Dziwny błąd Gry z Cda ;/

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Dziwny błąd Gry z Cda ;/

Postprzez megashooter w 10 Lis 2013, 14:55

Dzięki wielkie jak pomoże dam znać.
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez janczar15 w 12 Lis 2013, 16:25

Mam ten sam problem tylko X ray wywala przy wczytywaniu gry.
Dobry stalker zawsze uchyla się od kul i nigdy nie chybia!
Awatar użytkownika
janczar15
Kot

Dołączenie: 11 Lis 2013, 19:10
Ostatnio był: 27 Kwi 2015, 21:50
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Stalker fan w 12 Lis 2013, 22:01

janczar15 napisał(a):Mam ten sam problem tylko X ray wywala przy wczytywaniu gry.

Ja też tak miałem. Musisz usunąć moda :(
Stalker fan
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2012, 17:57
Ostatnio był: 06 Gru 2013, 23:30
Miejscowość: Morąg
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -3

Postprzez frosth w 12 Lis 2013, 22:22

@StalkerFan jakiego moda? Nie ma na razie wzmianki o żadnych modach :)
@janczar15 Nie wiadomo czy jest to błąd xraya bo nie ma loga. Może system coś "pokasz(t)anił" - ja tak miałem.
@megashooter lepiej daj znać jak nie pomoże.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez ProbeOnStimpack w 15 Gru 2013, 18:19

No w końcu sam założyłem konto. Co do mojego problemu, który opisał @megashooter, cóż nadal występuje. Zainstalowałem mod no intro i udało mi się pograć przez jakieś 20 minut, po których wyskoczył Xray 1.6 przestał działać. Ogólnie co parenaście minut gry wyskakuje ten sam błąd, czasami się zdarzy trochę dłuższa sesja, ale nic poza tym :< Log nadal jest pusty, plz halp, plz respond.

P.S. No intro to jedyny mod, gra była 3 razy reinstalowana, pochodzi od cd action, patch 1.6.02
ProbeOnStimpack
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2013, 18:10
Ostatnio był: 25 Gru 2013, 01:15
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez frosth w 16 Gru 2013, 12:49

teoretycznie nie ma prawa nie działać :)
Spróbuj zainstalować/potestować z płyty @megashootera.
Komputera nie podkręcałeś (tak tylko na wszelki wypadek pytam) ?
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez ProbeOnStimpack w 24 Gru 2013, 20:39

Procka nie podkręcałem, poza tym nie ma to związku ze sprawą. Poszukałem w internecie na anglojęzycznych forach i znalazłem rozwiązanie. Problem był z dynamicznym światłem, przełączyłem na statyczne i jest ok. Więc chyba problem rozwiązany.
Dzięki wszystkim za pomoc, wątek do zamknięcia
ProbeOnStimpack
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2013, 18:10
Ostatnio był: 25 Gru 2013, 01:15
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez vidkunsen w 14 Sty 2014, 10:53

Dawidp44 napisał(a):
Major_Fields napisał(a):Masz gre z modem Complete, nieprawdaz? Witam w klubie Dawidzie. Mnie tez przez tego moda wywalalo, co jeszcze ciekawsze z tym samym logiem. Moja rada? Wywal Completa w piz*u, odinstaluj gre (zachowaj savy), i na koniec wczytaj do tego momentu gre bez zadnych modyfikacji. Na 99.9 procent powinno pomoc.
Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z telefonu.

Heh no dzięki ;/ troszkę szkoda bo mod fajny no ale że Cda nie sprawdza co daje na płytce no to juz naprawdę jest żenujące ;/ tylko zastanawiam się czy na normalnym stalkerze te savy będą działać :?: no ale zobacze ;).

Rady/a dobre ale jest jeszcze jeden myk(sposób) na tę okoliczność, nie bawię się w większości chałe z tzw. mpiku i pokrewnych, korzystam z oryginału, mam rosyjską trylogie i do niej każdy mod pasuje i gra, około 4 gb z rosyjską oryginalna wersją, język... no cóż polecam nauczyć sie języka z formą wyższą i czasem zaprzeszłym zamiast opierać sie na prostackim wiejsko-miejskim slangu bez formy wyższej i czasu zaprzeszłego gdzie są elementy duńskiej gramatyki, pisowni niemieckiej i fonetyki ogólno celtyckiej z fluktuacyjnymi fonetycznie idiomami... czyli tzw. "językiem" angielskim, problemy znikną, skoro jestes słowianinem nie powinieneś miec problemów z fonetyką języków słowiańskich oraz z bastardą grażdanki - językiem rosyjskim...

jak w/w wywal w piz.u lub na h.j i w kosmos te "spolszczone" nakladki... spolszczenia kładx sam na oryginały...

;)

vidkunsen
Wygnany z Zony

Dołączenie: 30 Gru 2013, 15:55
Ostatnio był: 11 Kwi 2014, 14:48
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -3

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości