Dlaczego ekwipunek otwiera się tak długo?

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Dlaczego ekwipunek otwiera się tak długo?

Postprzez Robak w 14 Wrz 2013, 11:14

Gram zazwyczaj bez limitu obciążenia, do czego używam przeważnie trailera i zbieram zawsze z trupów wszystko jak leci (bo tak lubię). Zazwyczaj więc wracam do którejś z baz mając na plecach 700 do 1200 kg. Zauważyłem jednak, że czas otwierania ekwipunku, rośnie mniej więcej liniowo w stosunku do jego całkowitej wagi, i u mnie przy obciążeniu powyżej tony wynosi już ponad 7 sekund (!!).
Spotkał się ktoś z Was z czymś takim, macie na to rozwiązanie? Przeszukałem to forum, kilka razy google i nic...
Czy to może być wina animacji pokazującej poziom zniszczenia danego przedmiotu, które się odpalają po otworzeniu od razu we wszystkich przedmiotach na raz? (Co prawda, chyba nie zauważyłem by po naprawie całego sprzętu i po 'ze-stockowaniu'[?] przedmiotów na siebie, ekwipunek otwierał się wolniej) - grałem ostatnio jakieś pół roku temu, i ten problem mnie trochę odstrasza przed ponownym zainstalowaniem gry.
Czy da się jakoś te animacje wyłączyć edytując pliki gry lub w jakimś specyficznym patchu ten problem nie występuje?
Robak
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2013, 10:45
Ostatnio był: 19 Sty 2014, 00:14
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Dlaczego ekwipunek otwiera się tak długo?

Postprzez Tajemniczy w 14 Wrz 2013, 11:22

Zmniejsz udźwig na mniejszy pewnie podczas otwierania eq muszą się załadować wszystkie modele i statystyki broni stąd taki lag przy otwieraniu.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez fuanda w 21 Kwi 2014, 22:20

to są skutki grania na kodach ;) . Ale tak jak pan wyżej to wszystko musi się wczytać no bo jak masz tego 700-1200kg (czyli już ponad tone) to nie licz na otworzenie się ekwipunku w sekunde ;)
Awatar użytkownika
fuanda
Kot

Dołączenie: 08 Kwi 2014, 18:45
Ostatnio był: 22 Kwi 2014, 11:09
Miejscowość: Biłgoraj
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 2

Postprzez Kpuc w 21 Kwi 2014, 22:29

Robak napisał(a):Gram zazwyczaj bez limitu obciążenia, do czego używam przeważnie trailera i zbieram zawsze z trupów wszystko jak leci (bo tak lubię).
...
Zauważyłem jednak, że czas otwierania ekwipunku, rośnie mniej więcej liniowo w stosunku do jego całkowitej wagi
...
Spotkał się ktoś z Was z czymś takim, macie na to rozwiązanie?

Też tak kiedyś grałem, ale to jest do bani, jak sam sobie odpowiedziałeś czas otwierania plecaka rośnie liniowo do stosunku jego obciążenia. Gdy grałem w solę i zbierałem cały arsenał ~3T :D to plecak otwierał się z 20s :mad:
Jedyna rada to oczyszczaj plecak z zbędnego sprzętu, na co si 300 kałachów czy 30000 ammo (tylko się przewija i przewija...) jednego rodzaju. W grze wystarczy 200Kg, snajperka, kałach, pompka, kilka granatów i ammo, nie licząc artefaktów, apteczek itp.

O zapasy niema się co martwic, każdy trup to całodobowy sklep, w stylu bierz co chcesz :D
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości