciśnięcie F12 dalej powoduje znikanie modelu więc może faktycznie coś z tym jest.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Pangia w 30 Mar 2015, 17:18

No to nie pozostaje nic innego jak Fraps lub inne narzędzie umożliwiające robienie screenów. Swoją drogą, akurat to mu całkiem dobrze wychodzi.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości